جمعه 9 آذر 1403

مخالفت با تبدیل بازداشتگاه اسکار وایلد به یک مرکز هنری

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
مخالفت با تبدیل بازداشتگاه اسکار وایلد به یک مرکز هنری

تهران - ایرنا - وزارت دادگستری انگلستان با درخواست تبدیل زندانی که اسکار وایلد دو سال از عمر خود را در آن سپری کرد به یک مرکز هنری، مخالفت کرد.

به گزارش تارنمای روزنامه گاردین، زندان ریدینگ (Reading) که از سال 2014 تعطیل شد، سال گذشته به فروش گذاشته شد. گروهی از علاقمندان با جلب حمایت نویسندگانی چون استیون فرای (Stephen Fry) و جولیان بارنز (Julian Barnes) خواستار تبدیل این زندان به یک مرکز هنری شدند. اما حال گزارش‌ها از مخالفت وزارت دادگستری انگلستان با تلاش‌های شورای شهر ریدینگ برای خرید این زندان حکایت دارد.

جیسون براک (Jason Brock) رئیس این شورا می‌گوید که با وجود رد این درخواست، امید دارد تا با برنده این مزایده همکاری کرده و از این که در جریان جلو رفتن طرح‌ها ارزش تاریخی و فرهنگی زندان ریدینگ در اولویت قرار می‌گیرد، اطمینان حاصل کند.

براک در ادامه با بیان این که تلاش این هیات به درستی بر ارزش تاریخی و فرهنگی بنا متمرکز و بر جذب سرمایه‌گذاری‌های قابل توجه خارجی برای مدیریت ریسک تملک این بنای تاریخی متکی بود، اذعان داشت که او و همراهانش از تصمیم وزارت دادگستری در این باره ناامید شده‌اند.

این بنای تاریخی در شعر قصیده‌ای از زندان ریدینگ سروده اسکار وایلد جاودانه شده است که در سال 1898 با نام مستعار C.3.3 که شماره سلول وی در زندان بود، منتشر شد.

مت رودا (Matt Rodda) از نمایندگان مجلس انگلستان که از حامیان این کارزار است، ضمن ابراز تاسف درباره تصمیم وزارت دادگستری انگلستان درباره این زندان با انتشار بیانیه‌ای گفت: از این که دولت هنوز می‌خواهد این زندان را به بالاترین خریدار بفروشد، نگرانم و این که آن‌ها خریدار بهتری در دست و بال دارند که می‌خواهند با آن معامله کنند را درک می‌کنم. اما از آن‌ها می‌خواهم تا در این مراحل پایانی هم که شده در تصمیم خود تجدیدنظر کنند و بار دیگر به فروش این زندان به شورای شهر ریدینگ یا سازمان هنر و میراث فرهنگی فکر کنند.

اسکار وایلد شاعر، داستان نویس و نمایشنامه نویس مشهور ایرلندی در سال 1895 با شکایت جان داگلاس - دوک نهم کویینزبری و پدر لرد آلفرد داگلاس - طی در دادگاهی به جرمی اخلاقی متهم و به تحمل دو سال زندان محکوم شد که در بدنامی و طرد شدن از جامعه و مرگ زودرس وی دخیل بود.

*س_برچسب‌ها_س*