پنج‌شنبه 8 آذر 1403

طرح "من شهردارم" گامی مؤثر در ارتقای مدیریت شهری است

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
طرح "من شهردارم" گامی مؤثر در ارتقای مدیریت شهری است

رئیس فراکسیون مدیریت شهری مجلس با تأکید بر این‌که مدیریت شهری باید بستر را برای افزایش مشارکت مردمی در شهر فراهم کند، گفت: طرح "من شهردارم" گامی مؤثر در ارتقای مدیریت شهری است.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محسن پیرهادی؛ رئیس فراکسیون مدیریت شهری مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این‌که همه شهروندان باید دلبسته شهر باشند و رفع مشکلات و کاستی‌های شهر به عنوان محل زندگی‌شان را دغدغه خود بدانند، اظهار کرد: ورود مطالبه‌گرانه و مسئولانه مردم به مباحث شهری هدف اصلی تأسیس شوراهای شهر و روستاست و هر ابزار و رویکردی که منجر به تقویت این مهم شود، گامی مثبت و مؤثر درعرصه مدیریت شهری است و باید از آن استقبال کرد.

پیرهادی با تاکید بر اینکه طرح‌ها و رویکردهایی چون «من شهردارم» و هر ابزار و رویکردی که باعث افزایش مشارکت شهروندان در امور شهری و دخیل شدن آن‌ها در مباحث شهری می‌شود گامی مؤثر در ارتقای مدیریت شهری است، ادامه داد: بر اساس پژوهش‌های صورت گرفته و شیوه مدیریتی شهرهای موفق دنیا، تا زمانی که مردم در امور شهری میدان‌دار و دغدغه‌مند نشوند حل مشکلات شهرها و محلات از حقوق شهروندی گرفته تا مسائل فرهنگی و آلودگی هوا و... از یک دوره مدیریتی به دوره دیگری حواله داده خواهد شد.

رئیس فراکسیون مدیریت شهری مجلس با اشاره به اینکه صاحبان سیاسی صندلی‌های شوراهای شهر (در نقاط مختلف کشور) خواسته و ناخواسته به مدیریت شهری و مهمتر از آن، اشتیاق شهروندان برای حضور و نقش‌آفرینی در موضوعات و مسائل شهری آسیب‌های جدی وارد کرده‌اند، گفت: اگر اصلاح این رویکرد در اولویت کاری مدیریت شهری قرار نگیرد، مشارکت مردم در امور شهری آن‌طور که در هدف‌گذاری شوراهای شهر و روستا دیده شده به صورت کامل و جامع محقق نمی‌شود.

استقبال شهرداران کلانشهرهای دنیا از تجربه "من شهردارم"

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که ریشه رویگردانی مردم از فضای مدیریت شهری و کم رنگ شدن حضور آن‌ها در امور شهری و محلاتشان به سیاسی شدن رقابت‌های انتخاباتی شوراهای شهر باز می‌گردد، تصریح کرد: متاسفانه این رقابت‌ها در حالی صحنه رقابت سیاستمداران شده که هدف از ایجاد شوراها ایجاد فضا و بستری برای تنظیم اولویت‌ها، هدایت سیاست‌گذاری‌ها به سمت موضوع و افزایش سطح نشاط و مشارکت محلی در تمام شهرها و روستاهای کشور است؛ امری که متاسفانه چندان محقق نشده است.

رئیس فراکسیون مدیریت شهری مجلس تاکید کرد: همزمانی انتخابات شوراهای شهر با انتخابات ریاست جمهوری ناخواسته سایه رقابت‌های سیاسی را بر سر این انتخابات هم کشانده و سیاسیون را برای تصاحب آن به رقابت وا داشته و عملاً این عرصه اجتماعی و فرهنگی به میدان رقابت‌های جناحی بدل شده است که این روند منجر به بی‌انگیزگی شهروندان دغدغه‌مند و متخصصان شهری و اجتماعی در پرداختن به موضوعات شهری شده تا جایی که مباحث شهروندی و فرهنگی فرصتی برای تنفس به دست نمی‌آورند.

رئیس فراکسیون مدیریت شهری مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: این مهم که مطالبات شهروندان و مباحث شهری باید به درستی و در جای خود دیده و شنیده شوند ضرورتی است که باید ورای رقابت‌های سیاسی و جناحی برای آن راهکار اندیشیده شود و مدیریت شهری باید بستر را برای افزایش مشارکت مردمی در شهر فراهم کند.