سه‌شنبه 6 آذر 1403

عجیب‌تر از این گاو در جهان دیده‌اید؟

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
عجیب‌تر از این گاو در جهان دیده‌اید؟

اقتصادنیوز: یک دامدار کانادایی به نام «بن لئوویت» برای اولین‌بار از اسپرم آزمایشگاهی برای تلقیح مصنوعی گاوهای خود استفاده کرده است تا گاوهای جدیدی را به‌وجود بیاورد که متان کمتری در اثر هضم غذا تولید می‌کنند.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از دیجیاتو، دام‌ها مسئول 14.5 درصد از تولید گازهای گلخانه‌ای جهان هستند. ازاین‌رو، دانشمندان می‌خواهند شرایط را تغییر دهند و برای اولین‌بار در تاریخ، درحال پرورش گاوهایی هستند که کمتر گاز متان تولید می‌کنند و با محیط‌زیست سازگاری بیشتری دارند.

سرقت عجیب از جواهرفروشی با دستان خالی! + فیلم

یک دامدار کانادایی به نام «بن لئوویت» برای اولین‌بار از اسپرم آزمایشگاهی برای تلقیح مصنوعی گاوهای خود استفاده کرده است تا گاوهای جدیدی را به‌وجود بیاورد که متان کمتری در اثر هضم غذا تولید می‌کنند.

این اسپرم محصول شرکت ژنتیکی Semex است که ادعا می‌کند دستاورد آن‌ها می‌تواند سالانه تا 1.5 درصد از آلودگی متان صنعت دامداری کانادا بکاهد. این رقم تا سال 2050 به 20 تا 30 درصد خواهد رسید. وزارت کشاورزی کانادا در گفت‌وگو با رویترز گفته است که هنوز این محصول را بررسی نکرده، اما کاهش آلودگی دام‌ها برای آن‌ها اهمیت بسیار زیادی دارد.

تولید متان توسط گاوها رفته‌رفته کمتر می‌شود

«مایکل لوهوییس»، معاون تحقیقات و نوآوری Semex می‌گوید: «این تغییر ژنتیکی در نسل‌های آتی ثابت و تجمیعی است، بنابراین می‌تواند موجب کاهش چشمگیر [آلودگی‌ها] شود.» او معتقد است که این سازوکار می‌تواند ساده‌ترین و کم‌هزینه‌ترین روش برای کاهش تولید متان در دامداری‌ها باشد.

ثبت رکورد جدید گرما در جهان

این روش البته منتقدانی هم دارد. برخی کارشناسان می‌گویند این تغییر ژنتیکی ممکن است باعث بروز مشکلات گوارشی در گاوها شود، چون متان از میکروب‌هایی به‌وجود می‌آید که در دستگاه گوارش این حیوانات وجود دارد. درنتیجه لازم است بررسی‌های بیشتری صورت بگیرد تا اثر این تغییر بر گاوها مشخص شود.