هشدار به وزارتخانههای بهداشت و نفت برای مسدود نکردن حسابهای غیرمتمرکز
به گزارش خبرنگار قضائی خبرگزاری فارس، ذبیح الله خدائیان در نشست خبری مشترک با سخنگوی قوه قضائیه به مناسبت هفته قوه قضائیه گفت: یاد و خاطره شهدای هفتم تیر به خصوص شهید مظلوم بهشتی را گرامی میداریم و هفته قوه قضائیه را خدمت همه همکاران محترم تبریک عرض میکنم.
وی ادامه داد: قوه قضاییه موظف است بر اساس سند تحول قضائی حرکت کند، در این سند 170 برنامه ذیل 78 راهبرد وجود دارد که 12 برنامه آن مرتبط با سازمان بازرسی است. 10 برنامه کوتاه مدت، یک برنامه میان مدت و یک برنامه بلند مدت است. از همین رو کمیته اجرای راهبردهای سند تحول قضائی در سازمان بازرسی کل کشور راه اندازی و خوشبختانه به تمامی تکالیف خود عمل کردیم و آماده هستیم در سال جاری با اصلاح تحول چناچه وظایف جدید بر عهده ما گذاشته شود، آن را اجرا کنیم.
خدائیان گفت: سازمان بازرسی کل کشور بر اساس اصل 172 قانون اساسی موظف به نظارت بر حسن جریان امور و اجرای قوانین هستیم. برای تحقق این تکالیف در درجه اول سعی کردیم پیشگیری از وقوع جرم، تخلف و سو جریان را در دستور کار خود قرار دهیم و در درجه دوم با مفسدین برخورد کنیم. از همین رو در سال گذشته بیش از 4 هزار و858 برنامه نظارت و بازرسی در سطح کشور اعم از بازرسی مورد، بازرسی مستمر و بازرسی فوق العاده داشتیم که تاثیر بسیار مهمی در پیشگیری از وقوع جرم داشته است و در مواردی با افرادی که تخطی از قانون داشتند، برخورد کردیم.
وی افزود: در اثر اقدامات سازمان بازرسی 201 هزار میلیارد ریال از فرار مالیاتی جلوگیری شد و بیش از 223 هزار میلیارد ریال و یک میلیارد دلار و 219 میلیون یورو از طریق وصول مطالبات و استرداد وجوه و جلوگیری از پرداخت های خلاف ضوابط به نفع جامعه کار سازی شد. بیش از 36 هزار میلیارد ریال کاهش هزینه از طریق فسخ قرارداد و تجدید مزایده و مناقصه و... داشتیم و بالغ 105 هزار میلیارد ریال، 58 میلیون دلار و 135 میلیون یورو از تضییع اموال حقوق دولتی جلوگیری به عمل آمد.
رئیس سازمان بازرسی ادامه داد: با پیگیری همکاران ما سازمان بازرسی مطالبات معوق مالیاتی بالغ بر 7 هزار و 310 میلیارد تومان تنها از محل شرکتهای صوری و کارتهای بازرگانی استیجاری وصول شد. بدهی مالیاتی عوارض آلایندگی تعدادی از شرکت های پتروشیمی بالع بر 5 هزار و 470 میلیون تومان وصول شد. تشکیل کمیسیون توافقات شهرداری که معمولا در این توافقات بعضا اقداماتی صورت میگرفت که مغایر قانون بود. با ورود سازمان از انجام این توافقات پیشگیری به عمل آمد.
به گفته وی همچنین با بازرسی های صورت گرفته در سراسر کشور، 600 پرونده کیفری در مراجعه قضائی تشکیل شد که برای 1140 نفر جلب به دادرسی صادر شد. حدود 60 درصد از کسانی که از سوی سازمان بازرسی به مراجع قضائی معرفی شدند، پرونده آن ها منجر به صدور قرار جلب به دادرسی صادر شد و حدود 2 هزار و 750 پرونده در مراجع اداری (هیئت های رسیدگی به تخلفات اداری) داشتیم که بر اساس آنها 3 هزار 682 نفر محکوم شدند، به بیان دیگر بیش از 68 درصد پرونده ها منجر به صدور حکم شدند و 25 درصد منجر به برائت شد.
210 گلوگاه فساد در کشور شناسایی شد
رئیس سازمان بازرسی کل کشور تصریح کرد: یکی از اقدامات مؤثر همکاران ما در سال گذشته انجام کار پژوهشی بود که 2 هزار مسئله که منجر بروز فساد می شد را در سطح کشور شناسایی کردند که 210 مورد از آنها را به عنوان گلوگاه های فساد از آن ها یاد میکنیم. این گلوگاه ها آسیب شناسی و راهکارهای رفع این گلوگاه ها شناسایی شدند و راهکارها را به رییس قوه قضائیه، رئیس مجلس و رئیس جمهور گزارش دادیم و امیدواریم این گلوگاه های فساد رفع شوند.