مازندران در روز تاسوعای حسینی غرق در ماتم و عزا شد
استان مازندران امروز همزمان با تاسوعای حسینی، سیاهپوش شده و از هر کوی و برزن صدای یا حسین و یا ابوالفضل (ع) به گوش میرسد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، استان مازندران با قدمتی دیرینه در علوی تباری و شیعهپروری از استانهایی بوده که همه ساله ایام محرم و صفر آن دارای سوز و گداز و عشق و حماسه است.
در تمامی شهرهای مازندران، بویژه حرم های مطهر امامزاده ها و اماکن زیارتی و مذهبی این استان در شب و روز تاسوعای حسینی یکپارچه سیاه پوش و غرق در عزا و ماتم شده است. در روز تاسوعا، هیئت های عزاداری در معابر منتهی به حرم های امامزادگان (ع) از جمله صحن و سراهای حرم های مطهر در حال سوگواری هستند. مساجد، تکایا و هیئت های عزاداری نیز در شب تاسوعا شاهد حضور انبوهی از افشار مختلف اعم از پیر و جوان، زن و مرد و نوجوانان و خردسالان بودند که با عشق به خاندان اهل بیت (ع) نشان دهند که یاد وخاطره حماسه حسینی را زنده نگه می دارند. شور حسینی در جای جای مازندران با وجود باران که هم اکنون در حال باریدن است، در روز تاسوعای امام حسین (ع) به چشم می خورد و نوای یا حسین و ابوالفضل به همراه صدای حزن انگیز طبل و سنج در فضای شهری و روستایی مازندران طنین انداز شده است.
از صبح امروز هیئتهای عزاداری در شهرها و روستاهای این استان به خیابانها آمده و با نوای "انا العباس واویلا، حسین تنهاست واویلا" بر سر و سینهزنان برای سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) عزاداری کردند. در مرکز مازندران ساری هم هیئتهای عزاداری و عزاداران حسینی با حضور در حسینیه ها، تکایا و امام زاده یحیی (س) گرد هم آمدند و به سوگواری برای سیدالشهدا (ع) پرداختند. شور و شعور حسینی در مازندران نسبت به سالهای گذشته پررنگ تر بوده است به طوریکه مازندرانی ها زودتر از سال قبل به استقبال ماه محرم رفته و ازنخستین روزهای محرم با راهاندازی هیئتهای عزاداری در مجالس روضهخوانی حضور یافتند.
نقالی، مناقبخوانی، تعزیهخوانی اشعار شاعران آیینی مازندران نیز در حاشیه مراسمهای عزاداری در شهر و روستاهای مازندران نیز دیدنی است.
مراسمات عزاداری و دستهروی هیئتهای مذهبی شهرهای مازندران عصر امروز، امشب و فردا تا شام غریبان عاشورا در جای جای این استان علوی تبار ادامه دارد.
انتهای پیام /