فارس من | مطالبه مردم برای ممنوعیت صادرات پوشک بچه
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس کاربران سامانه «فارس من» با ثبت پویشی با عنوان «صادرات محصولات سلولزی به خصوص پوشک بچه ممنوع شود» عنوان کردند که با توجه به اظهار نظر معاون امور صنایع وزیر صمت برای تامین مواد اولیه محصولات سلولزی مانند خمیر الیاف بلند امکان داخلیسازی وجود ندارد.
بنابراین با وجود تولید این محصولات که مواد اولیه آن به کشور وارد میشوند و امکان بومیسازی وجود ندارد چه توجیهی برای صادرات این محصولات وجود دارد؟
ایران در زمینه تولید محصولات سلولزی پیشرفت خوبی داشته و شرکتهای زیادی در این زمینه فعالیت میکنند. اما چرا به نیاز داخلی توجه نمیشود و شاهد سود کلان صادر کنندگان این محصولات هستیم؟
این در حالی است که پوشک بچه در مغازهها نایاب شده و هر روز شاهد افزایش قیمت این محصولات هستیم!
مشکل کاهش جمعیت بدون حل مشکلات اقتصادی فرزندآوری امکانپذیر نیست و تبلیغات در این زمینه فقط در حد شعار است. بعضی از کارخانههای تولید پوشک در ایران جزو شرکتهای بین المللی هستند که در ایران شعبه دارند، چرا دولت اجازه میدهد شرکتهای خارجی در میزان قیمتگذاری این کالای مهم اثرگذار باشند؟
باید به نیاز داخلی کشور توجه شود و حتی با ایجاد کارخانه دولتی و تولید پوشک ارزانتر از بقیه پوشکها در جهت رفع نیازهای خانوادههای کم درآمد اقدام شود.
به گزارش فارس مطالبه مردمی برای جلوگیری از افزایش قیمت پوشک بچه از طریق ممنوعیت صادرات این محصولات در حالی است که به گفته حسن آتشپور رئیس انجمن صنایع سلولزی افزایش قیمت پوشک بچه با تایید سازمان حمایت انجام شده است.
وی در این رابطه بیان داشت: تا قبل از دی ماه 1400 پوشک بچه در گروه 2 کالایی قرار داشت که ستاد تنظیم بازار با توجه به اهمیت آن در مباحث افزایش جمعیت و تاثیرگذاری در سبد خانواده، این کالا را مشمول قیمت گذاری پیشبینی قرار داده تا براساس آن بر تامین و قیمت محصول مذکور کنترل و نظارت لازم را داشته باشد.
وی افزود: نکته حائز اهمیت اینکه در چند ماه اخیر به ویژه در سال جاری قیمت مواد اولیه وارداتی پوشک با توجه به افزایش قیمت های جهانی روند افزایشی پیدا کرد. لذا بر اساس مواردی که اشاره شد قیمت پوشک با تایید سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان با افزایش روبرو شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، افزایش قیمت محصولات سلولزی به ویژه پوشک بچه طی دو سال گذشته در کنار افزایش قیمت کالاهای اساسی فشار مضاعی را بر خانوادههای دارای فرزند خردسال وارد کرده است و با توجه به افزایش قیمت هر بسته پوشک بچه، این خانوارهها مجبورند، در هر ماه مبلغ قابل توجهی را صرف خرید این کالا کنند.
انتهای پیام /