سه‌شنبه 20 آبان 1404

مصالح ساختمانی ایران وارد بازار داغ امارات شدند

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
مصالح ساختمانی ایران وارد بازار داغ امارات شدند

ایران هر سال بین 500 میلیون تا یک میلیارد دلار مصالح ساختمانی به امارات صادر می‌کند؛ اما مقامات اقتصادی می‌گویند با توجه به حجم 12 میلیارد درهمی معاملات هفتگی مسکن در این کشور، ظرفیت واقعی این بازار برای ایران تا 15 برابر بیشتر از میزان فعلی است. فعالان اقتصادی در نشست مشترک ایران و امارات تأکید کردند که هماهنگی با استانداردهای جهانی، فناوری‌های نو و هوشمندسازی می‌تواند حضور شرکت‌های...

عرفان شاکری، رئیس اتاق مشترک ایران و امارات، در نشست مشترک دو کشور اعلام کرد که ایران سالانه حدود 500 میلیون تا یک میلیارد دلار مصالح ساختمانی به امارات صادر می‌کند؛ رقمی که با توجه به ظرفیت گسترده این بازار می‌تواند تا 15 برابر افزایش یابد. او تأکید کرد حضور اولیه شرکت‌های ایرانی در امارات دشوار نیست، اما تداوم فعالیت و باقی ماندن در فهرست شرکت‌های معتبر این کشور چالشی جدی محسوب می‌شود.

شاکری همچنین خواستار به‌روزرسانی استانداردهای فنی و مهندسی ایران برای ورود مؤثر به بازارهای جهانی شد.

حرکت امارات به سمت ساختمان‌های هوشمند و کم‌مصرف

وی با اشاره به برنامه‌های توسعه‌ای امارات تا سال 2030 گفت: بیش از 70 درصد ساختمان‌های این کشور به سمت استفاده از انرژی‌های سبز پیش خواهند رفت و شرکت‌های ایرانی نیز باید فعالیت خود را به فناوری‌های نوین و هوشمندسازی سوق دهند.

علی نقوی، رئیس کمیسیون خدمات فنی و مهندسی و احداث اتاق ایران نیز با بیان اینکه شرکت‌های مهندسی ایرانی در کشورهای پرریسک اما جذاب فعالند، افزود: بازار مسکن امارات حاشیه سود بالایی دارد اما تحریم‌ها و محدودیت‌های بانکی ریسک فعالیت را افزایش می‌دهد. او بر لزوم همکاری مشترک اتاق ایران و اتاق مشترک ایران - امارات برای پرهیز از رقابت‌های مخرب و دستیابی به نتایج ملموس تأکید کرد.

ظرفیت 15 برابری صادرات و نیاز به هماهنگی بانکی و استانداردی

علیرضا محمودی، سرکنسول ایران در دوبی، با اشاره به حجم 12 میلیارد درهمی مبادلات هفتگی مسکن در امارات، گفت: ایران در حال حاضر سالانه 500 میلیون تا یک میلیارد دلار مصالح ساختمانی صادر می‌کند اما این ظرفیت می‌تواند 15 برابر شود.

در ادامه، شهرام خاصی‌پور از معاونت بین‌الملل اتاق ایران گفت که امارات یکی از سه شریک نخست تجاری ایران است و دو کشور می‌توانند همکاری‌های عمیقی در ترانزیت، انرژی‌های نو، ساخت‌وساز، صنایع پیشرفته، نفت، پتروشیمی و صنایع غذایی داشته باشند.

او تأکید کرد ترکیب توان مهندسی شرکت‌های ایرانی با سرمایه و فناوری امارات می‌تواند زمینه‌ساز پروژه‌های مشترک در بازارهای ثالث باشد.

امین مقومی، رئیس سازمان نظام مهندسی، نیز از اقداماتی مانند دوزبانه شدن پروانه اشتغال مهندسان و آموزش‌های تخصصی برای تقویت صادرات خدمات مهندسی سخن گفت و تأکید کرد بازار داخل اشباع شده و توسعه صادرات ضرورت دارد.

غزال راهب، رئیس مرکز تحقیقات وزارت راه، هم اعلام کرد این مرکز آماده است گواهی‌های کیفیت و استاندارد را به زبان رسمی ترجمه و در اختیار شرکت‌های متقاضی حضور در نمایشگاه BIG5 قرار دهد و در صورت نیاز شرکت‌ها، مسیر تأیید فنی و انتقال فناوری‌های نو را فراهم کند.

مصالح ساختمانی ایران وارد بازار داغ امارات شدند 2