علت قطع همکاری با برخی از اساتید دلایل سیاسی نبود / کسی با انتقاد از دانشگاه اخراج نمیشود
معاون آموزش نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها گفت: علت قطع همکاری با برخی از اساتید در اکثر موارد دلایل آموزشی است، فضای دانشگاهی ما به گونهای نیست که کسی با نقد و انتقاد اخراج شود.
حجت الاسلام نیکزاد عیسی زاده در گفتوگو با میزان در مورد کمک به حفظ نخبگان در کشور و جلوگیری از مهاجرت آنها گفت: در حوزه جذب نخبگان یکی از این راهها میدان دادن به جوانان و نخبگان در درون کشور است، اگرچه که مشکلات زیادی در کشور وجود دارد که ما نمیتوانیم آن را نادیده بگیریم، اما از اساتید هم تقاضا داریم تجربیات خود در کشورهای غربی را برای این عزیزان بازگو کنند.
وی ادامه داد: خیلی از نخبگان ما تصور میکننند که اگر از کشور خارج شوند میتوانند شرایط بسیار مساعدی را در آن جا تجربه کنند، اما اینگونه نیست و به هر حال در همه جا یک سری مشکلات وجود خواهد داشت.
حجت الاسلام عیسی زاده گفت: اگر چه که عنوان میشود تمایلی از سوی برخی از دانشجویان و نخبگان دانشگاهی برای مهاجرت به خارج از کشور وجود دارد، اما این موضوع عمومیت ندارد به هر حال همان طور که مشاهده می کنیم همین جوانان هستند که این پیشرفتهای علمی را در همه حوزهها از پزشکی تا نانو و سایر عرصههای دفاعی در کشور رقم زده اند.
وی در مورد برخی از خبرها پیرامون اخراج یا قطع همکاری دانشگاهها با اساتید گفت: آنچه اغلب درفضای مجازی تحت عنوان اخراج برخی از اساتید طرح می شود صرفا پروپاگاندا است، واقعیت این است که دلیل قطع همکاری با برخی از اساتید بزرگوار دلایل سیاسی نبوده است.
وی ادامه داد: همه اساتید برای جذب در دانشگاه باید یک فرآیندی را طی کنند، آنچه در فضای مجازی نقل میشود در حد تبلیغات است.
عیسی زاده گفت: اساتید بعد از جذب باید به مدت 5 سال ارتقا پیدا کنند تا دچار رکود علمی نشوند، پس اینگونه نیست که بگوییم علت قطع همکاری با برخی از اساتید علل سیاسی است چرا که این علل در اکثر موارد آموزشی است.
معاون آموزش نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها گفت: فضای دانشگاهی ما به گونهای نیست که کسی با نقد و انتقاد اخراج شود چرا که تا به حال حتی در برنامههایی که نخبگان علمی و دانشگاهی با رهبر انقلاب نیز داشته اند انتقادات سختی مطرح شده است و رفتار حذفی صورت نگرفته است.
معاون آموزش نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها ادامه داد: من به عنوان شخصی که سالها در فضای دانشگاهها و برخی از کمیتهها نیز حضور داشته ام شاهد چنین نگاهی نبوده ام چرا که واقعیت نیز این است که ما نباید اجازه بدهیم دغدغههای دیگری از تعلیم و تربیت برای اساتید و دانشجویان وجود داشته باشد، از این رو اگر بتوانیم این دغدغههای را برطرف کنیم غالب اساتید ما اساتید متعهد و دلسوز هستند و کسانی هستند که موجب رشد و توسعه کشور شده اند.
وی با تاکید بر این نکته که این گام چهل سالهای که کشور به جلو آمده است را مرهون همین اساتید است و دانشگاهها و فضاهای علمی کشور هستیمادامه داد: همانطور که رهبر انقلاب نیز در بیانیه گام دوم انقلاب تاکید دارند، آنچه امروز موجب شتاب علمی در کشور شده است به جهت تلاشهایی است که در این حوزه از سوی این فضاها انجام گرفته است که جای تقدیر هم دارد.
وی در پایان گفت: بنابراین آنچه باید در فضای علمی کشور امروز دغدغه باشد پرداختن به امر تعلیم و تربیت دانشجویان کارآمد و با معنویت است.
بیشتر بخوانید:
رتبه بندی معلمان از سال آینده اجرایی خواهد شد