شنبه 10 آذر 1403

مراوه‌تپه، کلاله و علی‌آبادکتول در صدر زمین‌خواری / افزایش 62 درصدی پرونده‌های زمین‌خواری

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
مراوه‌تپه، کلاله و علی‌آبادکتول در صدر زمین‌خواری / افزایش 62 درصدی پرونده‌های زمین‌خواری

رئیس پلیس امنیت اقتصادی گلستان از افزایش 62 درصدی تشکیل پرونده های زمین خواری و دستگیری متهمان طی 9 ماهه سال جاری در گلستان خبر داد.

مصطفی پهلوان نسب ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه استان گلستان با اشاره به آمار و عملکرد اداره مبارزه با جرائم و مفاسد اقتصادی در 9 ماهه سال جاری، اظهار کرد: در مجموعه جرائم این بخش تعداد تشکیل پرونده های جرایم و مفاسد اقتصادی با افزایش 20 درصدی همراه بوده است، همچنین تعداد دستگیری متهمان جرائم و مفاسد اقتصادی 33 درصد افزایش داشت.

وی با بیان اینکه در بحث زمین خواری تعداد تشکیل پرونده های این بخش و همچنین دستگیری متهمان با افزایش 62 درصدی همراه بود، بیان کرد: مساحت اراضی ملی اعم از کشاورزی، جنگلی و مرتعی در مجموع 9 ماه بالغ بر 536 هزار مترمربع بوده است که مساحت اراضی تصرف شده زمین خواری در مقایسه با مدت مشابه سال قبل با افزایش 83 درصدی همراه بود.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی گلستان با بیان اینکه در حوزه زمین خواری شهرستان های مراوه تپه، کلاله و علی آبادکتول بیشترین آمار پرونده ها را به خود اختصاص دادند، یادآور شد: با توجه به گله مندی برخی از شهروندان در خصوص افزایش زمین خواری و اهمیت و ضرورت این مسئله از ابتدای سال تاکنون پنج طرح مبارزه با زمین خواری را اجرایی کردیم که نتیجه این طرح خلع ید 415 هزار مترمربع زمین به ارزش ریالی 306 میلیارد ریال بوده است.

دستگیری 27 متهم در حوزه مبارزه با احتکار

پهلوانی نسب با اشاره به عملکرد مبارزه با احتکار در 9 ماهه سال جاری، تاکید کرد: در حوزه مبارزه با احتکار تعداد پرونده های تشکیل شده و همچنین دستگیری متهمان با افزایش دو درصدی همراه بوده است.

وی ارزش ریالی پرونده های احتکار شده از ابتدای سال جاری تاکنون را بالغ بر 610 میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال قبل رشد 67 درصدی داشته است، همچنین در حوزه احتکار با توجه به ضرورت جامعه و برای جلوگیری از اقدام افراد سودجو و فرصت طلب پنج طرح مبارزه با احتکار را از ابتدای سال جاری تاکنون اجرایی کردیم.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی گلستان ارزش ریالی پرونده های احتکاری در اجرای طرح های مبارزه با احتکار را بالغ بر 135 میلیارد ریال برشمرد و بیان کرد: گندم، جو، آرد، نهاده های دامی و روغن خوراکی از جمله کالاهای اساسی بود که در طرح های مبارزه با احتکار کشف شده که در مجموع در اجرای طرح های مبارزه با احتکار 27 نفر دستگیر شدند.

پهلوانی نسب به مهم ترین کشفیات حوزه جرائم و مفاسد اقتصادی در 9 ماهه سال جاری اشاره کرد و متذکر شد: کشف یک فقره احتکار در 19 آبان ماه 1400 به میزان 126 هزار کیلوگرم گندم به ارزش بالغ بر 9 میلیارد و 500 میلیون ریال و دستگیری یک نفر متهم در شهرستان گنبدکاووس انجام شد، کشف احتکار دیگر مربوط به سموم کشاورزی به میزان 18 هزار و 350 کیلوگرم به ارزش بالغ بر 10 میلیارد ریال و دستگیری یک نفر متهم در شهرستان گنبدکاووس بوده است، همچنین کشف دیگر مربوط به اخلال در نظام تولیدی به میزان 128 هزار و 920 کیلوگرم نهاده دامی یارانه ای به ارزش بالغ بر 11 میلیارد ریال و دستگیری دو نفر متهم از شهرستان گرگان بوده است.

وی از کشف 8/1 فقره زمین خواری به متراژ 42 هزار مترمربع به ارزش 41 میلیارد ریال خبر داد و گفت: در جریان این پرونده یک نفر متهم دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شد.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی گلستان به عملکرد حوزه مبارزه با قاچاق کالا و ارز اشاره کرد و یادآور شد: در 9 ماهه سال جاری ارزش کل پرونده های کشف شده در این بخش در استان گلستان بالغ بر 761 میلیارد ریال بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 56 درصد افزایش داشت.

تشکیل 90 پرونده در حوزه کشف دستگاه رمزارز در گلستان

پهلوانی نسب با بیان اینکه بیشترین کشفیات در حوزه قاچاق کالا و ارز در بحث سوخت، مواد غذایی خارجی، داروهای دامی، سیگار و چوب بوده است، تصریح کرد: در حوزه مبارزه با قاچاق کالا و ارز 13 طرح طی 9 ماه سال جاری در گلستان اجرا شد که کالاهای مکشوفه در اجرای این طرح ها بالغ بر 129 میلیارد ریال بوده است.

وی از تشکیل 90 پرونده در حوزه کشفیات دستگاه استخراج رمز ارز یا ماینر طی 9 ماهه سال جاری در گلستان خبر داد و افزود: با همکاری دستگاه متولی 713 دستگاه رمز ارز به ارزش ریالی 128 میلیارد ریال توقیف شده و 84 متهم نیز شناسایی و دستگیر شدند. انتهای پیام