دوشنبه 18 فروردین 1404

مهار قیمت‌ها در کنار رشد تولید ضروری است

خبرگزاری اکو نیوز مشاهده در مرجع

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، در نشست ستاد هماهنگی اقتصادی دولت به ریاست رئیسی، گزارش‌هایی در زمینه رشد اقتصاد ایران، تولید و اشتغال، ارائه شد و رئیس جمهور، مهار قیمت‌ها و رعایت حقوق مصرف‌کننده را در کنار رشد تولید ضروری دانست.

ابتدا در این نشست، گزارش بانک مرکزی درباره رشد 3 درصدی اقتصاد ایران در نیمه نخست امسال ارائه شد. بر اساس این گزارش، گروه‌های نفت با 6،6 درصد، صنایع و معادن با 3.8 درصد، خدمات با 2.6 درصد و کشاورزی با 1.1 درصد، بیشترین میزان رشد را در شش ماه نخست امسال داشته‌اند.

همچنین در این گزارش اعلام شد که تابستان 1401 برخی زیر گروه‌ها از جمله حمل و نقل و انبارداری با 15،9 درصد و صنعت با 8.7 درصد، رشد کم سابقه‌ای را تجربه کرده‌اند.

بر اساس گزارش بانک مرکزی، میزان رشد سرمایه‌گذاری در ماشین‌آلات، در نیمه اول 1401، نویدبخش بهبود وضعیت تولید و اشتغال در سال‌های آینده است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در این نشست، از افزایش تولید و مدیریت بازار خودرو گزارش داد. بر مبنای این گزارش، در مدت 9 ماه، 876 هزار دستگاه از انواع خودرو تولید شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، 18 درصد رشد داشته و در همین دوره زمانی در سال گذشته، 182 هزار دستگاه خودروی ناقص در پارکینگ خودروسازان انباشته شده که این عدد به صفر رسیده است.

سید رضا فاطمی امین در این گزارش، درباره حذف سه نوع خودروی قدیمی سمند، پژو 405 و تیبا از چرخه تولید، گفت: تولید و عرضه 12 محصول جدید با پایه‌های بومی تا پایان سال آینده از برنامه‌های وزارت صمت برای ایجاد رونق در بازار خودرو است و همچنین، این وزارتخانه، واردات خودرو و تلاش برای نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی را در دستور کار دارد.