جمعه 30 آبان 1404

عزم جدی مجلس برای افزایش تسهیلات مسکن

خبرگزاری اکو نیوز مشاهده در مرجع

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، کمال علیپور درباره وضعیت بودجه عمرانی در لایحه بودجه سال آینده، اظهار داشت: در لایحه بودجه سال 1402 اعتبارات خوبی برای بخش عمران در نظر گرفته شده، اما مهم این است که این اعتبارات تحقق پیدا کند و تخصیص یابد. بودجه عمرانی در لایحه دولت افزایشی قابل توجه داشته و به رقم حدود 327 هزار میلیارد تومان رسیده و نسبت به لایحه بودجه 1401 رشد بیش از 30 درصدی را داشته است.

وی با اشاره به اینکه در لایحه بودجه سال آینده هیچ تغییری در بحث تسهیلات مسکن نشده است، گفت: در حال حاضر سقف تسهیلات ساخت مسکن در کلانشهرها و مراکز استان‌ها 600 میلیون تومان است که ما در مجلس پیگیر هستیم 800 میلیون تومان شود و وام مسکن روستایی هم 200 میلیون تومان است که در آن هم تغییری ایجاد نشده است و باید افزایش یابد.

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نگاه دولت این است که بانک‌ها را در بودجه موظف کند بخشی از تسهیلات خود یعنی حدود 14 درصد تسهیلاتشان را به مسکن اختصاص دهند که متأسفانه سال گذشته این اتفاق نیفتاد و به جز بانک مسکن که جزو وظایف قانونی‌اش بود، مابقی بانک‌ها آن طور که باید و شاید تسهیلات مسکن ندادند. لزوم اختصاص چند درصد از تسهیلات بانک‌ها به مسکن در بودجه سال آینده به عنوان تکلیف بانک‌ها آمده است که اهمیت زیادی دارد.

نماینده مردم قائم‌شهر در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: برای رفع مشکل مسکن دولت باید زمین‌های ارزان قیمت را در اختیار انبوه‌سازان قرار دهد که این موضوع در قانون جهش تولید مسکن آمده اما عملیاتی نشده است که لازم است اجرا شود. یکی از نقاط مثبت بودجه سال آینده آن است که انبوه‌سازان مسکن از پرداخت مالیات معاف شدند، البته باید این موضوع در صحن مجلس هم بررسی و تصویب شود.