جمعه 6 شهریور 1405

فوت سالانه 500 هزار نفر در دنیا به دلیل سوء مصرف مواد مخدر

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
فوت سالانه 500 هزار نفر در دنیا به دلیل سوء مصرف مواد مخدر

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر از فوت سالانه 500 هزار نفر در دنیا به دلیل سوء مصرف مواد مخدر خبر داد.

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر از فوت سالانه 500 هزار نفر در دنیا به دلیل سوء مصرف مواد مخدر خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا کاظمی، قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در نشست خبری اظهار داشت: اعتیاد ریشه همه آسیب‌های اجتماعی محسوب می‌شود لذا پیشگیری از آن بسیار حائز اهمیت است.

وی افزود: قاچاق مواد مخدر جرم سازمان یافته است که در جهان با سود 500 میلیارد دلار پول کثیف در جریان است. بیش از 284 میلیون نفر در در دنیا حداقل یکبار مصرف را تجربه و برخی در حد اعتیاد گرفتار شده اند.

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: 500 هزار نفر سالانه به دلیل دوز بالا یا ناخالصی مواد مخدر فوت می‌کنند. افزایش اینترنتی مواد مخدر برای توزیع و قاچاق نیز حکایت از اتخاذ استراتژی‌های جدید دارد.

وی بیان داشت: 1127 ماده روان گردان داریم و الگوهای مصرف تغییر و همزمان و ترکیبی هم صورت گرفته است. افزایش 26 درصدی مواد مخدر نیز آسیب جدی در سطح دنیا است.

کاظمی گفت: ترویج باورهای غلط سبب گرایش بیشتر جوانان در جهان شده همچنین حدود 209 میلیون نفر مصرف حشیش دارند و رتبه نخست مصرف مواد مربوط به حشیش است. رتبه اول در دنیا بعد مصرف تریاک و 34 میلیون نفر شیشه بعد کوکائین و بعد اکستازی وضعیت مصرف در جهان است.

وی بیان داشت: 32 درصد سطح زیر کشت خشخاش در افغانستان در 2022 نسبت به 2021 بوده است و ایران بزرگترین سپر جهانی مقابله با مواد را داشته است.

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطر نشان کرد: بیش از 80 درصد تریاک جهان در افغانستان تولید می‌شود. همچنین این کشور مصرف کننده عمده شیشه و روانگردان است.

همچنین در پایان این نشست نمایشگاه دستاوردهای تحولی مبارزه با مواد مخدر با عنوان «ایمان و امید؛ تلاش جهادی، ایران مقتدر» افتتاح و شروع به کار کرد.

این خبر در حال تکمیل است.