شنبه 14 مهر 1403

مربیان پرورشی از نیازهای نوجوانان شناخت خوبی ندارند

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
مربیان پرورشی از نیازهای نوجوانان شناخت خوبی ندارند

معاون وزارت آموزش و پرورش گفت: برخی مربیان پرورشی به دلیل اینکه با مخاطب روز ارتباط نگرفتند، شناختشان از مخاطب نوجوان و نیازهای روز او دچار اشکال شد و در توانمند کردن خود برای ارتباط موثر از دانش‌آموزان عقب ماندهاند.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، اصغر باقرزاده در واکنش به این موضوع که آیا نوجوانان ما بی‌انگیزه هستند، اظهار کرد: در این باره می‌توان گفت مربیان بی‌انگیزه هستند و دانش‌آموزان بسیار انگیزه دارند. اینکه نوجوان بی‌انگیزه باشد بستگی به این دارد که در چه مسائلی بی‌انگیزه است، نوجوانان در برخی مسائل باانگیزه و در برخی کم انگیزه هستند.

وی افزود: مدت‌هاست به آموزش و پرورش به‌ویژه به بخش پرورشی توجه ویژه‌ای نشده است، این اشکال است که نیروی انسانی به روز نشده و آنها را تحت حمایت‌های فکری، معنوی و ارتقای توانمندی‌های حرفه‌ای قرار ندادیم.

بیش از 20 سال سابقه کار مربیان پرورشی

باقرزاده اضافه کرد: در کشور حدود 114 هزار مدرسه داریم و 40 هزار مدرسه مربی تربیتی دارند و امسال 7 هزار نفر از این تعداد بازنشسته می‌شوند همچنین 50 درصد مربیان بیش از 20 سال سابقه کار دارند، هیچگاه این نیروها را به روز نکردیم و این موضوع باعث بی‌انگیزگی دانش آموزان می‌شود.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: برخی مربیان به دلیل اینکه با مخاطب روز ارتباط نگرفتند، شناختشان از مخاطب نوجوان و نیازهای روز او دچار اشکال شد و در توانمند کردن خود برای ارتباط موثر از دانش آموزان عقب ماندهاند. این امر حداقل در 15 سال اخیر اتفاق افتاده است که مربیان خود را به روز نکرده و با نوجوانان همسو نشدهاند.

حرف‌های دانش آموزان را بشنویم

وی اضافه کرد: در حال حاضر مهمترین کار این است که بشنویم چرا که شنیدن راه ارتباط است با ایجاد بستر گفتوگو و شنیدن حرفهای دانش آموزان، با دغدغههای آنها آشنا شده و نیازهایشان را درک میکنیم.

دست خالی آموزش‌وپرورش برای تبیین و پاسخ به سؤالات دهه هشتادی‌ها

باقرزاده در پاسخ به این پرسش که آیا 15 سال است حرفهای دانش آموزان شنیده نشده است، افزود: این حرفها کم شنیده شده است و در دو سال اخیر این اتفاق تشدید شده است چرا که دانش آموزان به دلیل کرونا در مدارس حضور نداشتند.

رشد آسیب‌های اجتماعی دانش آموزان؛ سالانه یک درصد

وی گفت: براساس اعلام وزارت فرهنگ و ارشاد، حدود 39 میلیون نفر بازی رایانهای میکنند که باید پژوهشی صورت بگیرد و متوجه شویم از این تعداد چه میزان دانش آموز هستند. پژوهشهای ما میگوید در طول 10 سال گذشته، آسیبهایی که دانش آموزان دچار آن هستند، هرسال یک درصد افزایش داشته است اما در دو سال کرونا این میزان در هر سال 2 درصد بوده و افزایشی شده است.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش مطرح کرد: به کانونهای فرهنگی تربیتی اعلام کردیم فضاهای دورهمی دوستانه برای بچهها فراهم کنند. نوجوانان اکنون پر از سوالات متفاوتی هستند که ما کمتر به آن توجه کردیم اگر برای این افراد فضا باز شود، سوالات آنان پاسخ داده میشود.

"بسیج دانش‌آموزی" برای پاسخ به سؤالات دهه هشتادی‌ها چه کرده است؟

باقرزاده تصریح کرد: باید مربیان را که بسیار زحمت میکشند با انگیزه و توانمند کنیم. تاکنون دورههای توانمندسازی این مربیان مجازی بود اما اکنون 6 هزار نفر از آنها را به صورت حضوری دعوت میکنیم تا با موضوعات تربیتی مهم از جمله بازی آشنا شوند.

وی گفت: حضور مشاور تربیتی در مدارس لازم است، اکنون در مدارس حدود 13 هزار مشاور داریم، براساس قانون احیای معاونت پرورشی، باید به هر 15 نفر دانش آموز یک ساعت مشاور اختصاص دهیم، و هنوز حدود 39 هزار مشاور کمبود داریم.