مورد عجیب فوتبال ایران / قانون تصویب میکنند تا بعدا دورش بزنند!
موضوع اصلاحیه جدید بر قوانین نقل و انتقالاتی تصویب شده ماههای پیش، سوژه امروز فوتبال ایران است.
به گزارش "ورزش سه"، در پی تلاشهای چند تیم باشگاهی مثل سپاهان و تراکتور در نهایت سازمان لیگ پذیرفت که در دو مورد اقدام به اصلاح برخی قوانینی کند که تصویب شدن آنها از ابتدا باعث شکایت جدی اهالی فوتبال شده بود. قوانینی که دلایل تصویب آنها هرگز مشخص نشد و باتوجه به اینکه کارگروه تصویب این قوانین در فضایی ایزوله و دور از دسترس اهالی فوتبال اقدام به این کار کرد، نتیجه این کار طوری از آب درآمد که یکی دوماه ذهن اهالی فوتبال را به خود مشغول کند.
اما نکته جالب، تصویب برخی قوانین جدید برای کم اثر کردن برخی قوانینی است که همین سه ماه پیش توسط گروهی دیگر مصوب شده است. قوانینی که مهمترین آنها خارجی قلمداد کردن لژیونرهایی است که به فوتبال ایران بازمیگردند! قانونی در تعارض با حقوق شهروندی افرادی که پاسپورت ایران را در دست دارند و باید از حقوق تابعیت ایرانی برخوردار باشند اما به واسطه بازی در تیمهای خارجی، خارجی تلقی میشوند!
این قانون امروز به شکلی عجیب و غریب و تنها برای حل اصرار باشگاه تراکتور مورد اصلاح قرار گرفت درحالی که باید به طور کل برچیده میشد اما از آنجا که سازمان لیگ میخواست اقتدار خود را به رخ اهالی فوتبال بکشد، جوری این قانون را عوض کرد که فرصت اعتراض برای دیگران به وجود بیاید و حالا همه این مجموعه را به جانبداری از یک باشگاه (تراکتور) متهم میکنند درحالیکه خود تراکتور به واسطه این قانون از خرید یک مهاجم خارجی که عنصری کلیدی برای رقابتش در این فصل بود، مجبور است اجتناب کند.
همچنین تغییراتی اندک در فهریت زیر 23 و 21 سال تصویب شده که به درد کسی نمیخورد. اما قانون دیگری نیز تغییر کرده و آن بحث مستهلک شدن رقم رضایت نامه در سالهای قرارداد یک بازیکن با باشگاه تازه است. به این شکل که اگر به عنوان مثال باشگاه سپاهان برای رضا شکاری عددی را برای پول رضایتنامه به باشگاه گلگهر داده، این پول تقسیم بر سالهای قرارداد شکاری با سپاهان میشود.
این مسئله نیز ایراد دارد چراکه اگر قرار بود این اتفاق صورت بگیرد، نحوه پرداخت پول رضایتنامه بازیکن نیز باید تقسیط میشد. به این شکل که اگر باشگاه چلسی پول گزافی را هزینه رضایتنامه انزو فرناندز کرده، ان پول را طبق قرارداد در طی سالیان به باشگاه بنفیکا میدهد. همین اعداد در قوانین فیرپلی مالی به صورت سال به سال مورد بررسی قرار میگیرد اما وقتی سپاهان به صورت یکجا پول رضایتنامه را پرداخت کرده، تسهیم آن به چند سال نکتهای است که میتواند اعتراض برانگیز باشد و اینطور به نظر برسد که سازمان لیگ بازهم برای کمک به باشگاههایی مثل سپاهان، استقلال و تراکتور قانون را عوض کرده است.
در عین حال این انتظار میرفت که تعداد نفرات بزرگسال در لیست نیز تغییر پیدا کند و حداقل به عدد بیست برسد که این اتفاق نیز رخ نداد و حالا مربیان یک چالش بزرگ در رقابتهای پیش رو دارند و آن مواجهه با مصدومیتها و محرومیتها در کوران مسابقات لیگ است. به این صورت که اگر تیم فوتبالی سه، چهار بازیکن مصدوم داشته و یکی، دو محروم نیز بدهد یک سوم اسکواد خود را برای حضور در مسابقات لیگ از دست داده است و اگر آنها از جمع بازیکنان کلیدی باشگاه باشند، آن وقت است که ممکن است مشکلات بیشتری برای تیم فوتبال پیش بیاید.
این قوانین تضعیف کننده در سالی که باشگاههای ایرانی باید خود را آماده رقابت با بهترین تیمهای تاریخ مسابقات باشگاهی آسیا در عربستان کنند، کاملا دوراندیشی و البته میزان شناخت این مدیران را نسبت به شرایط لی فوتبال نشان میدهد. قوانین بدی که وضع شدند تا دور زده بشوند یا محکم سرجای خود بمانند تا مثلا قاطعیت نهاد قانونگذار فوتبال ایران به اثبات برسد.
تاسف آور است.