شنبه 11 اسفند 1403

معلم تراز انقلاب و ساخت جامعه دینی عدالت‌خواه

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
معلم تراز انقلاب و ساخت جامعه دینی عدالت‌خواه

برای تحقق تزکیه به عنوان امری مستمر، باید اهتمام ویژه به تربیت معلم در تراز انقلاب اسلامی صورت بگیرد و در تدوین کتب درسی پیرامون هدف والای تربیت نیروهای جهادی و دارای روحیه رشادت‌طلبی توجه شده باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس؛ شهدا مشعل دار و معلمان واقعی مسیر حق و حقیقت هستند که تا امروز در این مسیر با الگو قرار دادن ائمه (ع) حرکت کردند و مورد توجه جامعه دینی برای تحولات مثبت هستند.

رهبر معظم انقلاب در مواجهه و توصیه به معلمان به کلیدواژه هایی از جمله تزکیه، تعلیم، کتاب و حکمت اشاره کردند که هر کدام ار این موارد باتوجه به محتوایی که دارند قابل تأمل و بررسی است.

عبارت تزکیه دارای بار معنایی مهمی است و به نوعی پایه و اساس ساختار آموزشی کشور را نمایندگی می‌کند و به عبارتی تمام این ساختار آموزشی کشور روی همین پایه بنا می‌شود. معلمان خودساخته و افرادی که با خودسازی سروکار دارند و افرادی که تزکیه باید امری مستمر برای آن‌ها باشد می‌توانند جامعه و نسلی را تربیت کنند که جامعه دینی عادلانه و آرمانخواه را رقم بزند.

باتوجه به موارد گفته شده هدف تربیت جامعه دینی عادلانه و آرمانخواه هدف والایی در نظام آموزشی کشور محسوب می‌شود و قطعا این جامعه با قیام به قسط برپا می‌شود و برای تحقق قیام قسط به عواملی از جمله تزکیه، تعلیم، کتاب و حکمت نیازمند هستیم.

برای ایجاد بستر تزکیه لازم و ضروری است که نهادی به‌عنوان تربیت معلم پویا داشته باشیم که تربیت معلمان را به نوعی انجام دهد که به اهداف در تراز انقلاب اسلامی نزدیک شویم.

تربیت معلم تراز انقلاب اسلامی به معنای فضای رو به پیشرفت و حرکت در مسیر تحقق اهداف اسلامی است که ضعف هایی در این زمینه وحود دارد و امروز تربیت معلمان که با نسل ها و تربیت و پرورش افراد سروکار دارند دچار خلأهای جدی است.

سؤال اینجاست که به چه دلیل در تربیت معلم رویکردی مانند حوزه علمیه نداشته باشیم و دبیران از سنین پایین‌تر تربیت شوند؟ قطعا ساخت نیروی انسانی دارای مهارت و زبده برای آموزش‌وپرورش از اوجب واجبات است.

در برهه شهادت استاد مطهری مشخص است که دشمن با انسانی خودساخته و با عزم و اراده قوی روبرو است و تحمل این وحود نورانی، اثرگذار و فرهیخته را ندارد لذا اگر او به شهادت نرسیده بود می‌توانست به‌عنوان فردی ارزشمند در امر پیشرفت و تئوریزه کردن امور تربیتی شناخته شود.

برای اینکه تزکیه به‌عنوان امر مستمر محقق شود باید اهتمام ویژه به تربیت معلم در تراز انقلاب اسلامی داشته باشیم و به همین دلیل است که در تدوین کتب درسی باید پیرامون هدف والای تربیت نیروهای جهادی و دارای روحیه رشادت طلبی توجه شده باشد.

اگر فراگیران صرفا محدود به دانستن کتب درسی شوند و به تبدیل آن به عمل و کنشگری در جامعه توجه نشود خلأ اساسی ایجاد می‌شود و فراگیران به درب های بسته نبود دانش برای بازار کار و فعالیت روبرو شده و لذا تلاش برای پیشرفت رقم نخواهد خورد.

توجه به ابزار عملیاتی شدن دانش و ساختار آموزشی یکی از ابعاد مهم علم‌آموزی است که یکی از آن‌ها فضای مجازی است و استفاده از نرم افزارها و ابزارهای جدید در ساختار آموزشی کشور باید با دقت بیشتری پیگیری شود و جایگزین ولنگاری فرهنگی باید از فضای مجازی خروجی مثبت گرفته شود.

ضرورت تحول آموزشی نوید این را می‌دهد که لازمه رسیدن به جامعه دینی عادلانه آرمانخواه توسط افراد خودساخته طوری رقم می خورد که علم نافع را در اختیار نسل جدید قرار دهد و علم نافع برای رسیدن به پیشرفت کشور لازم است چراکه عامل امیدبخش و روحیه بخشی به افراد است.

از گام‌های انقلاب اسلامی در دهه‌های مختلف و علی الخصوص رهنمودهای بیانیه گام دوم انقلاب می‌توان به‌عنوان چراغ راه پیشرفت بهره‌برداری و تئوری‌پردازی شود تا برای قدم برداشتن در راستای رشد اجتماعی مورد بهره برداری قرار گیرد، در این راستا یکی از این شخصیت‌های الگوساز تربیتی شهید سلیمانی است که قطعا بیش از این محل تحقیق، بررسی و توسعه خواهد بود.

نویسنده: رضا چاوشان

انتهای پیام /