مبتلایان به وبا در کردستان به 30 مورد رسید / 80 درصد مبتلایان به این نوع بیماری بدون علایم هستند
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای استان کردستان گفت: 30 مورد مبتلای به بیماری وبا در استان کردستان شناسایی شده است که لازم است مردم با راه های پیشگیری از این نوع بیماری آشنا و آن را رعایت نمایند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ جهانبخش یوسفی مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای استان در باره آخرین آمار مبتلایان به بیماری وبا در گفتگو با خبرنگار کُردتودی، اظهار داشت: تا به الان 30 مورد قطعی مبتلا به بیماری وبا در استان کردستان شناسایی شده است که از این تعداد 27 مورد آن مربوط به شهرستان مریوان و در شهرستان های سقز، سنندج، کامیاران نیز هر کدام یک مورد است. وی افزود: بیماری وبا هر چهار تا پنج سال به صورت اپیدمی در کشور رخ میدهد، اما با تلاشهایی که در سالهای اخیر انجام شده، شاهد کاهش قابل توجهی در میزان مرگ و میر بودهایم. وی با اشاره به اینکه وبا یک بیماری عفونی واگیر است که توسط نوعی باکتری به نام «ویبریو کلرا» به وجود می آید افزود: این بیماری از 200 سال پیش وجود داشته و آخرین همه گیری جهانی آن حدود 60 سال پیش بوده است. یوسفی خاطر نشان کرد: با این وجود هر سال موارد مثبت در جهان وجود دارد به طوریکه در سالیان اخیر بین یک تا چهار میلیون مبتلا هر سال در دنیا وجود داشته که منجر به مرگ 21 تا 143 هزار نفر شده است که اگر تشخیص و درمان به موقع شروع شود میزان کشندگی به کمتر از یک درصد کاهش پیدا می کند. مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای استان گفت: بیماران مبتلا به وبا تا حدود 80 درصد بدون علایم هستند و یا اسهال خفیفی دارند و 15 درصد به طور متوسط و 5 درصد موارد به فرم شدید بیماری مبتلا می شوند. یوسفی گفت: بیماری وبا علاوه بر سرعت زیاد در سرایت و مرگ و میر بالا، دارای جنبههای اجتماعی، نیز بوده که به همین دلیل پیشگیری و کنترل آن اولویت اول در میان بیماریهای واگیردار است.
راه های انتقال وبا
وی با عنوان اینکه از جمله راههای انتقال این بیماری نوشیدن آب آلوده، خوردن ماهی نپخته، سبزیهای آلوده به انسان است، اظهار داشت: مهمترین روش پیشگیری و جلوگیری از ابتلا به بیماری جوشاندن و کلریده کردن آب، گرم کردن شیر و غذاهای آماده، از بین بردن حشرات و گندزدایی سبزیجات و میوهها میتواند موثر باشد.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای استان کردستان؛ اسهال آبکی شدید و بدون درد و تب، تشنگی زیاد و استفراغ بدون حالت تهوع را از نشانههای این بیماری دانست.
یوسفی بیان داشت: حدوداً یک تا سه روز بعد از ورود میکروب به بدن علایم شروع می شود ولی تا چند روز بعد از بهبودی هم بیمار میتواند میکروب را دفع کند بنابراین لازم است ضمن شستن مرتب دست ها با آب و صابون (30 ثانیه) حتما بعد از استفاده از سرویس بهداشتی، آن را گندزدایی کنند.
وی عنوان کرد: واکسن به طور کلی برای پیشگیری وبا توصیه نشده و رعایت نکات بهداشتی برای جلوگیری از وبا کافی است.
یوسفی خاطرنشان کرد: برای درمان در مرحله اول نوشاندن آب و الکترولیتها به بیمار است و در مراحل بعدی آنتی بیوتیک به کاهش حجم مدفوع کمک میکند.
گروههای پرخطر وبا
وی در ادامه اظهار داشت: افراد دارای گروه خونی O، کاهش اسیدیته معده، سوءتغذیه، وضعیت ایمنی مختل شده، فقدان ایمنی موضعی روده در افزایش ریسک ابتلاء به بیماری شدید هستند.
یوسفی افزود: افراد در تماسهای خانگی با بیماران الوده در ریسک بالای ابتلاء بیماری هستند چون مدفوع بیماران الوده حاوی غلظت بالای ویبریوکلرا میباشند.
راههای پیشگیری از بیماری وبا
یوسفی در ادامه به راه پیشگیری از این بیماری اشاره و بیان داشت: در صورت رعایت نکات بهداشتی میتوان خطر ابتلاء به این بیماری را در مناطق آلوده کاهش داد. نکات بهداشتی که برای تمام افراد توصیه میشود، عبارت است از:
استفاده از بطریهای آب معدنی یا نوشیدن آب جوشیده
استفاده از بطریهای پلمب شده
برای ضدعفونی کردن آب میتوان به مدت یک دقیقه آن را بجوشانیم یا از یک فیلتر رد کنیم، سپس دو قطره مایع سفیدکننده یا نصف یک قرص ید را در یک لیتر آب حل کنیم تا ضدعفونی شود.
دستان خود را مدام با صابون و آب پاکیزه بشویید.
اگر آب و صابون در دسترس نیست از پاککننده بر پایه الکل استفاده کنید.
قبل از خوردن یا تهیه غذا بعد از سرویس بهداشتی، حتماً دستان خود را تمیز کنید.
برای شستن ظروف، مسواک زدن، شستن و تهیه مواد غذایی یا تهیه یخ از آب بطری یا آب ضدعفونی شده استفاده کنید.
از غذاهای بستهبندی شده، تازه پخت شده و داغ استفاده کنید.
گوشت و غذاهای دریایی خام یا خوب پختهنشده را مصرف نکنید.
از خوردن میوه و سبزیجات خام خودداری کنید یا پیش از مصرف پوست آنها را جدا کنید.
انتهای پیام /