محمدرضا شجریان
محمدرضا شجریان
مسعود موسوی یکی از شاگردان استاد محمدرضا شجریان است که در میان تعداد قابل توجه متقاضیان آواز توانست از مرحله ابتدایی داوری کارگاههای آموزش آواز گذر کند و به عنوان یکی از کم سن و سالترین هنرجویانِ کارگاه تخصصی آواز استاد در هفده سالگی از آموزههای آوازی موسیقی ایرانی بهره ببرد.
با وقوع انقلاب 57 و آن تحولات و ساختارشکنیها و بازگشت الگوهای دینی، هنر و فرهنگ بعد از ساختارهای امنیتی بیشترین آسیب و خسران را دید. هنرمندان به دو گروه انقلابی و طاغوتی تقسیم و بعضی بدون برچسب و انگی از کار بیکار شدند. هنرمندانی که مهاجرت نکردند و در دسته دوم تعریف شدند، روزگار سختی را تحمل کردند که لایق آن نبودند. تاریخ و سرگذشتشان را حتماً خواندهاید و شنیدهاید.
اقتصاد هنر در دنیای امروز به حمایت از هنرمندان و ارزشهای هنری توجه دارد و این حمایت میتواند با جنبههای اقتصادی تلاقی پیدا کند. حمایت بانک صادرات ایران از آلبوم حمایت از آلبوم «شمس» با هدف ترویج موسیقی ایرانی و ایجاد ارتباط میان نسل جدید و فرهنگ موسیقی اصیل، به عنوان نمونهای از این پیوند مطرح میشود.
مهدی امامی خواننده موسیقی ایرانی و از شاگردان استاد محمدرضا شجریان گفت: منش و معرفت اجتماعی که شجریان در رفتار خود داشت که در شجاعت استاد و همسو بودن او با مردم در جنبشهای اجتماعی تعریف می شد؛ از مهمترین تاثیرات او در زندگی شخصی و اجتماعیام بوده است و خوشحالم در کنار مهارتهای آوازی منش و معرفتِ با هم بودن و یا به عبارتی با مردم بودن را از استاد محمدرضا شجریان یاد آموختم.
تنها رانتی که در تمام زندگیم از آن استفاده کردم حضورم در چند جلسه از کارگاه استاد شجریان بود که استاد را سوژه کرده بودم و آنقدر شات زدم که استاد گفت:«من رو هم فیلم کردیا!».
محمدرضا شجریان یکی از خوانندگان برجسته ایرانی که مناجات ربنای او به مدت سی سال در ماه رمضان از رادیو و تلویزیون ایران پخش میشد. در آغاز جوانی، او در رادیو خراسان علاوه بر آواز، به قرائت قرآن نیز مشغول بود. به مناسبت تولد این استاد بزرگ موسیقی به شرح مختصری از زندگی ایشان می پردازیم.
همایون شجریان به مناسبت زادروز استاد محمدرضا شجریان پیام متفاوتی را به اشتراک گذاشت.
تصاویر دیده نشده از محمدرضا شجریان در کنار خانواده و همسرش کتایون خوانساری را ببینید. تصاویر دیده نشده از محمدرضا شجریان در کنار خانواده و همسرش کتایون خوانساری را ببینید.
استاد محمدرضا شجریان خواننده موسیقی ایرانی؛ از جمله هنرمندانِ ایرانی است که تار و پود وجودی او برای مردم ایران میتپید و «خاک پای مردم ایران» بود. او برای اعتلای فرهنگ و هنر این سرزمین از جان مایه گذاشت و در نهایتِ عزت و دوست داشته شدن در یکم مهرماه سال 1399 و در اوج روزهای کرونا از دنیا رفت و در مجاورت مقبره فردوسی کبیر نگاهبان زبان و ادب فارسی آرام گرفت.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مسوولان عصر سه شنبه ضمن گلباران آرامگاه این شاعران، فاتحهای برای آرامش روح آنان قرائت کردند. مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در این آیین ضمن گرامیداشت مفاخر شعر و ادب خراسان از جمله فردوسی گفت: منطقه خراسان سرزمینی پرآوازه در عرصه علم و ادب و فرهنگ ایران زمین و خاستگاه فردوسی بزرگ است. محمد حسین زاده افزود: سپهر فرهنگ و ادب این ناحیه...
استاد محمدحسین شهریار از جمله شاعران و پژوهشگران زبان و ادب پارسی بود که در دوران پربار زندگی فرهنگی و هنری خود همواره علاقهمندی های زیادی به حوزه موسیقی در کنار شعر و پژوهش های ادبی داشت.
آهنگساز آلبوم موسیقی «ش م س» با اشاره به قدمت چند صد ساله ساز تنبور گفت: گروه «شمس» افتخار دارد که این ساز را به صورت بسیار آبرومند معرفی کرد و آثار این گروه سالهاست زبانزد اهالی موسیقی و علاقهمندان این حوزه است.
همایون شجریان، فرزند استاد محمدرضا شجریان و یکی از برجستهترین هنرمندان موسیقی سنتی ایران، با صدای دلنشین و هنر منحصربهفردش جایگاه ویژهای در دل علاقهمندان موسیقی یافته است. او با آثار خود پیوندی میان سنت و نوآوری ایجاد کرده و همواره طرفدارانش را با آثار تازه و ماندگار شگفتزده کرده است.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در این مراسم مدیران این مجموعه از یک عمر فعالیت هنری علی نصیریان هنرمند پیشکسوت تئاتر و سینما قدردانی کردند. همچنین تندیس این بازیگر برجسته، در این مراسم رونمایی شد. علی نصیریان در این مراسم، فرهنگ و هنر را غذای روح و جان جامعه خواند و افزود: انسان امروز برای جدایی از روزمرگی به فضای جدیدی نیاز دارد تا به وسیله هنر لذت زیبایی را بچشد. وی با تاکید...
بازیگر پیشکسوت، سینما، تئاتر و تلویزیون با بیان اینکه هنر مفهوم زندگی را به مردم عرضه میکند، گفت: باید استعدادهای نسل جوان را دریافت و آنان را در خدمت به فرهنگ ایرانی پرورش داد.