فناوری نانو
فناوری نانو
ظهور نانوتکنولوژی، در دهه 1980 در جامعه علمی جهان آغاز شد و حدودا از سال 2000 میلادی بهصورت جدی از سوی کشورهای پیشرو در این زمینه دنبال شد. در پی توسعه و بهکارگیری نانوتکنولوژی در حوزههای مختلف و حرکت دولتها به سمت پایهگذاری و توسعه تحقیقات نانوتکنولوژی، نخستین سالهای دهه 2010 میلادی شاهد آغاز کاربردهای اقتصادی نانوتکنولوژی بود.
بررسیهای اخیر دانشمندان نشان میدهد که فناورینانو میتواند به کمک افزایش تولید مواد غذایی در جهان آید.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، لیلا قدیری دانش آموخته دکترای دانشگاه صنعتی و مجری طرح، کمبود آب آشامیدنی را یکی از چالشهای جهانی امروز دانست و گفت: 72 درصد از کره زمین از آب تشکیل شده و بخش اعظمی از آن مربوط به دریاها و اقیانوسها است که حاوی درصد بالایی از املاح و غیر قابل آشامیدن است. وی ادامه داد: ایران در بعضی مناطق به شدت با کمبود آب قابل شرب مواجه است به گونهای کیفیت...
چند راهکار ساده می تواند کمک مهمی باشد تا در زمان پیک مصرف، انرژی کمتری هدر رود.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، قره باغیان ضمن استماع گزارشی جامع از فعالیتها و دستاوردهای متنوع فناوری، پژوهشی و درمانی این پژوهشکده از بخشهای مختلف پژوهشکده بازدید کرد. رامین صرامی فروشانی، رئیس پژوهشکده سرطان معتمد طی سخنانی در این بازدید ضمن خیرمقدم و تشکر از رئیس مرکز توسعه، هماهنگی و ارزیابی تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اظهار داشت: اعتقاد داریم که جای تولید علم و پژوهشهای...
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از خبرگزاری «تاس»، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در مصاحبه کتبی با خبرگزاری چینی "شینهوا" که متن آن صبح امروز، چهارشنبه، در سایت کرملین منتشر شده، تاکید کرد که هدف روسیه تبدیل شدن به یکی از چهار اقتصاد بزرگ جهان است. او گفت: «در حال حاضر روسیه یکی از پنج کشور بزرگ جهان از لحاظ برابری قدرت خرید است. اکنون هدف ما تبدیل شدن به یکی از چهار...
تهران - ایرنا - محققان با ارائه یک معماری میکرومقیاس موفق شدند راهبردی برای مدیریت بهتر گرما در قطعات الکترونیکی ارائه کنند.
تهران - ایرنا - محققان دانشگاه کمبریج و دانشگاه وارویک در انگلیس، دانشگاه نامور در بلژیک و موسسه فناوری توکیو در ژاپن، نظریهای ارائه کردند که میتوان از آن برای طراحی مواد حفرهدار با کانالهایی پیچیده استفاده کرد.
تهران - ایرنا - پژوهشگران میگویند که همگرایی فناوریها، موجب بروز نوآوریهای گستردهای خواهد شد اما جامعه برای خطرات این مساله آمادگی ندارد و لازم است که با همکاری بینالمللی در زمینه قانونگذاری در این زمینه اقدام شود.
پایش تازگی مواد غذایی و خوراکی، برای جلوگیری از مسمومیتهای ناشی از فساد یا باکتریها، از مهمترین حوزههایی است که فناوریهای هوشمند توانسته در سالهای اخیر با ورود به آن خودنمایی کند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ساغر کتابی، در اعماق تاریکی، جایی که سلولها به طور بیرحمانهای علیه بدن خود شمشیر میکشند، نوری روشن در حال طلوع است. این نور، نویدبخش امیدی تازه برای نجات جان انسانها از چنگال سرطان روده، سومین قاتل شایع در جهان است. محققان ایرانی با اراده و ذهنی خلاق، گامی بلند در جهت مبارزه با این بیماری هولناک برداشتهاند. آنها با بهرهگیری از قدرت نانو،...
سفیر جمهوری اسلامی ایران و وزیر کشاورزی اندونزی دیدار و دو طرف بر لزوم افزایش سطح همکاریهای کشاورزی میان دو کشور تاکید کردند.
واحد احیاء مستقیم شماره 2 شرکت احیا استیل فولاد بافت استان کرمان که با نانوکاتالیستهای DRI ایرانی بارگذاری شده بود به مرحله راهاندازی رسید.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه موضوع کوانتوم یکی از اولویتهای ماست، گفت: سند هوش مصنوعی به زودی در این شورا تصویب میشود.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از ستاد نانو، مسابقه ملی فناوری نانو، بزرگترین رقابت علمی با موضوع علم و فناوری نانو است که با هدف آموزش و رقابت در حوزه فناورینانو برگزار میشود. سیزدهمین دوره این مسابقه، تابستان 1403 در سه مرحله با همکاری بنیاد آموزش فناوری نانو و بنیاد ملی نخبگان در میان دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاهی علاقهمند، در جهت شناسایی نخبگان نانویی کشور...
یک شرکت دانش بنیان ایرانی برای اولین بار موفق به ساخت کیت انتقال ژن با پایه کربنی شده است که نسبت به کیتهای انتقال ژن لیپیدی هم از سرعت ردیابی بیشتری برخوردار بوده و هم سمیت کمتری دارد.