دوشنبه 5 آذر 1403

نحوه واردات طلا و نقره ابلاغ شد / لزوم تعیین عیار توسط آزمایشگاه

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
نحوه واردات طلا و نقره ابلاغ شد / لزوم تعیین عیار توسط آزمایشگاه

گمرک ایران چگونگی ورود و اظهار و تشریفات گمرکی و ترخیص شمش طلا، نقره و پلاتین را ابلاغ کرد.

گمرک ایران چگونگی ورود و اظهار و تشریفات گمرکی و ترخیص شمش طلا، نقره و پلاتین را ابلاغ کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی وکیلی مدیرکل دفتر واردات گمرک ایران در نامه‌ای به گمرکات اجرایی کشور تصویبنامه در خصوص ورود فلزات گران بها (طلا، نقره و پلاتین) به کشور توسط سرمایه گذاران خارجی و مسافر بدون ثبت سفارش و با اظهار به گمرک را ابلاغ کرد.

در این بخشنامه آمده است: پیوست تصویر تصویب نامه شماره 167010 ت 60242 ه مورخ 401/9/12 هیئت وزیران در خصوص ورود فلزات گران بها (طلا نقره و پلاتین) به هر میزان و به صورت شمش استاندارد بدون اخذ ثبت سفارش، ارسال می‌گردد خواهشمند است دستور فرمائید در اجرای مفاد مصوبه مذکور با رعایت موارد ذیل نسبت به مورد اقدام فرمایند.

1- ورود فلزات گرانبها (طلا نقره و پلاتین) به هر میزان و به صورت شمش استاندارد به عنوان یکی از انواع سرمایه‌های خارجی قابل ورود به کشور توسط سرمایه گذاران خارجی با ارائه مجوز سازمان سرمایه گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران پس از اظهار (با انتخاب نوع پرداخت پته در خانه 28 اظهار نامه) به گمرک و بدون ثبت سفارش بلامانع است.

2- ورود فلزات گران بها (طلا، نقره و پلاتین) به هر میزان و به صورت شمش استاندارد توسط مسافر پس از اظهار به گمرک و بدون ثبت سفارش بلامانع است که بر این اساس گمرکات مسافرت می‌بایست ضمن صدور قبض انبار اقلام مذکور در زمان ورود مسافر حسب رونوشت نامه 73/618/95/30506 مورخ 95/2/21 این دفتر و دسترسی ایجاد شده برای ناظرین و مدیران گمرکات اجرایی توسط دفتر فناوری اطلاعات و امنیت قضای مجازی با ایجاد مجوز موردی (در صورت عدم ارائه کارت بازرگانی) جهت اظهار کالا در سامانه جامع امور گمرکی با رعایت کامل مقررات اقدام نمایند. لازم به ذکر است این بند صرفاً جهت اقدام توسط گمرکات مسافری کشور بوده و برای سایر گمرکات اجرایی جهت اطلاع است.

3- با توجه به بند 1-6 ماده یک ضوابط اجرایی ورود و صدور فلزات گرانبها موضوع ماده 10 آئین نامه ورود و صدور فلزات گرانی‌ها مصوب شورای پول و اعتبار، شمش استاندارد فلزات گرانبها می‌بایست با حداقل عیار 995 در هزار و حداقل وزن یک کیلو گرم باشد. ضمناً تعیین ماهیت کالا و عیار آن توسط آزمایشگاه استاندارد و همچنین توزین دقیق کالا جهت احراز شرایط اعلام شده الزامی است.

4- نحوه اقدام در خصوص بند 3 مصوبه صدرالذکر پس از برگزاری جلسات و احصاء شرایط مذکور و تصویب آن حسب مورد توسط هیأت وزیران و شورای پول و اعتبار متعاقباً ابلاغ خواهد شد.

گفتنی است، طبق اعلام رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، واردات طلا، پلاتین و نقره به صورت خام از عوارض گمرکی و مالیات معاف شده است.

نحوه واردات طلا و نقره ابلاغ شد / لزوم تعیین عیار توسط آزمایشگاه 2