معافیت مالیاتی برای هنرمندان نورچشمی / اگر مردمی هستید از دولت بخواهید که از شما مالیات بگیرد
صدور یک دستور فوری درباره معافیت مالیاتی هنرمندان، موجی از انتقادات را به همراه داشت.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامهوبودجه کشور اخیرا با صدور یک دستور فوری با کاهش معافیت مالیاتی هنرمندان در لایحه بودجه 99 مخالفت کرده است. بر این اساس «تمامی فعالیتهای انتشاراتی و مطبوعاتی، فرهنگی و هنری دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی» کماکان از معافیت صددرصدی برخوردار خواهند بود. این دستور موجی از انتقادات نسبت به تصمیم جدید دولت مبنی بر معافیت هنرمندان از پرداخت مالیات، شکل گرفته است. بسیاری از کاربران فضای مجازی نسبت به معافیت هنرمندان از مالیات اعتراض کردند. برخی در فضای مجازی به کنایه نوشتند: «اگه از سلبریتیها مالیات بگیرند، این ضعفای دردمند هزینه سفر به اروپا و کانادا و زایمان در اون کشورها رو از کجا بیارند خب؟ آینده بچه شون چی میشه؟ شما پاسخگویید؟»
حالا در لیست گروههای مشمولی که مالیات نمیپردازند هنرمندان نیز قرار گرفتند. در این لیست اقشار دیگر نیز وجود دارند؛ وکلا و پزشکان از اصناف دیگر هستند که مالیات دریافت نمیکنند. جالب اینجاست که باید هنرمندان مبلغ 5 هزار میلیار مالیت پرداخت کنند که طبق تصمیم جدید دولت این مبلغ به صفر رسیده است.
بیشتر بخوانید: چرا معافیت مالیاتی شامل حال هنرمندان شد؟
حتی کارن همایونفر آهنگساز برجسته کشورمان با انتقاد از پیوستن تعدادی از هنرمندان به کمپین صدای آبان 98 پست اعتراضآمیزی را در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرد.
*س_باقری: دولت بنزین را گران میکند، اما سراغ مالیات گرفتن از هنرمندان نور چشمی نمیرود_س*محمدرضا باقری منتقد سینما در خصوص معافیت هنرمندان از پرداخت مالیات به خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: «دلیلی ندارد کسی با درآمد میلیاردی معاف از مالیات شود. ممکن است، یک انتشاراتی کارش نچرخد و در این گرانی و فشار اقتصادی مالیات ندهد؛ در این شرایط آدم معافیت مالیاتی را میپذیرد، اما یک تعداد قابل توجهی از هنرمندان درآمد میلیاردی دارند؛ گردش حساب، سفرهای خارجی، ماشین، املاک و دیگر مخارجشان مشخص است؛ مردم هم این افراد را میبینند. اگر این افراد در فشار سیاسی از مالیات معاف شوند، مصداق بارز دست کردن در جیب مردم خواهد بود. بعید نیست که دولت به جای اینکه بخواهد از هنرمندان مالیات بگیرد، بگوید صد تومان بنزین را گرانتر میکنم؛ تا اینجا تحمل کردید؛ صد تومان گرانتر بنزین بزنید؛ بگذارید نور چشمیهای ما مالیات ندهند.»
وی افزود: «این موضوع هیچ توجیهی ندارد. کارمندی که سه میلیون تومان دریافتی دارد، باید مالیات دهد. برخی کارمندان هم که نباید مالیات دهند، اما از آنها به شکل غیر قانونی مالیات میگیرند، اما عدهای که ثروت فراوانی هم دارند، مالیات گرفته نمیشود. کسی که سه میلیون دریافتی دارد و کارمند خود دولت است، قبل از دریافت حقوق، مالیات از حقوقش کسر میشود. چگونه است یک سلبریتی به دلیل بازی در فیلمی که ممکن است، بیست روز زمانش را بگیرد، 40 یا 50 یا حتی یک میلیارد میگیرد، اما مالیات پرداخت نمیکند؛ سرشان هم همیشه بلند است که ما همیشه مردمی هستیم. چگونه مردمی هستید که راضی به رنج مردم هستید، اما خودتان کاری برای بهبودی شرایط نمیکنید.»
بیشتر بخوانید: کاربران با هشتگ #سلبریتی_اجاره_ای نوشتند / صدای آبانتون بلند شد تا کسی صدای معافیت مالیاتی آذرتون را نشنوه؟
*س_اگر سلبریتیها مردمی هستند به دولت بگویند از آنها مالیات بگیرد_س*این منتقد سینما اضافه کرد: «این پویشهایی که هنرمندان به تازگی راه انداختند، سیاه کردن مردم است. شما اگر مردمی هستید از دولت بخواهید که از شما مالیات بگیرد. شفاف هم بگو مالیات را کجا خرج میکنی، شما به فکر مردم نیستید. به فکر جیب خودشان هستند. چرا بعد از چند هفته فهمیدند بنزین به مردم فشار میآرود. اینترنت قطع بود؟ آقای فرهادی که خارج از کشور زندگی میکنند و نصف این افراد خارج از کشور هستند. چطور موضوع لایحه مالیاتی به وجود آمد یاد مردم افتادند که مردم مظلومند. مشخص است همه اینها سناریویی است که دولت را تحت فشار بگذارند؛ دولت هم برای این نور چشمیها خوب زیر فشار میرود. دولت یک استاد خط با درآمد پایین را کنار بازیگری که میلیاردی درآمد دارد، قرار داد و با هر دو یک رفتار کرد.»
*س_دهقان: کسی که درآمدش از بقیه بیشتر است باید بیشتر مالیات دهد_س*خسرو دهقان منتقد سینما و دبیر چند دوره جشنواره جشن خانه سینما در این خصوص به خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: «مالیات بر اساس درآمد است. کسی که درآمد دارد باید مالیات دهد؛ اما موضوعی که باید دقت کنیم این است که در سینما درآمدها یک دست نیست. این گونه نیست که همه درآمد بالایی داشته باشند و نمیشود نگاه یکسان به همه کرد. باید با توجه به اظهار نامه و درآمد هر کسی مالیات پرداخت شود».
وی ادامه داد: «تفاوتی نمیکند فرد در چه صنفی فعالیت میکند. کسی که در هر شغل و حرفهای قرار دارد باید مالیات دهد. تعداد پول دارهای سینما زیاد نیست. ممکن است برخی از بازیگران خارج از فضای سینما افراد ثروتمندی باشند. هر که درآمد بیشتری دارد باید بیشتر مالیات دهد. در حوزه کتاب هنرمندان واقعا درآمدی ندارند، اما بازیگرانی هم هستند که درآمد بالایی دارند.»
*س_باطنی: هنرمندی که مالیات نمیهد حق فریاد عدالت خواهی ندارد_س*محمدصادقی باطنی دیگر منتقد سینما در این خصوص به خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: مسئله جدی که در افکار عمومی به وجود آمده موضوع عدالت است. این که چرا هر اتفاقی پیش میآید اولین کسی که برای حل مشکل سراغش میروند، مردم هستند. یارانهای که درباره بنزین به مردم تعلق میگرفت، تنها راه حل مشکلات اقتصادی بود. اما چرا کسی برای حل مشکلات اقتصادی و گرفتن مالیات سراغ کسانی که خانه خالی دارند یا پزشکان پر درآمد نمیروند. این سوالی است که در افکار عمومی ایجاد شده است.
وی ادامه داد: برای هنرمندان کار کمی پیچیده میشود. اول این که کلمه هنرمند کلمهایست که میتواند محل سوال باشد. هنرمند دقیقا کیست؟ علاوه بر این هنرمندان کسانی هستند که اکثرا بیانیه امضا میکنند و وا مصیبتا سر میدهند و خودشان را نماینده افکار عمومی و مردم معرفی میکنند. اکثر هنرمندان از وضعیت بد اقتصادی مینالند. همین آدمها در ماجرای معافیت مالیاتی خیلی ساکت هستند و نکتهای نمیگویند. به نظر من حداقل اگر این افراد موافق معافیت مالیاتی هنرمندان به معنای عام کلمه هستند، نباید رنگ و بوی عدالت خواهی در حرف هایشان باشد.
باطنی تصریح کرد: کسی که به صورت میلیاردی و چند صد میلیونی درآمد کسب میکند و مالیاتی هم پرداخت نمیکند و علاوه بر این ارزش افزوده خاصی هم برای جامعه ایجاد نمیکند حق اعتراض و فریاد عدالت خواهی ندارد. همان طور که وارد کنندگان سیگار یا پزشکان به گرانی بنزین اعتراض نکردند به نظر من این دوستان هنرمند هم اعتراضی را مطرح نکنند. اگر میخواهند اعتراض کنند اول کنار مردم بنشینند و مالیاتش را بدهند به معافیت مالیاتیشان اعتراض کنند و کنار مردم بایستند.
انتهای پیام /