دوشنبه 6 اسفند 1403

نرخ بیکاری به پایین‌ترین سطح 25 سال اخیر کاهش یافت

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
نرخ بیکاری به پایین‌ترین سطح 25 سال اخیر کاهش یافت

براساس اعلام مرکز آمار نرخ بیکاری افراد 15 ساله و بیشتر در پاییز امسال 8.9 درصد شد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 0.5 درصد کاهش یافته؛ این در حالی است که این نرخ کمترین میزان در 25 سال اخیر است.

به گزارش مشرق، مرکز آمار نرخ بیکار در پاییز 1400 را منتشر کرد. براین اساس 63 میلیون و 155 هزار نفر از جمعیت کشور در رده سنی 15 ساله و بیشتر قرار دارند.

نتایج طرح آمارگیری حاکی از این است که 40.9 درصد از جمعیت 15 ساله و بیشتر که برابر 25 میلیون و 838 هزار نفر است از نظر اقتصادی فعال بوده‌اند، یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته‌اند.

بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی حاکی از آن است که این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (پاییز 1399) 0.5 درصد کاهش یافته است.

همچنین جمعیت شاغلان 15 ساله و بیشتر در این فصل 23 میلیون و 535 هزار نفر بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل 122 هزار نفر افزایش داشته است.

اشتغال در بخش‌های مختلف اقتصادی

بررسی اشتغال در بخش‌های عمده اقتصادی نشان می‌دهد که در پاییز 1400، بخش خدمات با 49.9 درصد بیش‌ترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. در مراتب بعدی بخش‌های صنعت با 34.7 درصد و کشاورزی با 15.4 درصد قرار دارند.

براساس آمار پاییز امسال هشت میلیون و 163 هزار نفر در بخش صنعت، سه میلیون و 629 هزار نفر در بخش کشاورزی و 11 میلیون و 727 هزار نفر در بخش خدمات مشغول به کار بودند.

23.6 درصد جوانان 15 تا 24 سال بیکار هستند

نرخ بیکاری جوانان 15 تا 24 ساله حاکی از آن است که 23.6 درصد از فعالان این گروه سنی در پاییز 1400 بیکار بوده‌اند. براساس این آمار 545 هزار و 706 نفر از جوانان کشور در رده سنی 15 تا 24 سال بیکار هستند.

بررسی تغییرات فصلی نرخ بیکاری این افراد نشان می‌دهد، این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (پاییز 1399) 0.1 درصد کاهش یافته است.

نتایج طرح آمارگیری بیانگر این است که 42.3 درصد از جوانان فارغ التحصیل 15 ساله و بیشتر کشور بیکار هستند.

بررسی نرخ بیکاری گروه سنی 18 تا 35 ساله نیز نشان می‌دهد که در پاییز امسال، یک میلیون و 612 هزار نفر از این جمعیت بیکار هستند یعنی 16.1 درصد از جمعیت فعال در این رده سنی. این در حالی است که تغییرات فصلی نرخ بیکاری این افراد نشان می‌دهد این نرخ نسبت به پاییز 1399، به میزان 0.4 درصد کاهش یافته است.

10.6 درصد افراد اشتغال ناقص داشتند

بررسی سهم اشتغال ناقص جمعیت 15 ساله و بیش‌تر نشان می‌دهد که در پاییز 1400، 10,6 درصد جمعیت شاغل، به دلایل اقتصادی (فصل غیرکاری، رکود کاری، پیدا نکردن کار با ساعت بیش‌تر و...) کم‌تر از 44 ساعت در هفته کار کرده و آماده برای انجام کار اضافی بوده‌اند. این در حالی است که 37.4درصد از شاغلین 15 ساله و بیش‌تر، بیش از 49 ساعت در هفته کار کرده‌اند.

20 استان نرخ بیکاری تک رقمی داشتند 

نتایج طرح آمار نشان می‌دهد که در پاییز امسال، 20 استان کشور نرخ بیکاری تک رقمی داشتند.

همچنین خراسان رضوی با 5.3 درصد و مازندران با 6.5 درصد کمترین نرخ بیکاری را داشتند.

بالاترین نرخ بیکاری مربوط به استان هرمزگان با 15.3 درصد است.

کاهش نرخ بیکاری به پایین‌ترین سطح در 25 سال اخیر 

در حالی نرخ بیکاری در پاییز امسال به 8.9 درصد رسید که در 25 سال گذشته کمترین رقم بود.

رقم نرخ بیکاری در پاییز 1400 مشابه سال 1375 بود اما این روند نزولی نه به دلیل ایجاد اشتغال بلکه به دلیل شیوع بیماری کرونا است که بسیاری از جوانان از یافتن شغل مناسب دلسرد شدند و با خروج از بازار کار، شاهد کاهش جمعیت فعال هستیم و در نتیجه نرخ بیکاری کاهشی شده است.

منبع: ایرنا
نرخ بیکاری به پایین‌ترین سطح 25 سال اخیر کاهش یافت 2
نرخ بیکاری به پایین‌ترین سطح 25 سال اخیر کاهش یافت 3