شنبه 25 اسفند 1403

مردم از خرید مار و لاکپشت آبی، سمندر لرستانی و سنبل آبی پرهیز کنند

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
مردم از خرید مار و لاکپشت آبی، سمندر لرستانی و سنبل آبی پرهیز کنند

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گفت: مردم از خرید آبزیان غیرمجاز از جمله مار‌های آبی و لاک‌پشت آبی، سمندر لرستانی به عنوان یک گونه در حال انقراض و همچنین گیاه خطرناک سنبل آبی پرهیز کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان سرهنگ جمشید محبت‌خانی فرمانده یگان حفاظت محیط زیست، درباره اقدامات آخر سال در جهت جلوگیری از خرید و فروش غیرقانونی آبزیان و گونه گیاهی سنبل آبی در ایام آخر سال گفت: موضوعی در سطح کشورمطرح می‌شود که نیاز به کمک مردم عزیز و همچنین رسانه‌های محترم داریم و آن بحث فروش آبزیان غیرمجاز از جمله مار‌های آبی، لاک‌پشت آبی، سمندر لرستانی به عنوان یک گونه در حال انقراض و همچنین گیاه خطرناکی مهاجم به نام سنبل آبی است.

سرهنگ محبت‌خانی تصریح کرد: از مردم عزیز خواهش می‌کنیم که از خرید گونه‌های مذکور در سطح بازار خودداری کنند. بهترین مبارزه و ممانعت از این موضوع، عدم استقبال و خرید توسط مردم است. زیرا تا زمانی که خرید وجود داشته باشد و در کنار آن بخواهیم با مجرمان مبارزه کرده و این گونه‌ها را از سطح بازار جمع‌آوری کرده و پیگیری قضائی آن را داشته باشیم، قطعاً بدون همکاری مردم به نتیجه مطلوب دست پیدا نخواهیم کرد.

فرمانده یگان حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست افزود: با توجه به آنکه محیط‌بانان نیز از 15 اسفند ماه در آماده‌باش کامل به سر می‌برند، سامانه 1540 نیز به صورت شبانه‌روزی پیام‌های مردم را در زمینه محیط زیستی دریافت و اقدامات عملیاتی را انجام خواهد داد. تا به امروز نیز چندین فروشنده و افرادی که به صورت مخفیانه نسبت به عرضه و فروش گونه‌های مذکور پرداخته بودند، دستگیر و به مقامات قضائی تحویل داده شدند.

محبت‌خانی افزود: قطعاً همکاری و همراهی مردم، اطلاع‌رسانی به موقع درباره عدم خرید و فروش گونه‌های ذکر شده در سطح بازار، می‌تواند تأثیر زیادی در کنترل خرید و فروش این گونه‌ها داشته باشد.

منبع: مهر