علی لاریجانی
علی لاریجانی
باهنر خاطرنشان کرد: اغتشاشات اخیر مسئلهای است که دیر یا زود تمام خواهد شد اما نباید تصور شود چون آشوبها تمام شده است پس سؤالات و اشکالات مردم به حاکمیت و نظام هم رفع شده است. من برای خروج از وضعیت کنونی، سه پیشنهاد دارم که به آقای شمخانی خواهم گفت.
باهنر با بیان اینکه رفتار برخی مسئولین و اختلافهای سیاسی شکاف بین مردم و مسئولین را گستردهتر کرده است، گفت: نباید وعدههایی بدهیم که توانایی اجرای آن را نداریم، این کار جز ناامید کردن مردم و متهم شدن نظام به ناکارآمدی نتیجه دیگری نخواهد داشت.
محمدرضا باهنر نائبرئیس اسبق مجلس با بیان اینکه 3 پیشنهاد برای اصلاح حکمرانی به شمخانی ارائه کرده است، گفت که جلسه اخیر فعالان سیاسی با دبیر شورایعالی امنیت ملی خودسرانه نیست و میتواند گامی مهمی برای بهبود وضعیت باشد. او گفت: ما احتمال قوی میدهیم که این جلسه، از سوی حاکمیت تنظیم شده است و وقتی چنین جلسهای برگزار میشود، یعنی قرار است اصلاحاتی انجام شود.
پیشنهادم این است آقای رئیسی، برای جلسه رؤسای جمهور از مقام معظم رهبری خواهش کند که جلسه رؤسای جمهور سابق در محضر ایشان برگزار شود، این آقایان کشور دستشان بوده چرا نباید از تجربههایشان استفاده کرد.
محمدرضا باهنر گفت: من پیشنهادم این است که دبیرخانه جلسه رؤسای جمهور سابق را برگزار کند؛ آقایان روحانی و احمدینژاد را دعوت کنند تا با آقای رئیسی گفتوگو کنند و جلسه بگذارد.
نائب رئیس اسبق مجلس: اصلاحات یا اصلاح حکمرانی به معنای تغییر نظام نیست و با تغییر رفتارهای غلط میتوان نحوه حکمرانی را اصلاح کرد.
تسنیم نوشت: دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین گفت: هیچ زمانی ندیده بودم که نظام بینالملل یعنی حکومتها، مراکز بین المللی، ان. جی. اوها و ایرانیهای مقیم خارج از کشور و... اینطوری همهشان با همدیگر یکپارچه و همصدا پایکار بیایند و به آشوبها دامن بزنند؛ سطح ورود دشمن به آشوبهای اخیر واقعاً بیسابقه بوده است.
نائبرئیس اسبق مجلس شورای اسلامی گفت که جلسه اخیر فعالان سیاسی با دبیر شورایعالی امنیت ملی خودسرانه نیست و میتواند گامی مهمی برای بهبود وضعیت باشد.
نائب رئیس اسبق مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه 3 پیشنهاد برای اصلاح حکمرانی به شمخانی ارائه کرده است گفت که جلسه اخیر فعالان سیاسی با دبیرشورای عالی امنیت ملی، خودسردانه نیست و میتواند گامی مهمی برای بهبود وضعیت باشد.
پس از گذشت سه ماه از اعتراضات هنوز حکومت اقدام در خوری نکرده، کاری که جامعه ببیند و باور کند؛ لذا یک مقدار اوضاع دارد بحرانیتر میشود و ممکن است جامعه از وضعیت جنبشی عبور کند و به وضعیتهای دیگر مثل وضعیت انقلابی نزدیک بشود، البته نه امروز و فردا، بلکه در میانمدت. البته ما هنوز وارد وضعیت انقلابی نشدیم زیرا از نشانههای وضعیتهای انقلابی این است که اول حکومت نتواند کنترل کند. ما چنین...
حمیدرضا جلایی پور به اعتماد گفت: ما در گذشته مرگهای دلخراش مانند مهسا در ایران داشتیم ولی حول و حوش آن به این کوبندگی اعتراض شکل نگرفته است. مرگهای جانکاهی مثل مرگ هدی صابر، از شخصیتهای ملی - مذهبی که به خاطر اینکه به درمانگاه نرساندنش در زندان اوین جان باخت یا مرگ هاله سحابی در هنگام تشییعجنازه پدرش.
حمیدرضا جلائی پور گفت: اکثریت قریب بر 70 درصد از مردم ایران در اعتراضات ساکتند و حکومت پس از گذشت سه ماه از اعتراضات هنوز اقدام امیدوار کنندهای نکرده است.
حمیدرضا جلاییپور، جامعهشناس میگوید جنبش اعتراضی پس از فوت مهسا امینی «شورش کور» نیست و مطالبه دارد. او همچنین اعتراضات را به هشت جنبش اجتماعی حاضر در جامعه ایران گره میزند و معتقد است ظهور اعتراضات در این بستر، آن را طولانی و گسترده کرده است.
اقتصادنیوز: اعتمادتحلیل جامعه شناختی حمیدرضا جلاییپور از عوامل و پیامدهای اعتراضات اخیر را منتشر کرده است.
اقتصادنیوز: پس از گذشت سه ماه از اعتراضات هنوز حکومت اقدام در خوری نکرده، کاری که جامعه ببیند و باور کند. لذا یک مقدار اوضاع دارد بحرانیتر میشود و ممکن است جامعه از وضعیت جنبشی عبور کند
حمیدرضا جلائی پور گفت: جامعه ایران مدتها است جامعه جنبشی است. در برابر چنین جامعهای سازمانها رویههای نهادی عمدتا با گشایش سیاسی و اداری باید پاسخ بدهند و اجازه دهند این مطالبات در آن بیان شود و تخلیه شود. متاسفانه هر چه جامعه جنبشیتر شده حکومت را بستهتر کرده اند و مطالبات جامعه تخلیه نشده و اینگونه خودش را در این 90 روز نشان داده است.