نقدینگی
نقدینگی
رییس کل بانک مرکزی اعلام کرد که به 8 بانک ناتراز ابلاغ کردهاند که باید وضعیت خود را اصلاح کنند. در صورت عدم اصلاح، این بانکها ممکن است منحل شوند یا با سایر بانکها ادغام شوند.
فرهادی تاکید کرد: «برای پاداش بازنشستگان محترم، در سال 1401، 6 هزار میلیارد را پرداخت کردهایم و 8 هزار میلیارد دیگر را تخصیص گرفتیم و اکنون در حال تامین نقدینگی در خزانه هستیم.
ترس از این است که نرخ سود بالا رفته و نرخ استقراض دولت هم بالا برود و دولت برای تامین مالی بازارها را سرکوب کند. دولت کسری بودجه بالایی دارد؛ ضمن اینکه دست بالا را در حوزه تامین مالی دارد و میتواند بخش خصوصی را سرکوب نماید یک اقتصاددان با برشمردن معایب انتشار اوراق گواهی 30 درصدی از سوی بانک مرکزی گفت: ترس از این است که نرخ سود بالا رفته و نرخ استقراض دولت هم بالا برود و دولت برای...
محمدولی گفت: گردش مالی باید در بازار طلا در حرکت باشد به این دلیل که نقدینگی موجود در صنعت طلا، سرمایه شخصی افراد نیست.
در ماهها و هفتههای اخیر، شاهد روند رو به رشد نرخ تسهیلات ارائهشده از سوی بانکها بودهایم که در عمل هزینه تامین سرمایه در گردش صنایع را افزایش میدهد و به صعود هزینه تمامشده تولید منتهی میشود.
صنایع در کشور ما مانند بسیاری از کشورهای دیگر جهان برای تامین مالی وابسته به بانکها هستند و اغلب از تسهیلات بانکی برای تامین سرمایه در گردش خود استفاده میکنند؛ از اینرو هرگونه تغییری در سازکار سیستم بانکی بر تولید و صنعت کشور تاثیر زیادی میگذارد.
بررسی گزارشهای نهماهه شامخ تا پایان آذر 1402 نشان میدهد که فعالان اقتصادی با مشکلات متعددی روبهرو هستند.
بانک مرکزی اخیرا دستورالعمل انتشار گواهی خاص با نرخ سود علیالحساب بانکی 30 درصد سالانه (پرداخت سود ماهانه) را با هدف تامین مالی سرمایه در گردش طرحهای اقتصادی با بازدهی مناسب به شبکه بانکی ابلاغ کرده و در این راستا مبلغ 200 هزار میلیارد تومان سهمیه به کلیه بانکهای کشور جهت انتشار گواهی سپرده خاص ارایه شده است.
بانک مرکزی اخیرا دستورالعمل انتشار گواهی خاص با نرخ سود علیالحساب بانکی 30 درصد سالانه (پرداخت سود ماهانه) را با هدف تامین مالی سرمایه در گردش طرحهای اقتصادی با بازدهی مناسب به شبکه بانکی ابلاغ کرده و در این راستا مبلغ 200 هزار میلیارد تومان سهمیه به کلیه بانکهای کشور جهت انتشار گواهی سپرده خاص ارایه شده است.
محمدرضا فرزین، رئیسکل بانکمرکزی، روز گذشته در همایش «چشمانداز اقتصاد ایران 1403» که توسط گروه رسانهای «دنیای اقتصاد» برگزار شده بود به سخنرانی پرداخت. فرزین محور صحبتهای خود را چشمانداز و عملکرد اقتصاد ایران در حوزه پولی و بانکی از منظر بانکمرکزی عنوان کرد.
بازار ارز طی 24 ساعت گذشته شاهد افزایش 1.5 درصدی قیمت دلار بود.
«در شرایط فعلی اقتصاد کشور و با رکود تورمی مزمن، تشدید کاهش قدرت خرید خانوار، تعمیق فقر و نابرابری، افزایش نرخ مالیات بر ارزش افزوده که مالیات تنازلی است وضع فعلی را بدتر کرده و منجر به تشدید رکود تورمی و نابرابری موجود خواهد کرد.»
اخیراً رئیس سابق بانک مرکزی در یک توئیت انتقاداتی را به سوی رئیسجمهور بیان کرده است، اما در سال 99 که خود این شخص مسئولیت بانک مرکزی را بر عهده داشت، اتفاقاتی رخ داد که باعث از دست دادن سرمایه مالی مردم در بورس و نیز کاهش اعتماد آنها شد.
به گفته فعالان اقتصادی، نرخهایی که اخیراً برای تامین مالی از سوی بانکها شنیده شده، در بازه 37 تا 40 درصد قرار دارد و به نزدیکی نرخ تورم است.
او همچنین اعلام که در سال آینده نقش مرکز مبادله ارز و طلا در حوزه تنظیمگری این بازارها بیشتر خواهد شد. نقش بازار ارز بر انتظارات تورمی و بازار کالاهای اساسی انکارناپذیر است. محمدرضا فرزین، رییس کل بانک مرکزی که در همایش چشمانداز اقتصاد ایران 1403 به عنوان یکی از سخنرانان حضور پیدا کرده بود با اشاره به این نکته اعلام کرد بانک مرکزی در ادامه نیز به حضور فعال در بازار ارز ادامه خواهد...
در روز یکشنبه، تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی در بازار برای دهمین روز معاملاتی متوالی منفی شد و مبلغ 202 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد. در این روز، نماد خودرو بیشترین خروج پول حقیقی را با ارزش 61 میلیارد تومان داشت.