ظاهر و باطن شهید سلیمانی یکسان و با مردم یکرنگ بود
یک جامعهشناس گفت: سردار سلیمانی از مسئولینی بهشمار میرود که در ظاهر و باطن یکسان و با مردم یکرنگ بود. این ویژگی باعث شده بود خود را خادم و سرباز وطن بداند و این تربیت را در رفتاری که با همراهان خود داشت به بهترین وجه ممکن به منصه ظهور برساند.
مجید ابهری جامعهشناس در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، با توجه به شرایطی که باعث بروز و ظهور شخصیتی مانند سردار شهید حاج قاسم سلیمانی شد، در عین حالی که فرماندهای نابغه بود اما اصرار داشت که جز سربازوطن نامیده نشود، گفت: در شرایط فرهنگی و اجتماعی زندگی سردار سلیمانی نتایج مختلفی دیده میشود؛ اعم از اثرگذاری خانوادهای سادهزیست و مومن و دوستانی انقلابی که وی را در مسیری قرار داد که از رهبر معظم انقلاب تبعیت کند و این حس در وی متبلور شود که برای جامعه باید موثر باشد.
شهید سلیمانی به معنای واقعی کلمه سرباز وطن بود وی خاطر نشان کرد: در این موضوع شکی نیست که ارکان جامعه در رشد فرهنگی و تربیتی افراد بسیار هستند؛ نمونه این مدل سردار بزرگوار شهید سلیمانی است که از نوادر شخصیتهای فرهنگی، مبارزاتی، نظامی و سیاسی کشور بودند.این استاد دانشگاه گفت: سردار سلیمانی از مسئولینی بهشمار میرود که در ظاهر و باطن یکسان و با مردم یکرنگ بود. این ویژگی باعث شده بود که وی خود را خادم و سرباز وطن بداند و این تربیت را در رفتاری که با همراهان خود داشت به بهترین وجه ممکن به منصه ظهور برساند؛ بهطوری که بتواند روی جوانان تأثیرات بسیار مثبتی بهجا بگذارد.
ابهری عنوان کرد: رفتار سردار سلیمانی با مردم جامعه و اینکه خود را سرباز وطن مینامید، نشاندهنده فرآیند تربیتی بسیار خوب ایشان بود و به این خاطر است که سردار سلیمانی در زمان حیات و بعد از شهادت نیز همواره مورد احترام دوست و دشمن بوده است.
وی تأکید کرد: به جرأت میتوان گفت یکی از خصوصیات بارز سردار سلیمانی که ایشان را محبوب دلها کرد، صداقت و خلوص نیت او بود. وقتی فردی در این حد با مردم خالص باشد آن هم در جایگاه یک مسئول و خود را سرباز وظیفه خطاب کند، نشان میدهد این فرد به بالاترین درجات روحی رسیده که اینچنین میگوید و عمل میکند.
این جامعهشناس اظهار داشت: مردم بهخوبی میدانند چگونه یک مسئول اصیل را از یک مسئول غیراصیل و فرعی بشناسند؛ بنابراین بهخوبی میدانند چه کسی در کلام و عمل با آنها صادقانه برخورد میکند. به این خاطر است که ادعاهای برخی مسئولین که بازی صداقت با مردم را در میآورند را نمیپذیرند اما سردار سلیمانی را باور کرده بودند چراکه میدانستند وی کذاب نیست.
ابهری گفت: برای بالا بردن سرمایه اجتماعی جامعه ابتدا باید الگوهای رفتاری و نمادهای تربیتی در جامعه خود چونان سردار سلیمانی با مردم با صداقت و خلوص عمل رفتار کنند. در این صورت است که امثال شهید سلیمانی میتوانند روی مردم اثر بگذارند و جوانان و شاگردانی صادق و سرباز وطن تربیت کنند.