متولیان نظارهگر هدر رفت آب / مهار روان آبها نیازی ضروری برای مدیریت خشکسالی دشتهای بحرانی است
حوزه مدیریت روان آبها با ایجاد بندهای خاکی استاندارد ذخیره آب علیالخصوص در روستاها نجاتبخش کشاورزی و دامپروری است که باید از سوی متولیان امر با جدیت بیشتری پیگیری شود.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس؛ بارش های ناگهانی و جاری شدن سیلاب در مناطق مختلف کشور در فصول مختلف دیگر جزو حوادث طبیعی محسوب می شود، اما موضوع مدیریت روانآب ها مسئله ای است که متاسفانه با وجود شرایط خشکسالی و معضلات کمبود آب در کشور ما کمتر به آن پرداخته شده است.
خشکسالی های پی در پی در بخش های مختلف چه کشاورزی و چه دامپروری به کشور ما خسارات و لطمات زیادی را وارد کرده است، که یکی از موضوعات که می تواند به بخش کشاورزی و دامپروری ما در شرایط خشکسالی کمک کند، توجه به حوزه مدیریت روان آب ها و ایجاد بندهای خاکی استاندارد ذخیره آب علی الخصوص در روستاها و شهرستان های کوچک است، امروز باید مسئولان با ورود به این موضوع علاوه بر ارائه آموزش های لازم، کشاورزان و دامپروران را در راستای مدیریت منابع آبی حاصل از روان آب ها کمک کنند. دستگاههای متولی تولید آب همچنان نظارهگر هدررفت سیلابها و روان آبها هستند محمد امانی امانی بخشدار مرکزی رشتخوار در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار کرد: در حالیکه دشت رشتخوار یکی از بحرانی ترین دشتهای کشور به لحاظ افت آب های زیرزمینی است و از لحاظ منابع آبی سخت در مضیقه بوده و درخواست مکرر کشاورزان مبنی بر کف شکنی و جابجایی چاههای کشاورزی و آب شرب خود گواه بر این موضوع است که دشت در حال جان دادن است اما دستگاههای متولی تولید آب همچنان نظارهگر سیلابها و روان آبهایی هستند که در این شرایط خشکسالی حکم کیمیا را داشته و هیچ برنامه ای جهت مهار سیلاب وجود ندارد و این آب رایگان هدر میرود.
امانی، عنوان کرد: با توجه به اینکه در چند سال اخیر برداشتها از سفره های زیرزمینی بالا رفته و در عوض تغذیه سفره های آب زیرزمینی بسیار کم بوده، در برخی از روستاها هم اکنون آثار فرونشست زمین مشهود و از طرفی سفره های آب نیز شور شده است.
وی تاکید کرد: از دستگاهای متولی انتظار میرود حداقل در بحث آموزش مردم حتی به روشهای سنتی مهار سیلاب نظیر سد خاکی و... اقدام موثرتری نمایند. باید قدر آب باران در مناطق خشک که حکم طلا را دارد بیشتر بدانیم
بخشدار مرکزی رشتخوار گفت: شرایط فعلی و بی برنامه بودن در حوزه تولید آب برای مردم یکی از عمده ترین و مهمترین عوامل مهاجرت و خالی از سکنه شدن روستاهاست کما اینکه هم اکنون نیز این موضوع اتفاق افتاده و حتی رشد منفی جمعیت روستایی شهرستان براساس سرشماری سال 95 خود گواه بر این موضوع می باشد لذا باید قدر آب باران در مناطق خشک که حکم طلا را دارد بیشتر بدانیم و برای مهار و تغذیه سفره های زیرزمینی برنامه داشته باشیم. انتهای پیام /
![متولیان نظارهگر هدر رفت آب / مهار روان آبها نیازی ضروری برای مدیریت خشکسالی دشتهای بحرانی است 2](https://newsroom.dana.ir/content/upload/cdaadc9b-00a6-4de6-9178-7f28387efbfb.jpg)
![متولیان نظارهگر هدر رفت آب / مهار روان آبها نیازی ضروری برای مدیریت خشکسالی دشتهای بحرانی است 3](https://newsroom.dana.ir/content/upload/c71f431d-66b0-4ee2-9512-e0417f3e40b8.jpg)