فارس من | کاهش تسهیلاتدهی بانکها در سایه ناترازی ریالی و سیاستهای غلط دستوری
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس به تازگی مخاطبان خبرگزاری، پویشی با عنوان «پیگیری تسهیلات بانکها به کارمندان خود» در فارسِ من، ثبت کردهاند.
در این پویش نوشته شده است: با توجه آشفتگی آشکار وضعیت بانکها و تاثیر انکارناپذیر رفتار آنها بر وضعیت اقتصادی موجود کشور و با توجه به وعدههای انتخاباتی رییس جمهور در وهله اول از آقای رئیس جمهور و بعد از آن از بانک مرکزی و مجلس خصوصا ریاست مجلس انتظار داریم تغییر ریل در نظام بانکداری را با پیگیری و مجازات متخلفان احتمالی این گزارش شروع کنند و اراده خود در حل مسئله مهم پرداخت تسهیلات بیضابطه به کارمندان بانک را نشان دهند و یک بار برای همیشه کشور را از این مشکل مزمن رها سازند.
* کاهش تسهیلاتدهی بانکها در سایه ناترازی ریالی و سیاستهای غلط دستوری
در اینباره به سراغ بهاءالدین حسینی هاشمی، مدیرعامل اسبق بانک صادرات رفتیم، وی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس اظهار داشت: مسئله وامدهی بانک ها به کارکنان خود از قبل از انقلاب تاکنون به عنوان یک امتیاز شغلی مانند دیگر سازمانهای اداری و حتی غیر اداری مطرح بوده است و فقط عاملی انگیزشی برای بالا بردن سطح کیفیت کاری کارکنان است.
وی اضافه کرد: حجم تسهیلاتی که بانکها به کارکنان خود پرداخت میکنند در قیاس با سایر تسهیلات چندان زیاد نیست، از سوی دیگر اگر این تسهیلات بانکها به کارکنان خود قطع شود هم شاید تنها یکچهارم مشکل کمبود اعتبارات، آن هم به صورت مقطعی رفع شود بنابراین به چنین مسائلی باید به صورت ریشهای پرداخت.
حسینی هاشمی گفت: علت اصلی کمبود اعتبارات بانکها در ارائه وام به متقاضیان، ناترازی ریالی سنگین بانکها است که موجب میشود نتوانند همه مطالبات مشتریان را بر طرف کنند.
وی اضافه کرد: البته ضرورت دارد به دیگر مشکلات اصلی بانکها در این خصوص نظیر سیاستهای غلط دستوری و بدهکاری سنگین دولت به بانکها هم بابت کاهش امکان تسهیلاتدهی بانکها اشاره کرد.
* ضرورت نظارت بانک مرکزی و وزارت اقتصاد بر تسهیلاتدهی بانکها
در اینباره جوانب موضوع را از یکی از کارشناسان حوزه بانک و بیمه پیگیری کردیم؛ حسین توکل به خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس گفت: به دلیل نبود یک سیستم نظارتی در برخی عرصههای اقتصادی کشور، شاهد ایجاد رانت در برخی از بخشهای حوزه اقتصادی از جمله بانکها هستیم.
وی افزود: ضرورت دارد دولت با ایجاد یک سیستم نظارتی و مالی تنظیم شده بر تسهیلاتدهی بانکها و همچنین مؤسسات غیرانتفاعی، به مطالبه متقاضیان دیگر هم توجهات لازم را داشته باشد.
وی افزود: گلایه های مردم در حوزه کمبود اعتبارات مالی در بسیاری از بانکها در حوزه ارائه وام و تسهیلات، بهحق بوده و این موضوع چندین سال است که بدون رسیدگی و توجه باقی مانده است.
کارشناس بانکداری و اقتصاد تاکید کرد: در حالی بانکها از نبود منابع مالی و مشکلاتی نظیر تحریم گلایه میکنند که بیشترین سهم اعتبارات را به عنوان امتیازات شغلی به صورت وام در اختیار کارکنان خود قرار میدهند و به همین خاطر هست که برخی مردم از نبود وام یا ایجاد موانع مختلف از سوی بانکها برای پرداخت تسهیلات گلایه میکنند.
توکل ادامه داد: برخی بانک ها برای ارائه وامهای ارزانقیمت خودرو و مسکن به کارکنان خود، سهم زیادی از صندوق اعتبارات در قالب بازپرداخت طولانیمدت و به صورت کسر از حقوق را به وام کارکنان خوداختصاص میدهند و اسم آن را امتیاز شغلی مینامند.
وی گفت: برای برون رفت از این موضوع، ضرورت دارد نهادهای بالادستی نظیر بانک مرکزی و وزارت امور اقتصاد و دارایی در زمینه شفافسازی داراییهای بانکها و نظارت بر تسهیلاتدهی نظارت کنند.
پایان پیام /