فرهنگ استفاده از وکیل نهادینه نشده است / وداع خودخواسته برخی وکلای استان از وکالت
رضا نوروزیان از نهادینه نشدن فرهنگ بهرهگیری از وکیل برای گره گشایی های حقوقی در جامعه ابراز تاسف کرد و گفت: درباره این مهم سال ها است که توضیح داده شده است اما هنوز موکلان وقتی سراغ وکیل می روند که به بن بست خورده اند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصراترک، رضا نوروزیان، رییس کانون وکلای دادگستری خراسان شمالی در جمع خبرنگاران با گرامی داشت هفته وکیل مدافع اظهار کرد: کانون وکلای دادگستری خراسان شمالی در تیر ماه سال جاری طی فرآیندی کاملا قانونی و مطابق با قوانین جاری، تشکیل و فعایت خود را به طور رسمی در استان آغاز کرد.
نوروزیان گفت: در حال حاضر این کانون 250 نفر وکیل پایه یک همچنین اعضای هیات مدیره دارد و دارای کمیسیون های تابعه است که در راستای خدمت رسانی و ارائه خدمات حقوقی به عموم فعالیت می کند.
وی در ادامه با تصریح بر این مطلب که در قانون اساسی کشور عنوان شده است که داشتن حق دفاع جزو حقوق اولیه و اساسی مردم است، بیان کرد: پذیرش کارآموزان رشته حقوق و تربیت این دانش آموختگان از جمله وظایف این کانون است تا وکلای پایه یک به جامعه تحویل دهد.
رییس کانون وکلای دادگستری خراسان شمالی ارائه خدمات عام المنفعه به صورت خدمات مشاوره حقوقی همچنین وکالت معاضدتی و یا تسخیری به اقشاری با توان مالی ضعیف را از دیگر مسئولیت های این کانون برشمرد و در این باره گفت: در سال جاری کانون وکلای دادگستری استان این خدمت را به مددجویان تحت پوشش نهادهای کمیته امداد و بهزیستی و زندانیان دربند و خانواده های آنان نیز ارائه داده و هنوز نیز در حال انجام آن است.
وی خاطرنشان کرد: البته طی هفته نخست از اسفندماه جاری نیز 30 وکیل عضو این کانون نیز در زمینه ارائه خدمات مشاوره ای و حقوقی رایگان به اشخاص متقاضی ساکن در مناطق محروم استان نیز فعالیت داشتند.
نوروزیان افزود: ارائه این خدمات به متقاضیان ساکن در مناطق محروم استان توسط کانون وکلای دادگستری استان جاری است و ادامه دارد.
وی در بخش دیگری از سخن خود، با تاکید بر این نکته که اقدام وکیل، تطبیق امورات موکل بر مبنای قوانین است، از نهادینه نشدن فرهنگ بهره گیری از وکیل برای گره گشایی های حقوقی در جامعه ابراز تاسف کرد.
رییس کانون وکلای دادگستری خراسان شمالی افزود: درباره نهادینه شدن این امر سال ها است که در سطح کشوراهمیت آن توضیح داده شده است، با این وجود هنوز شاهد هستیم هنگامیکه اشخاص برای حل مسائل حقوقی خود به بن بست می خوردند به سراغ وکیل می روند.
وی در ادامه با ابراز تاسف از اینکه هنوز عده ای برای گره گشایی از مسائل خود بر مبنای دانسته های شفاهی خود عمل می کنند، عنوان کرد: این در حال است که بهره گیری از خدمات حقوقی توسط وکیل موجب پیشگیری از بروز مشکلات بیشتری می شود.
نوروزیان در ادامه در پاسخ به این سوال که شاید حق الوکاله های بالا عاملی بر رجوع نکردن عده ای برای حل مسائل حقوقی اشان باشد، اظهار کرد: حق الوکاله وکلا بر اساس تعرفه مصوب است.
وی گفت: تورم هر ساله رو به رشد است و این در حالی است که درصد تعرفه حق الوکاله هنوز پایین باقیمانده است.
رییس کانون وکلای دادگستری خراسان شمالی تصریح کرد: اگر درآمد وکلا بالا است، برخی از وکلا می بایست می توانستند پروانه وکالات خود را تمدید کنند!
وی اعلام کرد: از وکلای عضو کانون وکلای دادگستری استان 18 درصد از آنها نتوانستند پروانه وکالت خود را تمدید کنند و 10 درصد دیگر از آنها خود را تودیع کردند و دیگر فعالیت نمی کنند.
نوروزیان افزود: سایر وکلای عضو این کانون نیز به سختی امورات خود را می گذرانند.
انتهای پیام /