نتیجه یکدست شدن قدرت در یکسال گذشته، ضعف شدید در مدیریت کلان کشور است
اقتصادنیوز: جمهوری اسلامی در یادداشتی به انتقاد از عملکرد دولت ومجلس در سال گذشته پرداخت.
به گزارش اقتصادنیوز در این مطلب آمده است: اگر بپذیریم که «استقلال» جوهر وجودی هر یک از قواست، طبیعتاً این را هم باید بپذیریم که یکدست شدن قوای سهگانه با استقلال آنها سازگاری ندارد. این درست است که قوای سهگانه باید با هماهنگی امور کشور را به پیش ببرند، ولی هماهنگی به معنای یکدست بودن نیست. محور هماهنگی، قانونی عمل کردن است و قانونی عمل کردن نیازی به یکدست بودن ندارد.
معنای یکدست بودن قوای سهگانه اینست که تمام افراد آن از یک تفکر باشند و لازمه چنین چیزی هوای همدیگر را داشتن است نه هماهنگی بر محور قانونمداری. مهمتر اینکه اگر در قوای سهگانه افرادی با گرایشهای مختلف فکری حضور داشته باشند، زمینه برای نظارت واقعی بر مبنای قانون فراهم خواهد شد. در چنین وضعیتی است که تفرق قدرت تجلی خواهد یافت، استقلال قوا تأمین خواهد شد و راه برای نظارت بر مبنای قانون و جلوگیری از تخلف و انحراف، زمینه وقوع و تحقق عملی پیدا خواهد کرد.
روشنترین دلیل بر اینکه تفرق قدرت، به نفع مدیریت کشور است تجربهایست که از یکدست بودن قدرت در بعضی مقاطع 44 سال و از جمله یکسال و نیم اخیر به دست آمده است. قابل انکار نیست که اکنون شاهد ضعف شدید مدیریت کلان کشور هستیم و تلاش تبلیغاتی نیز نمیتواند بر این واقعیت تلخ سرپوش بگذارد. در این میان، استقلال مجلس از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است. مجلس باید بتواند بدون دخالتها و چانهزنیها و فشارهای بیرونی، درباره رأی اعتماد دادن به وزرا، سؤال کردن از وزرا و استیضاح آنان تصمیم بگیرد و آن را عملی نماید. باید بتواند مسئولین دستگاههای مختلف و ردههای مختلف را به خاطر عملکردهای ضعیف و یا تخلفاتشان از قانون، زیر سؤال ببرد و وادار به کنارهگیری نماید. باید زبان مردم باشد و مشکلات مردم را بیکم و کاست مطرح و برای حل آنها تلاش کند. این کارها فقط از یک مجلس مستقل برمیآید، مجلسی که نمایندگانش دارای ویژگیهائی باشند که به آنها اجازه مستقل بودن را میدهد. این ویژگیها را در آیتالله شهید مدرس میتوان یافت و بهترین راه اینست که از زبان خود او شنیده شود که نمایندگان مجلس باید چگونه باشند تا بتوانند به وظایف خود عمل کنند. شهید مدرس میگفت: «اگر من نسبت به بسیاری از اسرار آزادانه اظهار عقیده میکنم و هر حرف حقی را بیپروا میزنم، برای آنست که چیزی ندارم و از کسی هم نمیخواهم. اگر شما هم بار خود را سبک کنید و توقع را کم نمائید، آزاد میشوید». به نظر میرسد مجلس کنونی فاصله زیادی با مدرس دارد. آیا زمان آن فرا نرسیده است که برای کم شدن این فاصله، اقدامی صورت بگیرد؟! همچنین بخوانید- خبر مهم سازمان برنامه درباره تغییر قیمت حاملهای انرژی
- جمهوری اسلامی هشدار داد / تا وقتی میدان در دست تندروهاست اوضاع همین است
- کنایه های معنادار به اصلاح طلبان حامی یکدست شدن حاکمیت؛ نه یک میلیون مسکن ساخته شد، نه یک میلیون...
- آملی لاریجانی: برخی خواص در وقایع اخیر باید صبر می کردند / دشمن با تمام قوای رسانه ای خود به میدان آ...