معمای پنجشنبه خونین پراگ
بعد از اینکه یک دانشجو 14نفر را در یکی از دانشگاههای برتر جمهوری چک به قتل رساند، سوالات زیادی به وجود آمده است؛ از جمله اینکه آیا نگرش سهلآمیز جمهوری چک نسبت به مالکیت اسلحه در این حادثه نقشی داشته است؟ پس از روزها جستوجوی بیهوده برای یافتن سرنخهایی از قتل وحشتناک دوگانه یک مرد و دختر نوزادش در جنگلی در شرق پراگ در هفته گذشته، پلیس چک جستوجوی خود را برای یافتن شواهدی که منجر به...
به نوشته روزنامه نیویورکتایمز، روز بعد، اما در مرکز پراگ، پایتخت چک، 14نفر دیگر کشته و بیش از 20نفر در دانشگاه چارلز زخمی و ملت را عزادار کرد. پلیس چک این دو کشتار را از طریق تجزیه و تحلیلهای مربوط به اسلحهشناسی بررسی کرد و روز جمعه گفت که اسلحه مورد استفاده برای کشتن پدر و نوزاد در 15دسامبر در جنگل کلونویس در خانهای که فرد تیرانداز در دانشگاه زندگی میکرد، پیدا شده است. پلیس چک با رعایت پروتکلهای پلیس اروپا که به دلایل حفظ حریم خصوصی فقط نام و نام خانوادگی را ذکر میکند، فرد مسلح را دیوید کی معرفی کرد. آنها میگویند که او دانشجوی تاریخ جهان در دانشگاه بوده است و پس از خشم و عصبانیت فراوان خودکشی کرده است.
اما درحالیکه به نظر میرسد قتل بعد از ظهر پنجشنبه در دانشگاه، معمای قتل در جنگل را حل کرده است، جا را برای معماهای بیشتری باز کرد: چگونه یک جوان 24ساله که در دانشگاه برتر جمهوری چک ثبتنام کرده بود، از یک دانشجوی برجسته و بدون سابقه جنایی به نویسنده خونینترین تیراندازی دستهجمعی این کشور از زمان پایان جنگ جهانی دوم تبدیل شد؟ و چگونه، در قلب یکی از آرامترین شهرهای اروپا، بدون ایجاد سوءظن، اسلحههایی پیدا کرد، اسلحهها را در ساختمان دانشکده هنر مخفی کرد و به روی دانشجویان و رهگذران آتش گشود؟ درحالیکه پلیس در روز جمعه هشت تهدید آنلاین دیگر را مخابره کرد، رهبران چک، بدون ارائه جزئیات، متعهد شدند که از خشونتهای ناشی از حمل اسلحه در آینده جلوگیری کنند. اما دانشجویان دانشکده هنر راه ساده را برای جلوگیری از تکرار این نوع حملات پیشنهاد کردند: «ممنوع کردن اسلحه.» البته بعید است که چنین اتفاقی بیفتد، حداقل به این دلیل که حق حمل یا اسلحه یا حداقل محافظت از خود یا دیگران با استفاده از تفنگ، در قانون اساسی گنجانده شده است؛ نزدیکترین قانون رایج در یک کشور اروپایی که شبیه متمم دوم در قانون اساسی ایالات متحده است.
--> اخبار مرتبط