قیمتگذاری تاکسیهای اینترنتی / روزانه بیش از 1.5 میلیون سفر انجام می شود
تاکسی های اینترنتی، مدت زمان زیادی است که در میان مردم، جای خود را پیدا کرده اند.
قیمت تاکسی های اینترنتی، بدون هیچ قاعده خاص، تغییر می کند و اصولا کسی بر این قیمت گذاری ها نظارت کافی ندارد.
رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران با بیان اینکه تاکسیهای اینترنتی بر روی حملونقل شهری اثر میگذارند، گفت: روزانه 200 هزار تاکسی اینترنتی بیش از 1.5 میلیون سفر را انجام میدهند.
جلسه کمیته حملونقل شورای شهر تهران با حضور سید جعفر تشکری هاشمی؛ رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران، علیاصغر قائمی؛ رئیس کمیته هوشمندسازی و ایمنی کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران با موضوع ارائه گزارش عملکرد شرکت اسنپ و تپسی برگزار شد.
در ابتدای این جلسه نماینده شرکت اسنپ به ارائه گزارش عملکرد خود در حوزههای مختلف پرداخت و گفت: قیمتگذاری در بستر یک الگوریتم انجام میشود و ویژگیهای مختلف منجر به محاسبه هزینههای سفر میشود و باید تاکید کنم که قیمتگذاری مطابق با تابع ساعت اوج و ساعت غیرتقاضا است.
وی ادامه داد: باتوجه به درآمد متوسط ساعتی رانندگان، قیمت نوسان زیادی ندارد و افزایش قیمتها به مرور زمان رخ میدهد مطابق با دستورالعملی که صادر شده است قیمتگذاری تاکسیهای اینترنتی بصورت شناور انجام میشود و این موضوع گاهاً منجر به موکول سفرهای غیر ضروری به ساعات غیرپیک که هزینهها کمتر است میشود.
نماینده شرکت اسنپ اظهار کرد: تصور بر این است که قیمتگذاریها براساس تصمیم شرکتهای حملونقل هوشمند است اما سهم بازار این شرکتها 5 درصد است و این یعنی ما نقشی در قیمتگذاری نداریم و سیستم براساس فاکتورهای موجود و فرمولها قیمت را اعلام میکند.
در ادامه نماینده شرکت تپسی وضعیت نرخگذاری این شرکت حملونقل هوشمند را تشریح کرد و گفت: دلیل اصلی استقبال مسافران از تپسی مقرون به صرفه بودن آن است و مدل درآمدی شرکت هم بر پایه سفرهای زیاد و مقرون به صرفه درمقابل سفرهای کم و گران است.
وی ادامه داد: هزینه سفرها نیز براساس پارامترهای مسافت، زمان، میزان درخواست سفر و... مشخص میشود.
در ادامه محمدرضا مهماندار؛ رئیس پلیس اسبق راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ با بیان اینکه شرکتهای اینترنتی موفق شدهاند تا ابزارها و راهکارهای جدیدی را در اختیار مردم قرار دهند، اظهار کرد: در بحث قیمتگذاری شرایط دولتی، نیمه دولتی و شهرداریها دخیل هستند و باتوجه به اینکه قیمت از ابتدا مورد توافق قرار میگیرد این اختیار برعهده استفاده کننده است که از خدمت استفاده کند یا خیر، این قیمتگذاری و توافقی که بین دو طرف حاصل میشود شیوه صحیحی است.
در ادامه سید جعفر تشکری هاشمی؛ رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران گفت: دلنگرانیهای ما بخشی مصداقی، بخشی ساختاری و بخشی سیستمی هستند و همگی دارای اهمیت اند.
وی با بیان اینکه باید بر روی نکاتی که دارای ابهام هستند وقت بیشتری گذاشته شود، اظهار کرد: مطابق با قانون مسئولیت حمل بار و سفر در شهرها برعهده شهرداری است و به هیچ عنوان نمیتوان این قانون را دور زد و تا مادامی که قانون تغییر نکرده نمیتوان از آن سرپوشی کرد.
تشکری هاشمی افزود: سالها است به دلیل جدی نگرفتن استارتآپها و عقبماندگی شهرداریها که درک دقیقی از پیامدهای این چنین فعالیت ها نداشتند مشکلات جدی ایجاد شدهاند.
رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران با بیان اینکه تاکسیهای اینترنتی بر روی حملونقل شهری اثر میگذارند، گفت: روزانه 200 هزار تاکسی اینترنتی بیش از یک و نیم میلیون سفر را انجام میدهند و برهمین اساس حاکمیت باید نقشآفرینی خوبی برای ایجاد تعادل داشته باشد.
وی تصریح کرد: به دلیل ضعف افراطی در شبکههای حملونقل شهری، حملونقل به سمت تاکسیهای هوشمند سوق پیدا کرده است و به دلیل فقدان نظارت، قانون، سیاست کلی، نبود ناوگان حملونقل عمومی و سایر مشکلات اجازه دادهایم تا حدود 300 هزار تاکسی رسمی، مسافر بر شخصی و مسافربر آنلاین در تهران کار کنند.
تشکری هاشمی با بیان اینکه نظام نرخگذاری بر اساس الگوریتمها است، اظهار کرد: وقتی ناوگان نباشد مشتری باید به هر قیمتی سفر خود را انجام دهد.
رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران بیان اینکه ما باید ساختارمند شویم اما این ساختار به معنای گرفتن رقابت از شرکتها و یا دخالت در تقدیگری نیست، گفت: به دنبال این هستیم تا وضعیت ناوگان، نظام نرخگذاری و رعایت استانداردهای کسب و کار را سامان دهیم و از کسب و کارهای بر خط و مبتنی بر فناوریهای نو و هوشمندسازی حمایت کنیم.