علی لاریجانی
علی لاریجانی
اینجوری نیست که شما بیائید افراد ضعافالایمان را از دائره خارج کنید، به بهانهی اینکه می خواهیم خالص کنیم؛ نه، شما هرچه می توانید، دائرهی خلصین را توسعه بدهید...
معاون اقتصادی رئیس جمهور خبر کناره گیری خود از دولت را تایید نکرد.
باید به انتظار نشست و دید که آرایش سیاسی کشور در آینده به شکل خواهد بود و علی لاریجانی دوباره سودای تصاحب ریاست یکی از قوای مقننه یا مجریه را خواهد داشت یا نه اما میتوان با قطعیت اذعان کرد که او قاعده بازی را بلد است و میداند چه زمانی به شکل جدیتری آستینها را بالا زده و وارد گود شود.
علی لاریجانی با بیانیه انتخاباتی که اخیرا درباره گمانه زنی ها به حضورش در انتخابات منتشر کرد جنجال زیادی به پا کرده است.
یک چهره نزدیک به لاریجانی درباره جریان خالص ساز گفت: در واقع جریان تمامیتخواهی هستند که حیات اجتماعی و سیاسی برای طیف دیگری قائل نیستند.
ابراهیم متقی، استاد دانشگاه تهران به روزنامه دنیای اقتصادگفت: «علی لاریجانی در زمره آن گروه از نخبگان سیاسی محسوب میشود که برای خود نقش ساختاری قائل است؛ جایگاه علی لاریجانی به مدت 12 سال و نقشی که نامبرده به عنوان رئیس قوه مقننه در ایجاد تعادل، موازنه و همکاری قوا بهکار گرفت در ساخت سیاسی ایران نسبتا کمیاب است.»
اقتصادنیوز: محمد مهاجری و حسین انتظامی از چهره های نزدیک به تفکر علی لاریجانی در باره موضع انتخاباتی اخیر او اظهار نظر کردند.
بازتاب گسترده نامه کوتاه علی لاریجانی در باره دلیل عدم شرکتش در انتخابات، موضوع بسیاری از روزنامه های امروز است.
اقتصادنیوز: منصور حقیقتپور از نزدیکان علی لاریجانی و نماینده دوره نهم مجلس گفت: یک جریان اقلیت در کشور وجود دارد که فقط اعضای اتوبوس خود را جریان مخلص و ولایی و انقلابی میداند و باقی جریان جامعه را جاسوس، فتنهگر و خارج از دین میخواند.
تعبیر "خالصسازی" مهم است خاصه این که نزدیکترین چهره رسانهای به او که در دوران دبیری شورای عالی امنیت ملی معاونت رسانهای لاریجانی را بر عهده داشت این خالصسازی را توضیح داده است.
تعبیر «خالص سازی» که وی در این پاسخ استفاده کرده از دیروز تبدیل به هشتگ در شبکه های اجتماعی شده و تفاسیر و روایت های مختلفی از مفهوم و سابقه آن بیان شده است.
جماران نوشت: خبرنگار جماران، سراغ دفتر علی لاریجانی رفت و توضیحات بیشتر در خصوص این موضوع را جویا شد. دفتر رسانه وی اما، در پاسخ به این سوال مطلبی با عنوان «سه پرده از مخالفت آیتالله خامنهای، شهید مطهری، و شهید سلیمانی با جریان خالصسازی» را ارسال کرد.
بیادی به خبرآنلاین گفت: پروژه یکدستسازی چند دوره است که در حال شکلگیری است اما نقطه اوج آن در انتخابات گذشته در مجلس و ریاست جمهوری و شوراها صورت پذیرفته که حاصل و نتیجه آنرا به بدترین شکل در حال نظاره هستیم.
جلوه نرم خالص سازی - که بسامدی پرتکرار در تاریخ دارد - عبارت مشهور «اگه ناراحتی، پاسپورت بگیر و برو» و جلوه زمخت آن «بگیر و ببند» است. ناخالص ها در فقره اخیر با سه گزینه روبرویند: یا پیام را بگیرند و انزوا پیشه کنند؛ یا اگر سرشان بوی قورمه سبزی می دهد تبعاتش را بپذیرند و یا به امر توصیه نمای اول، مراجعه و وطن را رها کنند. واکنش اخیر البته از همه بدتر است زیرا جمعیت را از نیروی کیفی،...