دوشنبه 30 شهریور 1405

نهاد خانواده بیشترین آسیب را از کرونا دید

خبرگزاری اکو نیوز مشاهده در مرجع
نهاد خانواده بیشترین آسیب را از کرونا دید

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، مهرداد توکلی راد شامگاه سه شنبه در گفتگوی ویژه خبری با بیان اینکهکرونا بیش از اینکه یک پدیده پزشکی باشد پدیده‌ای اجتماعی است، اظهار کرد: کرونا زندگی اجتماعی و فردی مردم را تغییر داده و روحیات فرهنگی به وسیله شیوع آن تغییر کرده و بشر را از مصرف زدگی به ذخیره بیشتر مصارف خود سوق داد.

استاد جامعه شناسی به تغییر ذهنیت انسان‌ها نسبت به زندگی با شیوع ویروسکرونا اشاره کرد و افزود: یکی از مهمترین آسیب‌هایکرونا مربوط به نهاد خانواده است و احساس ناامنی و دلهره و سوگ ابراز نشده در خانواده‌ها ایجاد کرد.

وی با اشاره به آسیب‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خانواده‌ها در دوران کرونا، عنوان کرد: سالمندان و سرپرستان خانواده بیشترین آسیب را دیده‌اند اما در مجموع همه افراد به ویژه زنان و کودکان بسیار تحت تأثیر کرونا قرار گرفتند.

توکلی با بیان اینکه اضطراب و انزوای اجتماعی یکی دیگر از آسیب‌ها در دورانکرونا است، گفت: کرونا انزوا، روان باختگی حاصل از ترس ابتلاء به ویروس و در نهایت جان باختگی را در پی دارد اما باید بدانیم کهکرونا جزئی از زندگی ما شده و همزیستی با آن را باید آموخت.

استاد دانشگاه با بیان اینکه فضای مجازی و رسانه بخشی جدایی ناپذیر از زندگی بشر است، افزود: نحوه استفاده از تکنولوژی باید به گونه‌ای مدیریت شود که آسیبی به ما نرساند.

وی با اشاره به اینکه ایران قوانین متقن برای کودکان و نوجوانان در فضای مجازی ندارد، بیان کرد: شایعات منتشر شده در فضای مجازی آسیب‌های روانی زیادی را در دورانکرونا متوجه خانواده‌ها کرد لذا یادگیری سواد رسانه‌ای از ضروریات زندگی امروزی است.

توکلی با بیان اینکهکرونا سبک جدید زندگی فردی و اجتماعی را ایجاد کرد که به آسانی قابل تغییر نیست، تصریح کرد: باید مواهب و نکات مثبتکرونا مانند رعایت بیشتر بهداشت و توجه به اهمیت محبت کردن، را بیشتر مدنظر قرار دهیم.