نگاهی به مأموریت معاون سیما در "جهشتولید"
سال گذشته صداوسیما بیش از 400 برنامه و میانبرنامه کوتاه و بلند را با موضوع "رونق تولید" روی آنتن برد و حالا در دوران "جهش تولید" این میزان حداقل دو برابر خواهد شد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ 22 اردیبهشتماه سال گذشته رئیس رسانهملی در حکمی سیدمرتضی میرباقری معاون سیما را به سمت رئیس ستاد رسانهای رونق تولید منصوب کرد. در این حکم، میرباقری مأمور شد با توجه به رویکردهای تبیینی، آگاهیبخشی، ترویجی، مطالبهگری و حمایتی، گفتمانسازی «رونق تولید» را در دستور کار قرار دهد. حمید خواجهنژاد مدیر روابطعمومی سیما در گفتوگویی با خبرنگار خبرگزاری تسنیم به این نکته اشاره کرد که سال گذشته بیش از 400 برنامه و میانبرنامه کوتاه و بلند با موضوع "رونقتولید" از شبکههای سیما، صدا و استانهای صداوسیما پخش شد. همچنین با احتساب برنامههای منعطفشده به این موضوع به طور متوسط هر هفته 1000 دقیقه روی آنتن رفت.
به گفته خواجهنژاد، صداوسیما سال گذشته 150 میانبرنامه کوتاه تولید کرد و با ساخت 30 بسته به نام "معجزه شفافیت" که بر تأثیر شفافیت به رشد اقتصادی تأکید میکرد، 50 بسته با عنوان "از کجا شروع کنم" و 50 قسمت "قهرمان تولید" به معرفی کارآفرینان شاخص پرداخت. 10 موضوع "تعارض منافع"، 15 سری تا اقتصاد، مشکلات و راهحلها و 10 سری تجربه کشورها از شبکههای سیما، رادیو و شبکههای استانی روی آنتن رفت.
وی به کارهای ویژه ستاد رسانهای "جهش تولید" و اولویتهای موضوعیاش اشاره کرد و گفت: ستاد "جهش تولید" امسال به سمت دو برابر کردن تعداد برنامهها میرود و همچون دوره رونقتولید، عملیات رسانهای ویژهای را در دستور کار قرار داده، مصداق بارز آن اصرار برنامههای صداوسیما به مجوزهای کسب و کار است.
مدیر روابطعمومی سیما با اشاره به اینکه سال گذشته 20 عملیات رسانهای اتفاق افتاد، گفت: منظور از عملیات رسانهای اقدام رسانهای مشترک هدفمند است که همه معاونتهای سازمان با همه نهادهای تصمیمگیر و سیاستگذار برای حل چالشهای اقتصادی پیش میبرند. عملیاتی که الان در دستور کار است مالیات بر داراییهای غیرمولد با هدف کاهش فعالیتهای سوداگرانه در بازارهای مسکن، طلا و خودرو؛ اولین جلسه ستاد رسانهای "جهش تولید" از ابتدای اردیبهشتماه برگزار شده و از 20 اردیبهشتماه هم تولیدات جدید روی آنتن رفته است.
مأموریتهای ستاد جهش تولید:
1. ارتقای بینش اقتصادی مردم
2. پیگیری تصویب و اجرای 9 قانون لازم جهشتولید
3. ترویج و تسهیلگری کارآفرینی
4. پیگیری مشکلات تولید
5. نهضت ساخت داخل
6. جهش در بهرهوری کشاورزی
اولویتهای موضوعی ستاد جهش تولید صداوسیما؛ قوانین یا سیاستهایی که با عملیات رسانهای پیگیری میشود تا به مرحله اجرا برسد، جزئیات اولویتها، 20 عملیات رسانهای که نیمی از آن اصلی و نیمی دیگر فرعی است را در ادامه ببینید:
1. تسهیل صدور مجوزهای کسب وکار (ماده 7 قانون اصل44) 2. تأمین مالی تولید: تسهیل ورود واحدهای تولیدی به عرضه اولیه یا انتشار اوراق بدهی در بورس 3. مهار فعالیتهای نامولد رقیب تولید: وضع مالیات بر عایدی سرمایه (قانونگذاری لازم دارد) 4. شفافیت اطلاعات معاملات دولتی (ماده 19 تا 21 قانون بهبود) 5. تشکیل بازار روز دائمی برای فروش تولیدیهای کوچک (ماده 16 قانون بهبود) 6. سامانه جامع اطلاعات مالیاتی: حذف فرارمالیاتی اجباری شدن استفاده از صندوق مکانیزه فروش (ماده 169 مکرر ق م م) 7. سامانه جامع املاک و اسکان + مالیات برخانههای خالی (ماده 169 قانون مالیاتهای مستقیم)، مالیات بر خانه دوم و بیشتر هر خانواده و... (قانونگذاری لازم دارد) 8. سامانههای تجارت و مبارزه با قاچاق (قانون مبارزه با قاچاق 92) 9. تعیین راهبرد توسعه صنعتی و پیشرانهای رشد 10. خودکفایی در خوراک دام و روغن خوراکی
موضوعات فرعی؛ منظور از عملیات فرعی، موضوعاتی است که به اقتضای مسائل و چالشهای روز اتفاق میافتد:
1. وضع مالیات بر مسکن و خانه دوم و سوم و چهارم هر خانوار 2. تصاعدی کردن برق مشترکان پرمصرف 3. پیمان پولی دو جانبه با کشورهای اصلی مقصد صادرات 4. پالایشگاه های کوچک (ضدتحریمی) 5. تصویب و اجرای مالیات بر مجموع درآمد هر فرد و خانوار 6. اجرای برنامه تصفیر نفت (حدف درآمدهای نفتی از بودجه) 7. شفاف کردن حقوق و مزایای مسئولان (ماده 29 قانون برنامه ششم) 8. اجرای کامل قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات 9. انتشار اطلاعات واگذاری شرکتهای دولتی (قانون اصل44) 10. احیای نقشآفرینی مؤثر شورای رقابت (قانون اصل44)