فارغالتحصیلان «مرکز اسلامی آموزش فیلمسازی» گردهم میآیند / سینمای ایران وامدار باغ فردوس است
دومین همایش فارغالتحصیلان مرکز اسلامی فیلمسازی باغ فردوس در موزه سینما برپا و انتخابات مجمع عمومی نیز در این همایش برگزار میشود.
به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا، نشست رسانهای چهلمین سالگرد مرکز اسلامی آموزش فیلمسازی باغ فردوس، امروز چهارشنبه 18 دی در موزه سینما برگزار شد.
کامران ملکی موسس انجمن فارغالتحصیلان باغ فردوس در نشست رسانهای چهلمین سال مدرسه فیلمسازی باغ فردوس اظهار کرد: امروز هیأت موسس انجمن فارغ التحصیلان باغ فردوس قرار است در مورد مسائل این انجمن صحبت کنند؛ دومین همایش فارغ التحصیلان باغ فردوس روزهای شنبه و یکشنبه با حضور همه اعضا و فارغ التحصیلان انجام میشود؛ مرکز در رشته های مختلف فارغ التحصیل دارد که با نگاه کردن به فارغ التحصیلان گذشته، به نام های مطرحی خواهیم رسید.
رهبر قنبری کارگردان درباره ایده اصلی تشکیل این انجمن گفت: تشکیل این انجمن ناشی از عشق و علاقه همایون علیخانی است و جمع کردن اعضا از این عزیز نشأت میگیرد. من هم به عنوان یکی از اعضای این انجمن به آنها پیوستم. سینمای ایران وامدار باغ فردوس است.
وی درباره منابع مالی این انجمن گفت: واقعا تا الان منابع مالی نداشتیم. فقط زمان مدیریت محمدمهدی حیدریان منبع مالی بسیار اندکی در اختیار ما قرار داد.
خسروی کوهستانی در این نشست خبری گفت: ما سعی میکنیم مستقل باشیم و به جایی وابسته نباشیم. یکی از سیاستهای ما در گذشته آموزش غیر ایرانیها بود که به عنوان نمونه از بچههای افغانستان افرادی معرفی شدند اما الان دیگر این کار را اجرایی نمیکنیم و فقط به بچههای ایرانی اختصاص میدهیم.
وی ادامه داد: یکی دیگر از اعضای انجمن درباره اهمیت و جایگاه حضور این مرکز بیان کرد: وقتی در مورد سینما صحبت میکنیم منظور ما سینمایی نیست که به شکل تجربی و عادی موضوع گفتوگو شود؛ بلکه سینمایی است که به عنوان پدیده فرهنگی پس از انقلاب با خلا روبرو شده بود و نیاز به نیروی جدید انسانی داشت اما آموزشگاهی نداشتیم که نسل بعدی برای سینما را تربیت کنیم از این رو به مدیر حرفهای، مکان و اساتید مطرح و در نهایت نیاز به نیروهای انسانی جهت آموزش داشتیم تا راهاندازی شود.
وی افزود: تعدادی از بهترین اساتید و مجموعه ای که بهترین بوده و هست را در اختیار داشتیم که از ابتدای دهه هفتاد کلید خورد و به اینجا رسیدیم.
سیاوش دولتسرایی کارگردان درباره تاریخچه این انجمن گفت: اینجا یکی از بهترین و شاید بهترین مدارس فیلمسازی بود اما گمان میکنم سوء مدیریت در برههای از زمان ضربه بدی به اینجا وارد کرد و در نهایت فیلمسازی به بخش انجمن سینمای جوانان رسید البته که تاسیس انجمن سینمای جوان با بچههای انجمن ما بود.
وی ادامه داد: با قاطعیت عرض میکنم انجمن سینمای جوان با بچههای ما شکل گرفت و حتی پایههای سینمای مستند با بچههای سینمای باغ فردوس به وجود آمد.
همایون علیخانی راجع به ارتباطات انجمن فیلمسازی باغ فردوس گفت: میتوان گفت تا به حال هیچ تشکل ماندگار که بتواند همیشه به سینمای ایران کمک کند، نداشتیم.
وی بیان کرد: ما با سازمان سینمایی صحبت کردیم که از دانش آموختگان ما حمایت کرد و این موضوع منجر به برگزاری اولین همایش در سال گذشته بود و خانه سینما هم کمکهایی کرد البته فارابی، انجمن سینمای جوان و... نیز حمایتهایی کردند. اما امسال سازمان سینمایی حمایت کوچکی برای راهاندازی این همایش دارد و در آینده بر عهده خود فلیمسازان از طریق دادن حق عضویت خواهد بود. این جمعآوری بودجه در برگزاری کلاسها و... هزینه میشود.
علیخانی گفت: مستقل بودن را از دهه شصت یاد گرفتیم و هیچ توقعی هم از هیچ کجا نداریم و تمایل داریم همیشه مستقل بودنمان را حفظ کنیم.
وی افزود: این مرکز و انجمن بدون داشتن یک تشکل قوی برای رسیدن به اهداف خوب فیلمسازی جدید نمیتواند موفق باشد پس ملزم به آموزش نیروهای جدی و نو است و باید از طریق فارابی، انجمن سینمای جوان و... که در کنار ما هستند بتوانیم در این حوزه قدمهای محکمی برداریم.
غلامرضا صیامیزاده درباره برنامههای آینده این انجمن گفت: یک بخش از هدفگذاریهای ما مربوط به داخل است که از طریق همکاری با گروه سینمای هنر و تجربه پیش میبریم و بخش خارجی به واسطه دفتری که در استانبول داریم فیلمهای فارغ التحصیلان را در سینمای ترکیه اکران میکند. در مرحله بعد فروش تلویزیونی، مراکز فرهنگی و... نیز برای آثار داریم و به واسطه شرکایی که داریم شاید در اروپا نیز قدمهایی برداریم.
ارد عطارپور مستندساز درباره مستند این انجمن بیان کرد: فیلمهای مستند ساخته شده توسط دانشجویان باغ فردوس با کیفیت بود و اعضا نیز تمایل زیادی برای حضور آثار مستند داشتند از این رو گرایش آموزش فیلمسازی مستند در باغ فردوس وجود داشت.
وی افزود: این انگیزه بچههای باغ فردوس نسبت به مستندسازی چون در دورهای وارد سینما شدند که رخدادهای اجتماعی مهمی در جامعه شکل گرفته بود و حس میکردند میتوان با سینمای مستند و با واقعگرایی وظیفه خودشان را ادا کنند، سهمخواهی نمیکردند و بدون چشمداشتی به موقعیتهای اجتماعی و مالی بهتر پدیرفتند تا در جاهای مختلف ایران فعالیت خود را ادامه دهند.
عطارپور گفت: افرادی که در بدنه سینمای مستند ما در ایران و خارج شناخته می شوند و آثارشان نیز اهمیت دارد بی تردید ردی از بچههای باغ فردوس در آموزش آنها خواهید دید و فکر میکنم این روند همچنان ادامه دارد.
رستم ایراننژاد بازیگر درباره دور روز همایش این دوره گفت: روزهای بیست یکم و بیست و دوم دی ماه همایش برگزار میشود و بچههای شهرستان هم جمعه بیستم دیماه به ما میپیوندند و در خدمتشان هستیم. در این همایش برنامهها و کارگاههای مختلفی با حضور اساتید مختلف داریم. در یکی از این برنامهها، هیات موسس اعلام و این هیئت موسس به ثبت وزارت فرهنگ و ارشاد خواهد رسید و مدیریتشان مادام العمر است.
وی گفت: مرکز در رشتههای مختلف فارغ التحصیل دارد و با نگاه کردن به فارغ التحصیلان گذشته، به نامهای مطرحی خواهیم رسید. با توجه به نیاز جامعه امروز و پتانسیلی که در سیاست انجمن و مکانی که در اختیار داریم به بخشهای نقاشی، عکاسی و... نیز بپردازیم و به نوعی پاتوق فرهنگی راهاندازی خواهد شد.
انتهای پیام /