چهارشنبه 30 آبان 1403

قیمت مرغ به 19 هزار تومان رسید

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
قیمت مرغ به 19 هزار تومان رسید

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: امروز قیمت هر کیلو مرغ زنده 13 هزار تومان و مرغ گرم 19 هزار تومان است.

عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از ثبات قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز متوسط قیمت هر کیلو مرغ زنده 12 هزار و 900 تا 13 هزار تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی‌ها 17 هزار و 600 تا 19 هزار تومان است.

وی افزود: با توجه به افزایش هزینه‌های تولید و قیمت مرغ زنده، مرغ گرم بر پایه 19 هزار تومان باید عرضه شود.

حجت درباره آینده بازار مرغ بیان کرد: با وجود نوسان روزمره قیمت نهاده‌های دامی، نرخ مرغ در بازار قابل پیش بینی نیست و طی روز‌های آتی قیمت مرغ به سبب تغییرمیزان عرضه و تقاضا، 2 تا 3 درصدی در نوسان است.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: طی یک تا 2 هفته اخیر شرکت پشتیبانی امور دام به امر توزیع کنجاله سویا وارد شده است، اما میزان عرضه نهاده با میزان واقعی مصرف طیور اختلاف 50 درصدی دارد که همین امر منجر به نوسان قیمت ذرت و کنجاله سویا شده است.

این مقام‌مسئول تداوم مشکلات در روند بارگیری را پاشنه آشیل صنعت مرغداری اعلام کرد و گفت: اگرچه طی 1 تا 2 هفته اخیر، میزان اعلام کنجاله از سوی پشتیبانی امور دام و ذرت بخش خصوصی بیشتر شده است، اما مشکلاتی در ارسال بار وجود دارد که هنوز برای آن چاره اندیشی نشده است.

حجت قیمت واقعی هر کیلو مرغ زنده را 14 هزار تا 15 هزار تومان و مرغ گرم برای مصرف کننده را 20 تا 21 هزار تومان اعلام کرد.

وی ادامه داد: اگر کنجاله سویا با نرخ مصوب دولتی بیشتر عرضه شود، این امر در میزان جوجه ریزی، بهبود قیمت جوجه و کاهش زیان تولیدکنندگان مادر تاثیر بسزایی دارد.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه بازار نهاده‌های دامی تعریفی ندارد، بیان کرد: هم اکنون هر کیلو کنجاله سویا با نرخ 13 هزار تومان و ذرت 3 هزار و 500 تومان در بازار عرضه می‌شود که با نرخ مصوب اختلاف معناداری دارد.

حجت با اشاره به اختلاف 5 برابری قیمت کنجاله سویا نسبت قیمت کنجاله سویا نسبت به نرخ مصوب بیان کرد: با توجه به تامین 30 تا 40 درصدی نیاز مرغداران با نرخ مصوب، مابقی از بازار آزاد تامین می‌شود که این امر قیمت تمام شده تولید را به شدت بالا می‌برد.

وی با انتقاد از جهش چشمگیر قیمت ریز مغذی‌ها در بازار گفت: قیمت ریز مغذی‌ها همچون متیونین و لیزین و سایر مکمل‌ها نسبت به مدت مشابه سال قبل چندبرابر رشد داشته است.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با تاکید بر اصلاح قیمت مرغ بیان کرد: اگر قیمت مصوب بر مبنای کارشناسی اعلام شود، تولیدکنندگان با افتخار می‌پذیرند چرا که تولیدکنندگان به هیچ عنوان به دنبال افزایش قیمت نیستند.

وی در پایان درباره آینده بازار مرغ گفت: زمانیکه نهاده به میزان کافی تامین نمی‌شود، مرغدار چاره‌ای جز خرید از بازار سیاه را ندارد که عوامل واسطه به بهانه‌های مختلف، قیمت خود را هر روز به صورت غیر منطقی افزایش می‌دهند، چرا که از زمانی که مرغدار مجوز جوجه ریزی می‌گیرد تا وقتی از سامانه بازارگاه خرید کند، 2 سوم سن گله گذشته است و به عبارت دیگر برای دوره بعد نهاده با نرخ مصوب به دستش می‌رسد.

انتهای پیام /