پنج‌شنبه 6 دی 1403

فرآیند صدور مجوز برای تولیدکنندگان دشوار است

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با بیان اینکه دولت، دستگاه قضا و قوه مقننه می‌توانند مشکلات پیش‌روی کارآفرینان و فعالین اقتصادی را رفع کنند تا تولیدکننده با کمترین هزینه و زحمت، به کار بپردازد، اعلام کرد که گرفتن برخی مجوزها و پیگیری کارهای اداری دشوار شده و این موضوع مشکلات بسیاری را برای فعالین اقتصادی و کارآفرینان به وجود می‌آورد.

سید کمال حسینی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به نامگذاری سال 1400 به سال تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها اظهار کرد که تولیدکنندگان باید با استفاده از توانمندی خود و منصفانه کالایی درخور مردم، با کیفیت تولید کند.

وی افزود که یکی از اهداف پشتیبانی‌ها این است که مردم نیز در انتخاب کالا نگاهی متفاوت به محصولات داخلی داشته باشند و این بزرگترین پشتیبانی خواهد بود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با بیان اینکه مانع‌زدایی از وظایف دولت و حاکمیت است تصریح کرد که دولت، دستگاه قضا و قوه مقننه مشکلات پیش‌روی کارآفرینان و فعالین اقتصادی را رفع کنند تا تولیدکننده با کمترین هزینه و زحمت به کار خود بپردازد.

وی با اشاره به اینکه ایران در رتبه‌های بین‌المللی در صدور مجوزها و ارائه خدمات به تولیدکنندگان وضعیت خوبی ندارد، عنوان کرد که گرفتن برخی مجوزها و پیگیری کارهای اداری دشوار شده و این موضوع مشکلات بسیاری را برای فعالین اقتصادی و کارآفرینان به وجود می‌آورد.

حسینی با بیان اینکه حاکمیت با درنظر گرفتن مشوق‌هایی می‌تواند تولید را رونق بخشد ادامه داد که اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی به عنوان نماینده تولیدکننده و بازرگانی در تلاش است تا با کمک، تسهیلگری، همفکری و ایجاد ارتباط میان بخش خصوصی و دولتی تولید را رونق بخشد.

وی با اشاره به اینکه موضوعات و مشکلات عمومی تولیدکنندگان، تجار و کشاورزان با زبان مناسب به نتیجه می‌رسد خاطرنشان کرد که تولیدکننده به دلیل پرمشغله بودن پروسه تولید فرصتی کمی برای رسیدگی به امور اداری و قضایی؛ اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی در این میان نقش ارتباطی دارد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج گفت: اگر تفکر حمایت از تولید در کشور حاکم شود، کردستان نیز توسعه خواهد یافت که البته باید بر ظرفیت‌های بالقوه استان مثل بخش تجارت، مرز و مناطق ویژه و آزاد تجاری و بخش کشاورزی تمرکز شود.

وی اظهار کرد که مکانیزاسیون باغات و بخش زراعت و پرداخت تسهیلات توجه به پتانسیل ویژه کردستان در این بخش یعنی آب و هوای و بارش‌های مناسب و خاک مرغوب می‌تواند صنعت کشاورزی را پیش بیاندازد.

حسینی افزود که توجه به بازار اقلیم کردستان یکی دیگر از ظرفیت‌های تجاری کردستان است و استفاده از لابی‌های موجود در این اقلیم می‌تواند تولید استان را رونق بخشد. سال تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها نیازمند حمایت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری خاص است که همه باید به دنبال تحقق آن باشند و همیشه شعارها زمانی میتواند اثرگذار باشد که دولت برنامه مشخصی برای آن درنظر بگیرد.

از سوی دیگر مجلس نیز می‌تواند با تصویب یکسری قوانین خاص بیش از پیش پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها را سرعت بخشد. باید به یاد داشته باشیم که قرار گرفتن در مسیر توسعه‌ای شعار سال می‌تواند بسیاری از مشکلات کشور را مرتفع و تحولی در نظام اقتصادی ایجاد کند. انتهای پیام