ماسکهای ضدویروس ایرانی در مسیر تجاریسازی
با توسعه فناوری نانو در بخش بهداشت و سلامت می توان محصولاتی تولید کرد که به طور مستقیم و غیرمستقیم بر ارتقای سلامت انسان و بهداشت جامعه تاثیر می گذارند.
به گزارش مشرق به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با توجه به کاربردهای فناوری نانو در حوزه بهداشت و سلامت می توان گفت این فناوری کلیدی برای نوآوری در ابزارهای این حوزه و حتی روش های تشخیصی سریع تر و آسان تر بیماری ها در آزمایشات گوناگون است که برای تشخیص پارامترها و ساخت حسگرهای مورد استفاده قرار می گیرند. این فناوری همچنین می تواند تولید محصولات بافتی مهندسی شده و مصنوعی را گسترش دهد که کاربرد فراوانی در پزشکی دارند.
بیشتر بخوانید
*س_کدام لوازم خانگی ایرانی به اروپا صادر میشود؟_س*به بار نشستن تلاش 18 ماهه
در همین زمینه، شرکت سپنتا مهر ماندگار با استفاده از فناوری نانو موفق به تولید ماسک هایی با قابلیت حذف و از بین بردن ویروس، باکتری و قارچ شد.
هم اکنون و پس از طی شدن مراحل اثبات عملکرد در آزمایشگاه های همکار وزارت بهداشت، فرآیند تجاری سازی این محصول آغاز شد. این فرآیند پس از تلاش مداوم یک سال و نیمه و با همکاری مرکز صنعتی سازی نانو فناوری کاربردی، به راه اندازی خط تولید نیمه صنعتی منجر شد.
قرارداد با یک شرکت بین المللی
این محصول ایران ساخت توانست علاوه بر جلب توجه یکی از معتبرترین شرکت های تولیدکننده لوازم ایمنی و کار، منجر به عقد قرارداد همکاری با برند مشترک بوفالو - زینکوتک شود. این محصول همچنین توسط شرکت آژینه ابزار پارس، در نمایشگاه دوسالانه A+A آلمان که یکی از بزرگترین نمایشگاه های ایمنی در جهان محسوب می شود، به نمایش گذاشته شد.
فرآیند تولید این ماسک که پس از اخذ مجوزهای تولید، در بازار ارائه خواهد شد با حمایت ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری صورت گرفته است.