دوشنبه 5 آذر 1403

مواد غذایی پرچرب و سرخ شده در وعده افطار مناسب نیست / در مصرف شیرینی افراط نکنید

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
مواد غذایی پرچرب و سرخ شده در وعده افطار مناسب نیست / در مصرف شیرینی افراط نکنید

طیبه نشاط نیا گفت: مصرف مواد غذایی سنگین، دیر هضم، پر چرب و سرخ شده به هنگام افطار، مناسب نیست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ طیبه نشاط نیا در گفت وگو با سفیرافلاکبا اشاره به اصول تغذیه مناسب در چهار وعده افطار، شام، آخر شب قبل از خواب و سحری در ماه مبارک رمضان، اظهارداشت: برای شروع افطار، ابتدا با آب ولرم، چای کمرنگ، شیر گرم با خرما و یا کشمش روزه‌ی خود را باز کرده و سپس یکی از غذاهای نان سبوس دار و پنیر همراه با سبزی، گوجه فرنگی و یا گردو، فرنی، شیربرنج، انواع کوکو، شامی و یا شله زرد را میل شود.

کارشناس ارشد علوم بهداشتی و تغذیه با بیان این که مصرف مواد غذایی سنگین، دیر هضم، پر چرب و سرخ شده به هنگام افطار، مناسب نیست، گفت: به جای غذاهای چرب و سرخ کرده، از غذاهای آب پز و بخارپز استفاده شود و در وعده های افطار و سحر از پرخوری اجتناب شود.

وی با تأکید بر اینکه تا حد امکان از مصرف انواع شیرینی ها مثل زولبیا و بامیه خودداری شود، گفت: این شیرینی ها حاوی انرژی و فاقد مواد مغذی (ویتامین ها و مواد معدنی) هستند، بجای آن از مواد غذایی طبیعی شیرین مثل خرما، کشمش و انواع میوه استفاده نمایید.

این کارشناس با اشاره به این که افراط در مصرف انواع شیرینی به هنگام افطار چاقی و اضافه وزن را به دنبال دارد، بیان کرد: روزه داران باید از مصرف تنقلات زیاد در فاصله افطار تا سحر پرهیز کنند چراکه این قبیل مواد دیر هضم هستند و سبب می شوند که به هنگام سحر به دلیل پری معده، میل به غذا کاهش پیدا کند.

*س_ اصول تغذیه در وعده شام_س*

نشاط نیا با بیان اینکه وعده شام با فاصله ییک تا یک و نیم ساعت بعد از افطار صرف شود، گفت: در وعده شام یکی غذایی مانند سوپ ساده و کم چرب، آش با حبوبات کم، حلیم (بدون روغن)، خوراک لوبیا، عدسی، خوراک سبزیجات با کمی نان سبوس دار و تیره به همراه ماست و خیار و سبزیجات مانند فلفل دلمه ای، هویج و کلم بروکلی بخارپز و دوغ کم نمک استفاده شود.

به گفته وی برای تامین آب مورد نیاز پس از صرف افطار و تا قبل از خواب به تدریج آب، دوغ کم نمک، انواع میوه و آب میوه طبیعی برای جبران کم آبی بدن نوشیده شود همچنین مصرف چای زیاد در این فاصله می تواند باعث اختلال در خواب و بیخوابی شود.

کارشناس ارشد علوم بهداشتی و تغذیه با اشاره به تغذیه مناسب در وعده آخر شب قبل از خواب، بیان کرد: استفاده از شیر، ماست و میوه قبل از خواب کمک بسیاری در داشتن خواب بهتر و تغذیه مناسب دارد.

وی با اشاره به این که در هنگام سحر از خوردن غذاهای خشک مانند انواع کوکو، کباب و همچنین از مصرف زولبیا، حلواهای شیرین و چرب، غذاهایی که با ادویه جات زیاد تهیه می شوند، سس مایونز، خامه، سوسیس، کالباس و دیگر غذاهای آماده بپرهیزید، گفت: از خوردن چای زیاد خصوصا پر رنگ در هنگام سحر و نیز قهوه که باعث دفع ادرار زیاد، تشنگی و احساس ضعف در طول روز می شوند؛ پرهیز شود.

نشاط نیا با بیان این که از نوشیدن مصرف آب خیلی سرد یا چای خیلی داغ در شروع افطارپرهیز شود، گفت: از مصرف نوشابه های گازدار دروقت افطار، مصرف دوغ های شور در سحر، مصرف فراوان چای پررنگ و قهوه غلیظ در فاصله افطار تا پایان شب، شربت ها و آب میوه های آماده در بازار به صورت محدود تری استفاده شود.

به گفته وی آب معمولی، چای کم رنگ با خرما، دوغ کم نمک، سوپ رقیق نوشیدنی های مناسب در وقت افطار هستند.

*س_ تغذیه مناسب در وعده سحر_س*

نشاط نیا تأکید کرد: در وعده سحری غذای اصلی مثل انواع چلوخورشت و پلوهای مخلوط با حبوبات و سبزیجات (عدس پلو، لوبیا پلو، سبزی پلو) به همراه مقدار اندکی مرغ، ماهی یا گوشت ماست و میوه برای این وعده مناسب است.

این کارشناس با بیان این که از تند خوردن و پرخوری بپرهیزید، از نوشیدن نوشابه های گازدار، نوشیدنی های شیرین ودوغ (با نمک و چربی بالا) خودداری شود، تصریح کرد: بلافاصله بعد از صرف غذا نخوابید و برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش، چند دقیقه پیاده روی نمایید، برای کاهش تشنگی می‌توانید از لیموترش، ماست (کم چرب و کم نمک)، سالاد (به مقدار متعادل) استفاده نمایید. کارشناس ارشد علوم بهداشتی و مواد غذایی و تغذیه اظهارداشت: در ماه مبارک رمضان غذاهای خشک و پرادویه و شور در وقت سحر مثل کالباس، سوسیس، انواع کتلت ها و کنسرو‌ها و غذا های پر ادویه و خشک که سبب تشنگی بیشتر در طول روز می شود، کمتر استفاده شود.

نشاط با اشاره به راه های جلوگیری از تشنگی در طول روزه داری بیان کرد: محدود کردن مصرف نمک در وعده های افطار و سحر، مصرف حجم متعادل از آب ساده، مصرف میوه و سبزی کافی، مصرف نکردن مواد غذایی پرپروتئین در وعده ی سحری، نخوردن چای زیاد و پررنگ در وعده سحری راه های مقابله با تشنگی در طول روز است.

انتهای پیام /