نظر مشاور سابق احمدی نژاد درباره نگاه اقتصادی رئیسی / پاسخ های رئیس جمهور منتخب به سوالات چالشی دندان گیر نبود
مشاور سابق محمود احمدی نژاد می گوید: رئیسی اولین رئیسی جمهور در سه دهه اخیر است که یک دستگاه گفتمانی ندارد.
«ناگفته های نشست خبری رئیسی، پیام اصلی او چه بود؟» این سوالی است که امشب در کلاب هاوس خبرگزاری خبرآنلاین که درحال برگزاری است به بحث و بررسی گذاشته شده است.
شهریار شمس مستوفی:
یکی از نقدها از دولت کنونی ضعف تیم رسانهای است، این نقد به آقای رییسی هم وارد است. تیم رسانهای معمولا قبل از نشست خبری چند کلمه کلیدی و تیتر در اختیار شخص مصاحبهشونده قرار میدهد. این اتفاق رخ نداد و خیلی کلی آقای رئیسی یا بداهه جواب دادند.
من این را ضعف آقای رئیسی نمیدانم و مشکل از تیم رسانهای است. تیم رسانهای باید سوالها را قبل حدس بزند اما این اتفاق رخ نداد.
نقطه قوت حضور رسانهها از کشورهای مختلف بود، نقطه قوت دیگر مطرح شدن سوالهای چالشی بود اما پاسخها دندانگیر نبود. به نظر من اگر کمی صبر میکردند و دیرتر نشست را برگزار می کردند، این مشکل حل میشد و حتی میتوانستند تعدادی از اعضای کابینه را مطرح کنند.
یک شوخی هم بکنم، فکر کنم تنظیم خبری صحبتهای آقای رئیسی از نظر ادبیات گفتاری برای خبرنگاران کار سختی باشد.
حسین درخشان، در ادامه این نشست گفت:
من درباره کم واردن شدن قاضیها به سیاست در دنیا صحبت میکنم. در قضاوت باید شواهد را ببینند و براساس آن حکم بدهند. اینجا مصلحت و مذاکره هیچ ارزشی ندارد و حتی بخشی از آن حتما برای این کار مضر است. یک دلیلی دارد که سیاستمداران از زمینه قضایی نمیآیند. اما شاید به دلیل لطف شورای نگهبان کسی که کمترین مهارت سیاسی را دارد رئیس جمهور میشود، این مسئله هم اینجور مواقع خودش را نشان میدهد. اگر رئیس جمهور تجربه کار مجلس نداشته باشد به مشکل میخورد، کار سیاست دائما و تماما دادوستد و مذاکره است.
ما این ویژگی را در آقای رئیسی نمیبینیم، در نتیجه باید ببینیم که چه کسانی میتوانند این کار را انجام بدهند. این موضوع در دولت آقای خاتمی هم وجود داشت و برخی از کارها توسط کارگزارهای اصلی ایشان انجام میشد. باید ببینیم کابینه آقای رئیسی را آقای ذوالقدر میچیند یا فرد دیگری این کار را میکند. امیدوارم خدا به همه رحم کند، به خصوص که ایشان رئیس شورای عالی امنیت ملی هم هستند.
عبدالرضا داوری، مشاور سابق محمود احمدی نژاد هم گفت:
از سال 68، چهار رئیس جمهور داشتیم و همه یک نقظه مشترک داشتند. هر کدام آنها یک دستگاه فکری داشتند که با آن پدیدهها را روایت و معنادهی میکردند. اما اقای رئیسی یک تفاوت بنیادی با چهار رئیس جمهور قبلی دارند. ایشان در چهار دهه گذشته در بخش قضایی بودند و در آنجا بحث معنادهی وجود ندارد.
آقای رئیسی اولین رئیسی جمهور در سه دهه اخیر است که یک دستگاه گفتمانی ندارد. آقای رئیسی در حوزه اقتصاد کاملا خالی الذهن هستند، وقتی سیاستهای رهبری در حوزه فناوری اطلاعات ابلاغ میشود دیگر روایتی بر آن وارد نمیشود و خود سیاست ریلگذاری میشود.
برای مثال در بحث اقتصاد در داخل واقعا نمیدانیم چه کسی مسئول است. وقتی همه مجموعهها کنار هم قرار بگیرند این موضوع حل میشود. دیگر کسی نمیتواند مثل آقای ظریف تعارض میدان و دیپلماسی را مطرح کند. دیگر این طور نیست که کسی بگوید میدان مانع دیپلماسی میشود یا داخل دیپلماسی گاندو وجود دارد.
از این منظر پاسخگویی افزایش پیدا میکند و برای بهبود دادن پاسخگویی، کارآمدی افزایش پیدا میکند.
2727
کد خبر 1527881