فارس من | لزوم لغو محدودیت غیرقانونی سقف سنی ورود به دانشگاه فرهنگیان
گروه جامعه خبرگزاری فارس: بیستم تیرماه بود که رای هیئت عمومی دیوان عدالت اداری در رابطه با «محدودیت سقف سنی ورود به دانشگاه فرهنگیان» منتشر شد، بر اساس رای صادره این مصوبه باطل شده است.
در رای دیوان عدالت اداری آمده است که برمبنای ماده 6 قانون متعهدین خدمت به وزارت آموزش و پرورش، دانشجویان متعهد خدمت موضوع قانون مذکور از آغاز تحصیل خود استخدام میشوند و بر همین اساس رعایت مقررات عمومی استخدام از جمله حداکثر سن استخدام درخصوص آنها الزامی است.
در ادامه این رای عنوان شده که براساس ماده 42 قانون مدیریت خدمات کشوری، حداکثر سن استخدام مشخص شده و مقرره مورد شکایت با وجود استناد به ماده مذکور، حداکثر سن استخدام را 24 سال تعیین کرده که مغایر با سن مقرر در بند قانونی فوق بوده و استناد به ماده 43 قانون مدیریت خدمات کشوری نیز نمیتواند دلیلی بر تعیین حداکثر سن به میزان 24 سال باشد و حکم ماده مزبور در مقام تعیین شرایطی علاوه بر شرایط مقرر در ماده 42 قانون مدیریت خدمات کشوری وضع شده و مغایرتی با شرایط تعیین شده در ماده اخیرالذکر ندارد و پیشبینی حداکثر سن 24 سال در بند مورد شکایت باعث محروم شدن بسیاری از افرادی که حائز شرایط عمومی استخدام هستند، میگردد. بنا به مراتب فوق، شرط سنی استخدام رسمی آزمایشی وزارت آموزش و پرورش از طریق دانشگاه فرهنگیان در آزمون سراسری سال 1401 (موضوع بند 4 شرایط اختصاصی) خلاف قانون و خارج از حدود اختیار است و مستند به قانون دیوان عدالت اداری ابطال میشود.
این رای براساس ماده 93 قانون دیوان عدالت اداری در رسیدگی و تصمیم گیری مراجع قضائی و اداری معتبر و ملاک عمل است. با این وجود وزارت آموزش و پرورش مجدداً مفاد مقرره ابطال شده را در دفترچه انتخاب رشته سال 1402 درج کرده و شرط سنی 24 سال در دفترچه انتخاب رشته درج شد.
عدم اجرای رای دیوان عدالت اداری از سوی آموزش و پرورش ادامه دارد و حتی هفته اخیر که اسامی دعوت شدگان به مصاحبه دانشگاه فرهنگیان اعلام شد. در این اعلام نتیجه بازهم شرط سنی 24 سال مدنظر قرار گرفته و افراد بالای 24 سال رو از مصاحبه منع شده اند.
در همین رابطه شنیده شده که وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده که وزیر آموزش و پرورش کتباً درخواست اعمال ماده 91 (طرح مجدد آرای هیات عمومی) را به ریاست دیوان عدالت اداری تقدیم کرده است، این در حالی است که آموزش و پرورش تا زمان صدور رای در رابطه با درخواست اعمال 91، مکلف است رای صادره از سوی دیوان عدالت اداری را اجرا کند.
با توجه به اینکه وزارت آموزش و پرورش رای دیوان عدالت اداری در رابطه با ابطال «محدودیت سقف سنی ورود به دانشگاه فرهنگیان» اجرا نکرده، افراد متقاضی ورود به دانشگاه فرهنگیان که به علت محدودیت سنی منع شده اند، می توانند از وزارت آموزش و پرورش به دیوان عدالت اداری ثبت شکایت کنند، بر اساس پیگیری خبرنگار فارس، 24 نفر اواخر مردادماه در این باره ثبت شکایت کرده اند، اما نگرانی این افراد روند طولانی رسیدگی به شکایتشان است، چرا که زمان مصاحبه ورود به دانشگاه می گذرد و این افراد امکان حضور در دانشگاه را از دست خواهند داد!
گفتنی است در همین رابطه نیز در بخش فارس من خبرگزاری فارس، پویشی از سوی مخاطبان این خبرگزاری به ثبت رسیده است. در این پویش که با عنوان «رأی ابطال محدودیت سنی دانشگاه فرهنگیان را اجرا کنید» به ثبت رسیده، خطاب به رئیس قوه قضائیه عنوان شده است: هیأت عمومی دیوان عدالت اداری در تاریخ 1402/4/20 طی رای، محدودیت سقف سنی ورود به دانشگاه فرهنگیان (مندرج در دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون سراسری سال 1401) را ابطال نمود. همچنین رای صادره در تاریخ 1402/5/14 به طرفین شکایت ابلاغ گردید و در تاریخ 1402/6/9 نیز در روزنامه رسمی منتشر شد. مطابق ماده 92 قانون دیوان عدالت اداری، چنانچه مصوبهای در هیأت عمومی ابطال شود، پس از ابلاغ رای به طرف شکایت یا انتشار در روزنامه رسمی، رعایت مفاد آن برای مرجع طرف شکایت و سایر مراجع و مقامات مسؤول دستگاههای موضوع ماده (12) این قانون الزامی است. با این وجود و علیرغم قطعیت رای صادره، وزارت آموزش و پرورش از اجرای رای استنکاف نموده و برخلاف قانون، مجدداً مفاد مقرره ابطال شده را در دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون سراسری 1402 درج کرده است. همین امر سبب ایجاد مشکل برای خیل عظیمی از داوطلبان شده و حقوق استخدامی آنان را تضییع کرده است. درخواست پیگیری موضوع را داریم.
پایان پیام /