نگاه اقتصادی ایران به قاره سیاه
اقتصادنیوز؛ نمایندگان بخشهای خصوصی ایران و مالی با توجه به ظرفیتهای دو کشور، بر تلاش و همکاری برای توسعه تجارت دوجانبه در غرب آفریقا تأکید کردند.
به گزارش اقتصادنیوز؛ قاره آفریقا را می توان جایگاهی بکر برای سرمایه گذاری و تجارت دانست، بطوریکه در حال حاضر بسیاری از کشورها سرمایه گذاری و تجارت با این قاره را در الویت های خود قرار داده اند؛ ایران هم سعی دارد از این قافله عقب نماند، هرچند طی سالهای اخیر ایران گام های بسیاری برای نزدیک شدن به این قاره برداشته اما همواره موانع مختلف باعث شده تا امکان رسیدن به مناسبات تجاری موفق میان دو کشور فراهم نشود.
حال در سفر رییس اتاق بازرگانی مالی زمینه رسیدن به توسعه تجارت و اقتصادی دوجانبه فراهم شده است. در این خصوص حسین سلاح ورزی در دیدار با یوسف بسیلی، رئیس اتاق بازرگانی مالی ضمن بررسی ظرفیتهای همکاری بخش خصوصی دو کشور، به تشریح موانع موجود و راهکارهای توسعه تجاری و اقتصادی دوجانبه پرداخت.
او با اشاره به ظرفیتهای مختلف بخش خصوصی ایران و جایگاه و قدمت اتاق ایران، گفت: تجربیات، تخصص و دانش انباشته در مجموعه اتاق ایران، امکان بیبدیلی برای توسعه روابط با بخش خصوصی جمهوری مالی است.
نایبرئیس اتاق ایران در این ملاقات از عزم ایران برای توسعه همکاریهای اقتصاد با آفریقا و ضرورت حضور بخش خصوصی در این میدان خبر داد و گفت: قاره آفریقا همیشه در رأس برنامههای توسعه اقتصادی و تجارت خارجی ایران قرار داشته است و دولت و اتاق ایران همواره در جستوجوی یافتن زمینهها و راهکارهای تولید مناسبات با کشورهای قاره آفریقا بودهاند.
به گزارش اتاق بازرگانی ایران به گفته سلاح ورزی، در این میان توسعه همکاری اقتصادی با جمهوری مالی از اهمیت ویژهای برخوردار بوده است.
او با تشریح تجربه و تخصص شرکتها و سندیکاهای ایرانی، تصریح کرد: صنعتگران و متخصصان ایران در حوزههای زیرساخت و خدمات فنی و مهندسی، نصب و راهاندازی خطوط تولید صنعتی، سیمان، مصالح ساختمانی، معدن، دارو، تجهیزات پزشکی و ماشینآلات کشاورزی، حرفهای زیادی برای گفتن دارند و اتاق بازرگانی مالی میتواند زمینه لازم برای به هم رسانی و استفاده از این ظرفیتها برای کمک به توسعه جمهوری مالی را فراهم آورد.
سلاح ورزی تأکید کرد: با توجه به عزم و علاقه جدی و سیاست مساعد دولتهای دو کشور، در صورت توافق شرکتهای بخش خصوصی برای توسعه همکاریها، امکان مبادلات تجاری با استفاده از سازوکار تهاتر فراهم است.
یوسف بسیلی، رئیس اتاق بازرگانی جمهوری مالی نیز در این دیدار از امکان استفاده از ظرفیت و تجربه شرکتهای ایرانی بهخصوص در حوزههای خدمات فنی و مهندسی، راهسازی، انبوهسازی مسکن، نساجی، ماشینآلات کشاورزی، تجهیزات پزشکی و دارایی و مصالح ساختمان استقبال کرد.
بسیلی همچنین با ارائه گزارشی در مورد شرایط مساعد و حمایتهای دولت جمهوری مالی از سرمایهگذاری در این کشور، پیشنهادهایی در مورداستفاده از فرصت کشت فراسرزمینی به طرف ایرانی ارائه کرد.
همچنین بخوانید