لیگ شبه حرفهای بسکتبال!
از سوپر لیگ بسکتبال ایران در حالی به عنوان یک لیگ حرفهای نام برده میشود که خانواده این رشته دانشگاهی، در بسیاری از مسائل پیش پا افتاده همچنان شاهد مشکلات هستند.
به گزارش ایسنا، فصل جدید رقابتهای لیگ برتر بسکتبال مردان ایران قرار است حدودا از یک ماه آینده آغاز شود، مسابقاتی که بالاترین سطح بازیهای باشگاهی در سطح کشور است. البته همچنان این سوال مطرح است که آیا نحوه برگزاری و قوانین این مسابقات نیز در سطح بالایی تدوین شدهاند یا خیر؟ طبق ادعای کارشناسان و شواهد موجود، می توان چند ایراد اساسی به لیگ ایران گرفت که در ادامه به آنها اشاره خواهد شد؛ مواردی که سالها است توسط کارشناسان و ستارههای نام آشنای این رشته گوشزد می شود، اما نهایتا چیزی در مورد نحوه برگزاری این مسابقات تغییر نمی کند. یکی از بزرگترین مشکلات لیگ برتر ایران، نداشتن قانون و برنامه ریزی بلند مدت است. اهالی بسکتبال هر ساله شاهد این موضوع هستند که فدراسیون پیش از آغاز لیگ جلسهای را تحت عنوان جلسه هماهنگی لیگ برگزار می کند تا قوانین و آخرین تغییرات در آیین نامه برگزاری بازیها توسط باشگاهها تایید و اعمال شود؛ اتفاقی که در هیچ یک از کشورهای سطح اول جهان رخ نمیدهد.
به عنوان مثال، هر ساله شاهد کم و زیاد شدن تعداد تیمهای حاضر در لیگ برتر بسکتبال هستیم که فدراسیون نیز اصلی ترین نقش را در این زمینه دارد. اتفاقی که در راستای توسعه و بالا بردن سطح کمی بسکتبال ایران صورت میرگیرد، اما به دلیل عدم وجود قانون و نظمی مشخص در این زمینه، دستاورد آنچنانی برای این رشته دانشگاهی نداشته است.
موضوع دیگری که همچنان شاهد بروز آن در سوپر لیگ بسکتبال هستیم، ورود و سپس منحل شدن تیمهای سطح متوسط در ابتدا و انتهای هر فصل است که به هیچ عنوان وجهه خوبی برای یک لیگ به اصطلاح حرفهای ندارد. اتفاقی که امسال هم با منحل شدن تیم شهرداری بندرعباس و ورود تیم صنایع پشتیبان ورزش هرمزگان تکرار شد؛ موضوعی که اصلیترین دلیل آن مسائل و بدهیهای مالی به فدراسیون و بازیکنان عنوان میشود.
با رخ دادن و تکرار این اتفاقات در ابتدای هر فصل، این پرسش طرح میشود که آیا فدراسیون نباید احساس مسئولیت بیشتری نسبت به بازیکنانی که با این تیم ها قرارداد بستهاند از خود نشان دهد؛ بازیکنانی که یک فصل را برای یک تیمها توپ زدهاند و در اردوهای طولانی مدت، دور از خانوادههای خود بودهاند.
همچنین نکته قابل توجه دیگر نحوه ورود این تیمها به سوپر لیگ یا همان لیگ برتر است. فدراسیون بسکتبال هر ساله مسابقات لیگ دسته یک و سوپر لیگ را برگزار میکند، اما اصلا قانون مشخصی برای سقوط تیمها از لیگ برتر و صعودشان به سوپر لیگ وجود ندارد. به عنوان مثال، تیم صنایع هرمزگان که اکنون جواز حضور در لیگ برتر را دارد، تنها با پرداخت ورودی و بدون کسب عنوان در لیگ یک وارد سوپر لیگ میشود و همین موضوع، به گونهای برگزاری مسابقات لیگ دسته یک را بی معنی میکند!
با این توضیحات باید دید که آیا فدراسیون بسکتبال طی سالهای آینده رویه جدیدی را برای برگزاری یک لیگ حرفهایتر در پیش خواهد گرفت یا خیر؟ اتفاقی که به نظر از مهمترین نیازهای بسکتبال ایران برای توسعه این رشته دانشگاهی در عرصه ملی و باشگاهی است.
انتهای پیام