ظرفیت صادرات بیش از 100 هزارتن مرغ وجود دارد
علی ابراهیمی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: براساس آمار در مردادماه، 144 میلیون قطعه جوجهریزی صورت گرفت که به دلیل شرایط مساعد تولید، کمبودی در عرضه نداریم.
به گفته او، توان پشتیبانی در حدی نیست که بتوان با خرید حمایتی قیمت را بالا نگه داشت چراکه بازار تابع عرضه و تقاضا است.
ابراهیمی ادامه داد: در سازوکار خرید حمایتی به دلیل پروسه طولانی که باید طی شود، مرغهای خریداری شده باید چندماه بعد به دلیل اتمام تاریخ وارد بازار شود که براین اساس نمیتواند تاثیر چندانی داشته باشد. هرچند در مقاطعی که مرغ زیاد است، جمعآوری از سوی پشتیبانی میتواند راه حلی برای عرضه در زمان کمبود به بازار باشد.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی سازو کارهای صادراتی را یکی از ابزارهای حمایتی اعلام کرد و افزود: در حوزه صادرات، مشکل اساسی، تصمیمات مقطعی مسئولان است که با افزایش قیمت مرغ، صادرات را متوقف میکنند یا به شکل تعزیراتی با واحدهای مرغداری برخورد میکنند که اقدامی ضد تولید است. درحالیکه صنعت مرغداری طی این مدت نشان داد که میتواند بدون دخالت مقامهای دولتی بازار را مدیریت کند تا آسیب به تولید وارد نشود.
او درباره آخرین وضعیت صادرات مرغ گفت: بنابر آمار حدود 18 هزارتن مرغ صادر شده و اکنون قابلیت صادرات بیش از 100 هزارتن مرغ در صورت عدم دخالت دولت تا پایان سال وجود دارد.
ابراهیمی درباره آخرین وضعیت تامین نهادههای دامی گفت: بنابر آمار طی 4 تا 5 ماه آینده مشکلی در تامین نهادههای دامی نداریم و افزایش 2 هزارتومانی نرخ ذرت، قیمت تمام شده تولید را تحت تاثیر قرار میدهد.
خبرنگار: آزاده محبی