هادیزاده: اجازه برخی اتفاقات در پارالمپیک را نمیدهیم
سرپرست کاروان اعزامی به مسابقات پارادوومیدانی قهرمانی جهان گفت: مطمئن باشید که اجازه نمیدهیم ایرادات رخ داده در ژاپن، در پارالمپیک هم تکرار شود.
علیاصغر هادیزاده سرپرست انجمن دوومیدانی جانبازان و معلولین که به عنوان سرپرست کاروان پارادوومیدانی در رقابتهای قهرمانی جهان در ژاپن حضور داشت، در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: مسابقات جهانی اعتبار خاصی دارد؛ بهویژه آنکه در آستانه بازیهای پارالمپیک 2024 پاریس برگزار شد. به همین دلیل بیش از هزار ورزشکار از 104 کشور در آن شرکت کردند. البته برخی ورزشکاران سرشناس غایب بودند، با این وجود مسابقات در سطح بسیار بالایی برگزار شد. نکته دیگر اینکه سهمیه پارالمپیک در این رویداد توزیع میشد و همین مسئله بر اهمیت رقابتهای جهانی اضافه میکرد.
14مدال ایران در پارادوومیدانی جهان / هشدار در آستانه پارالمپیکوی ادامه داد: ما تیم خوبی را اعزام کردیم و شاکله اصلی اعزام به پارالمپیک، همین نفراتی بودند که در ژاپن حضور داشتند. البته مطمئن هستم در رقابتهایی که چند روز دیگر در تهران برگزار میشود، باز هم بر تعداد نفرات پارالمپیکی اضافه میشود و 4، 5 نفر میتوانند ورودی بازیها را بدست بیاورند.
سرپرست کاروان پارادوومیدانی در ژاپن درخصوص عملکرد ورزشکاران کشورمان عنوان کرد: ملیپوشان با توجه به نزدیک به پارالمپیک پاریس، دوران بدنسازی را پشت سر میگذارند و به همین دلیل انتظار صد درصد از آنها نداشتیم. رکوردهای ثبت شده نیز همین مسئله را نشان میدهد. البته این شرایط برای ورزشکاران سایر کشورها نیز تقریباً وجود داشت. در مجموع تیم ایران 4 طلا، 5 نقره و 5 برنز کسب کرد که قابل قبول است، اما راضی کننده نیست؛ چرا که انتظارات از دوومیدانی بیشتر است.
هادیزاده با اشاره به اتفاق رخ داده برای حامد امیری و امانالله پاپی و از دست رفتن مدالهای آنها پس از اعتراض سایر ورزشکاران گفت: در همان روزهای نخست این اتفاق برای دو ورزشکار کشورمان رخ داد که البته خوب شد تا آنها یادشان باشد که اصلاحاتی در حرکات و پرتابهایشان داشته باشند و دچار اشتباه در رویدادهای بعدی نشود. البته ما و کادر فنی هم باید مراقب کنیم. وظیفه خودم، فدراسیون و کادر فنی میدانیم که اشکالات را برطرف کنیم. به هر حال مسائلی وجود دارد که من در همان کشور ژاپن آسیب شناسی کردم و آنها را نوشتم و مطمئن باشید که اجازه نمیدهیم این ایرادات باز هم رخ بدهد.
وی خاطرنشان کرد: هم پاپی و هم امیری ورزشکاران حرفهای هستند و سابقه زیادی هم دارند. نمیخواهم این اتفاقات را توجیه کنم. میپذیریم که کادر فنی هم اشتباه دارد و باید بیشتر به این موضوع توجه کرد، اما مشکلات در داوریها نیز فریبنده است. حامد امیری همین پرتابها را در مسابقات امارات داشت، اما هیچ خطایی از او گرفته نشد و همانها را در ژاپن تکرار کرد. نکته مهم اینکه داور هیچ پرتابی را خطا نگرفت و این باعث شد که ورزشکار کشورمان به پرتابهایش به همان سبک ادامه بدهد. زمانی که ورزشکار به داخل پیست میرود، دیگر نمیتوان با او ارتباط گرفت و همه چیز دست خودش است. ما هم دیدیم که خطا بوده و مشکلی در این خصوص وجود داشته، اما داور باید اعلام خطا میکرد تا پرتابگر کشورمان این پرتابها را اصلاح میکرد.
سرپرست کاروان اعزامی به مسابقات جهانی تصریح کرد: من با «طارق» مسئول فنی مسابقات صحبت کردم و او نیز اشتباه داور را پذیرفت. بعد از آن بود که داوریها عالی شدند و بلافاصله پس از هر پرتاب، از طریق ویدئو چک بررسی میکردند تا اگر ایرادی باشد، به سرعت به ورزشکار بگویند. به هر حال امیدوارم این مسائل در پارالمپیک تکرار نشود، اما نباید به رأی داور اعتماد کرد و باید به قانون توجه داشت.
هادیزاده درباره کسب سهمیه پارالمپیک در ژاپن اظهار داشت: فقط هاجر صفرزاده بود که به واسطه قهرمانی و کسب مدال طلا، موفق به کسب سهمیه شد.
وی در پایان درخصوص غیبت رشید مسجدی که ماه گذشت از دنیا رفت، گفت: کاروان ایران به نام او راهی ژاپن شد و هر بار که جلسه داشتیم، یاد و نامش را ذکر میکردیم. همچنین ورزشکاران، مربیان و نمایندگان بسیاری از کشورها سراغ او را میگرفتند و زمانی که متوجه درگذشت او میشدند، متاثر و ناراحت میشدند. رشید ورزشکار انسان و ورزشکار بزرگی بود و با توجه به رکوردهایش، شانس اول کسب طلا هم در مسابقات جهانی و هم پارالمپیک بود.