رونق تولید
رونق تولید
اقتصاد ایران بعد از جنگ 12 روزه با چالشهایی تازه و عمیقتر روبهرو شده است؛ از فرسودگی زیرساختها و ناامنی سرمایهگذاری گرفته تا بحران در بودجه و انفعال سیاستگذاری. اقتصاددانان هشدار میدهند: زمان تصمیمات سخت و اصلاحات عمیق فرا رسیده است. ساماندهی شبهدولتیها، احیای بخش خصوصی و انضباط مالی، مهمترین مأموریتهای وزیر اقتصاد در این بزنگاه است؛ مأموریتهایی که بدون مقابله با اقتصاد...
در حالی که روند واردات کاغذ به کشور با طولانی شدن تخصیص ارز با کندی مواجه شده است، برخی واردکنندگان از مطالبههای 200 تا 300 میلیونی برخی شرکتهای حمل و نقل به بهانه خرابی و کثیفی کانتینر یا بار سخن میگویند.
قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: راهبردهای دولت برای توسعه تولید صنعتی با تکیه بر مزیتهای نسبی و فناوریهای نوین است.
بررسی دادههای رسمی بانک مرکزی ایران از عملکرد اقتصادی سال 1403 نشان میدهد که شاخص های کلان اقتصادی نسبت به سال گذشته عقبگرد محسوسی را تجربه کرده اند؛ نشانههای معناداری که کارنامه اقتصادی جریان اصلاحات را با علامت سؤال جدی روبهرو میکند.
جدول پخش تلویزیون در هفتههای اخیر با رشد خوبی مواجه شده و مجموعههای داستانی متنوعی روی آنتناند. این روند، هرچند از نظر کمی رضایتبخش به نظر میرسد، اما پرسشی جدی را نیز به میان میآورد: آیا کیفیت این سریالها نیز همپای کمیت رشد کرده است؟
در شرایطی که کشور درگیر جنگ یا دوران بازسازی پس از آن است، نظام مالیاتی با چالشهای منحصر به فردی روبرو میشود.
نظام مالیاتی ایران سالهاست با فرارهای نجومی و روندهای پر پیچوخم روبهروست؛ اما کلید حل این بحران، در یک کلمه خلاصه میشود: «هوشمندسازی». راهکاری که میتواند عدالت مالیاتی را محقق، درآمد دولت را افزایش و در نهایت تولید ملی را تقویت کند.
هوشمندسازی نظام مالیاتی، تنها یک شعار نیست بلکه میتواند نقش مهمی در بهبود وضعیت اقتصادی؛ از کاهش فرار مالیاتی تا حمایت از تولید ملی کشور ایفا کند.
تقریبا این توافق میان همه کارشناسان و اقتصاددانان وجود دارد که بخش عمده هزینههای دولت باید از طریق مالیات تامین شود؛ مسئلهای که در برنامه هفتم توسعه نیز مورد تاکید قرار گرفت، با این حال تحقق این هدف با چالشهای متعددی همراه است.
تولیدکنندگان ایرانی با انبوهی از مشکلات از جمله کمبود ارز، تنگناهای بانکی و قوانین دست و پاگیر دست و پنجه نرم میکنند که این موانع، توان رقابتی بخش تولید را به شدت کاهش داده است.
در هفتههای اخیر و همزمان با آثار اقتصادی جنگ 12 روزه؛ تصمیمها و زمزمههایی از سوی بخشهایی از دولت و بهویژه وزارت صمت اتخاذ شده که هرچند با شعار حمایت از تولیدکننده مطرح میشوند، اما در عمل میتوانند منابع عمومی نهادهای اجتماعی نظیر سازمان تأمین اجتماعی را بهشدت تحت تأثیر قرار دهند و امنیت معیشتی میلیونها بیمهشده و بازنشسته را به خطر بیندازند.