مدرس دانشگاه: خودمان برای دشمن فرصت تهاجم ایجاد کردیم / نهادهای فرهنگی قویتر عمل کنند
الهه هاشمی مدرس دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، تجمعات اخیر را مشابه یک سری از اتفات لیبی و سوریه به اسم تغییرات اجتماعی، اقتصادی و مداخلات خارجی دانست و گفت: در این کشورها تغییرات به سمتی پیش رفت که به نابودی کشورشان منجر شد.
* نیازمندیم که در داخل بیداری بیشتر شود.
وی با توجه به موضوع بیداری ملتگفت: بایستی دولت و حاکمیت به آن مباحثی که مطرح می شود بیشتر توجه کنند. این بحثیکه در کشور ما شروع شده بحث حجاب است، این اتفاقات بن مایه های اقتصادی دارد و پرت شدگی های اجتماعی که یک سری تجربه کردند، اینها نیازمند این است که رسیدگی شود ولی در واقع این اعتراضات مطالبه های به جا و بی پاسخ سالهای گذشته است که به اینجا رسیده و ممکن است که خیلی ها از این شرایط سو استفاده کنند و سوار این موج شوند.
*بحث حجاب یک امر کاملا مذهبی و فرهنگی
وی ادامه داد: جنگ رسانه ای هم به شکل تمام قامتی ایحاد شده است، کارهای خوبی باید انجام میشد، شورای عالی انقلاب فرهنگی باید به این موضوع وارد شود، نهادهای آموزشی هم کم کاری کردند. بحث حجاب یک امرکاملا مذهبی و فرهنگی است اما نهاد های آموزشی چرا به آن رسیدگی نکردند، چرا ما در بحث اقناع نتوانستیم کاری انجام دهیم، تا وقتی مخاطب ما متوجه نشود که به چه دلیلی همچین اتفاقاتی می افتد سوار شدن روی این موج هم کار سختی نیست.
*فیک نیوز به شدت درکشور طرفدار دارد وی با تاکید بر این که هر فردی با یک توییت و استوری می تواند خیلیکارها انجام دهد، گفت: در ایران بر روی سواد رسانهای کار نشده است و فیک نیوز به شدت در کشور طرفدار دارد و جای خودش را می تواند باز کند و دلیلش همکم کاری رسانه های رسمی است، رسانه های رسمی وقتی نتوانند مخاطب را اشباع کنند، نتوانند اعتمادشان را جلب کنند و این اعتماد از دست رفته را بازیابی کنند موجب این میشود مثل تشنه ای که هر آب گندیده را به خاطر رفع تشنگی استفاده کند.
*ما از پلیس انتظاری نداریم که بخواهد کاری کند
هاشمی گفت: دشمن به همان اندازه که ما مراقب هستیم که به ما حمله نشود به جهت فرهنگی، سیاسی و نظامی در اندیشه حمله است و در هر فرصتی که پیدا کند این کار را انجام میدهد. کاریکه ما باید انجام دهیم این است که فرصت ندهیم، چرا باید این فرصت ها ایجاد شود؟ من نیز یکی از آرزوهایم این استکه هیچ وقت پلیس را وارد ماجرا نمیکردند، کار بایستی در نهادهای آموزشیما انجام میشد وقتی ما نمیتوانیم با رسانه وکتاب هایمان و مراکز علمی و مکانهاییفرهنگ ساز مخاطب را اقناع کنیم از پلیس چه انتظاری داریم.
وی گفت: یک مسأله ای که کاملا امر فرهنگی و مذهبی و دلی و شهودی است به قوه قهریه متصل میکنیم، خودمان این فرصت را ایجاد کردیم، ما باید کار فرهنگی انجام میدادیم، هنوز هم دیر نشده است، باید کنار هم بایستیم و با اتحاد و همدلی تقابلهای ساختگی را از بین ببریم اما نیازمند به کار است، اول اینکه نیاز به فهم شرایط و فهم مطالبات داریم.
هاشمی افزود: ما رویدادی مثل پیاده روی اربعین داشتیم که همه قشری رفته بودند یعنی این کشور اینطور نیست که الان به یک سمت و سوییرفته است بگویم بله کشورمان را تقدیم کنیم به یک سری آدم تجزیه طلب بی ریشه.
هاشمی درمورد اعتراض چهره ها و دو دسته کردن مردم توسط رسانه های ضدانقلاب و اعلام برائت از آنها گفت: موضوع این استکه کم کاری وقتی ازجانب ما باشد رسانه های معاند می توانند کارشان را پیش ببرند، قطعا آنها قدرت رسانه ای بالایی دارند. این رسانهها هر کدام نفعی از این درگیری ها دارند، وقتی یک سلبریتی می تواند یک جامعه را هدایت کند نشان دهنده این است که ما چقدر غافل بودیم.
* طلب جامعه این است که از سلبریتی خط بگیرد
وی گفت: زمانی که سلبریتی ها را تحریک می کنند نشانه این استکه طلب جامعه که از سلبریتی خط بگیرد.
وی تاکیدکرد: ما باید این خلاء را حل کنیم جامعه شناسان همین مسئله دارند مطرح میکنند، شما اگر در جامعه ای هستید که وقتی یک خواننده زیرزمینی سابق در کشور می تواند کلی دنبال کننده داشته باشد یک جایکار ما اشکال دارد، یک مشکل هویتی پیدا کرده ایم، باید به این مسائل رسیدگی شود، باید مطالبات مردم شنیده شود.
پایان پیام /