هشدار سازمان غذا و دارو درباره عوارض جدی کپسول لاغری "گلوریا"/ جمعآوری 2 داروی لاغری غیرمجاز
سازمان غذا و دارو درباره عوارض جدی مصرف کپسول غیر مجاز "گلوریا" هشدار داد؛ داروهای لاغری "بلک اسلیم" و "سیگل بوستان" نیز از سطح عرضه جمعآوری میشوند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ به دنبال وصول گزارشاتی مبنی بر بروز عوارض جدی مصرف کپسول "گلوریا" به اطلاع میرساند، فرآورده مذکور فاقد هرگونه مجوز اعم از تولید، واردات، توزیع و عرضه از سازمان غذا و دارو است.
بر این اساس ضمن تاکید مجدد بر این نکته که تهیه و مصرف فرآوردههای سلامت محور دارای مجوز و واجد برچسب اصالت مورد تأیید سازمان غذا و دارو، با کنترل شماره رهگیری آن در سامانه ردیابی و رهگیری TTAC و باید از داروخانههای معتبر صورت پذیرد، توصیه میشود تهیه و مصرف فرآوردههای فاقد مجوز سازمان غذا و دارو، امکان ایجاد عوارض ناخواسته جدی گاهاً تهدیدکننده حیات را برای مصرفکنندگان در پی خواهد داشت.
استعلام فراوردههای سلامت محور (دارو، مکمل، آرایشی بهداشتی، تجهیزات پزشکی و...) از طریق سامانه تیتک www.TTAC.IR و سامانه پیامکی 20008822 امکانپذیر است و اطمینان از اصالت فراوردهها تنها با تطابق اطلاعات روی برچسب و پاسخ دریافتی از سامانه حاصل میشود.
سازمان غذا و دارو پیش از این نیز طی اطلاعیهای نسبت به غیرمجاز بودن این فراورده هشدار داده بود.
گفتنی است سازمان غذا و دارو همچنین نسبت به جمعآوری دو فرآورده لاغری اقدام کرده است؛ بر اساس اطلاعیه این سازمان، فرآورده مکمل لاغری "بلک اسلیم" فاقد هرگونه مجوز اعم از تولید، واردات، توزیع و عرضه از اداره کل طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو بوده و در صورت مشاهده فرآورده مذکور در سطح عرضه، توسط معاونت های غذا و داروی سراسر کشور جمع آوری میشود.
همچنین فرآورده کپسول لاغری «سی گل بوستان» فاقد برچسب اصالت که در عطاریها، فروشگاههای اینترنتی و فضای مجازی عرضه میشود، فاقد هرگونه مجوز اعم از تولید، واردات، توزیع و عرضه از اداره کل فراوردههای طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو است و معاونتهای غذا و داروی سراسر کشور درصورت مشاهده فرآورده مذکور در سطح عرضه، طبق ضوابط و مقررات جاری نسبت به جمعآوری اقدام خواهند کرد.
2 عامل مهم در بروز کمبودهای دارویی / راهکار کاهش کمبودها چیست؟ دارو تحریم شد اما واردات سیگار آزاد است / ایران جزو 20 کشور تولیدکننده دارو در جهان است فقط از 5 درصد ظرفیت صادراتی صنعت دارو استفاده میشود!/ داروهای ایرانی باکیفیتاند؟