پنج‌شنبه 18 بهمن 1403

مشاهده یک قلاده پلنگ با 3 توله در خراسان شمالی

وب‌گاه عصر ایران مشاهده در مرجع

براساس این گزارش در سال جاری این چهارمین باری است که پلنگ به دلیل گرسنگی به دامهای این روستاییان حمله می کند و هر بار یک تا 2 راس دام روستاییان را تلف کرد.

یک قلاده پلنگ ماده به همراه سه قلاده توله در نزدیکی یک آبشخور در روستای تارخه دهستان بام در شهرستان اسفراین در جنوب خراسان شمالی مشاهده شد.

براساس گزارش ایرنا از نیروهای مردمی در منطقه حاکیست که این پلنگ به دلیل کاهش طعمه ناشی از خشکسالی براثر گرسنگی توله هایش به دام روستاییان تارخه حمله کرد که توانست یک راس گوسفند دامداران این روستا را تلف کند.

براساس این گزارش در سال جاری این چهارمین باری است که پلنگ به دلیل گرسنگی به دامهای این روستاییان حمله می کند و هر بار یک تا 2 راس دام روستاییان را تلف کرد.

تشدید حمله پلنگ و نگرانی روستاییان

عضو شورای اسلامی روستای تارخه از دهستان بام شهرستان اسفراین نسبت به پرسه آشکار پلنگ در روستا و حمله به دام روستاییان ابراز نگرانی کرد و خواهان مداخله محیطزیست در این ارتباط شد.

علی تقی زاده در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت که در سال جاری این چهارمین باری است که پلنگ به دامهای این روستا حمله می کند و تعداد زیادی از دامهای سبک دامداران را تلف می کند و این کار باعث ترس و وحشت روستاییان شد.

وی اضافه کرد: تکرار حملات پلنگ به دام روستاییان، احتمال واکنش آنها را نیز به دنبال خواهد داشت و باید محیطزیست در این ارتباط تدابیر پیشگیرانه ای را انجام دهد تا مشکلی برای روستاییان و پلنگ به عنوان یکی از حیوانات در معرض انقراض پیش نیاید.

پرداخت غرامت به روستاییان

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی با تایید حمله یک قلاده پلنگ ماده دام روستاییان تارخه در دهستان بام در شهرستان اسفراین گرسنگی را دلیل اصلی ورود این حیوان به مناطق مسکونی روستاییان اعلام کرد.

حبیب لشکری افزود: به احتمال پلنگ به دلیل نبود تغذیه مناسب برای سیر کردن شکم خود و توله هایش به ناچار به دام روستاییان حمله کرد و توانست یک راس دام را تلف و روستا را ترک کند.

وی اضافه کرد: محیطزیست میزان خسارت وارده ناشی از حمله یک قلاده پلنگ را به دام بررسی و نسبت به پرداخت غرامت به دامداران روستایی اقدام خواهد کرد.

معاون محیطزیست خراسان شمالی به دامداران روستایی توصیه کرد تا دامهای خود را در مکان های دربسته و دارای حفاظ مناسب نگهداری کنند تا از حمله این جانوران درنده در امان باشند.

پلنگ، گونه قلمرو طلب است و با افزایش جمعیت آن، قلمروهای حیوان محدود شده و به همین دلیل شمار طعمه ها هم کاهش یافته است بنابراین به ناچار، برای یافتن غذا به مناطق مسکونی نزدیک می شوند.

براساس اعلام مسوولان محیطزیست خراسان شمالی، شکار طعمه جانوران گوشت خوار شامل قوچ، میش، کل بز و حتی گراز وحشی از سوی شکارچیان غیر مجاز در سال های گذشته باعث شد تا این جانوران با کمبود تغذیه به خصوص در دوران خشکسالی همانند سال جاری مواجه شوند که به ناچار برای سیر کردن شکم خود و توله هایشان به دام روستاییان در نزدیک سکونتگاههای خود حمله می کنند.

در خراسان شمالی 65 گونه پستاندار از 197 گونه موجود در کشور زیست دارد و 141 گونه پرنده از 532 گونه موجود در کشور، 68 خزنده از 228 گونه موجود کشور، چهار گونه خزنده دوزیست از 20 گونه موجود و هشت گونه ماهی و آبزی از مجموع 160 گونه آبزی موجود در کشور زیست می کنند.

برخی از این گونه ها نظیر یوزپلنگ، بالابان، هوبره، کبک دری و کرکس مصری در طبقه بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) در رده‌های بحرانی و در حال انقراض قرار دارند.

اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی مناطق حفاظت شده و پارک های ملی سالوک، ساریگل و ضامن آهو، مناطق حفاظت شده قرخود، گلول، سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم را که محل زیست پلنگ ها می باشد، با گستره 194 هزار و 141 هکتار مدیریت می کند.

لینک کوتاه: asriran.com/003KAO