همه بازیهای عارف با افکار عمومی / خشم قوه قضائیه از فعل حرام برخی بانکها
دادستان کل کشور اخیرا گفته است: متأسفانه برخی شعب بانکها دست به فعل حرام دریافت "سود مرکب" میزنند که باید جلوی این کار گرفته شود.
سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. هر روز با بسته ویژه خبری - تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
خشم قوه قضائیه از فعل حرام برخی بانکها
حجت الاسلام و المسلمین محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور، روز یکشنبه گذشته در نشست مشترک با اعضای شورای هماهنگی بانکها طی سخنانی با انتقاد از عملکرد برخی بانکها که نسبت به اخذ سود مرکب اقدام میکنند، گفت: مسئله دیگری که بانکها لازم است نسبت به آن حساس باشند بحث دریافت سود مرکب است. متاسفانه گزارشهایی که در این رابطه به دست ما میرسد صحت دارد و برخی شعب دست به این فعل حرام میزنند که باید جلوی این کار گرفته شود.
به گزارش ایسنا، او در ادامه نیز بیان می کند: موضوع دیگر این است که نظارت در سیستم بانکی کشور یک نظارت ضعیف است و پاسخگوی مشکلات و انتقادات مردمی نیست. نظام بانکی اگر میخواهد به درستی کار کند باید نظارت دقیقی بر زیرمجموعه خود داشته باشد. لازم است درگاهی برای اعتراضات و شکایات مردمی وجود داشته و اگر جود دارد اطلاع رسانی بیشتری برای آن صورت پذیرد.[1]
*اگرچه حکمرانی در ایران اسلامی یک مقوله جوان و نوپا محسوب می شود و بروز برخی اخلالها و اشکالات در روند حکمرانی های جوان امری طبیعیست. اما در عین حال باید دانست که قانونگریزی مسئله ای نیست که مثل بسیاری از ابعاد حکمرانی مطلوب چندان محتاج مرور زمان باشد.
یعنی پس از قانونگذاری و پس از تعیین نُظار و مجری قانون، اصلا پذیرفتنی نیست که شاهد تخلف های فراگیر باشیم.
شاهد این مسئله نیز بحث فعل حرام برخی بانک هاست که دادستان محترم کل کشور اشاره دقیقی به آن داشته اند. فلذاست که انتظار می رود قوه قضائیه هر چه سریعتر تکلیف این مسئله را برای مردم و برای نظام اسلامی که امانت شهیدان گرانقدر است مشخص کند.
***
همه بازیهای عارف با افکار عمومی
محمدرضا عارف، از چهره های شهیر جریان چپ اخیرا طی اظهاراتی که روزنامه اعتماد آنها را منتشر کرد پیرامون انتخابات سال 92 (انتخاباتی پس از اتمام دولت احمدی نژاد که روحانی پس از آن به مدت 8 سال رئیس جمهور ایران شد) گفته است:
"ما هزینه دولت روحانی را پرداختیم. دلیل آن هم این بود که سال 92 کاندیدای اصلاحطلب را کنار گذاشتیم و روحانی را انتخاب کردیم"!
او در این اظهارات همچنین تصریح می کند: اصلاحطلبان ظرفیت زیادی دارند و نظام باید قدر آن را بداند.[2]
*این اظهارات آقای عارف در حالی است که شخص او تنها نامزد اصلاح طلب در صحنهی آن انتخابات بود.
و این نامزد اصلاح طلب نیز در روزهای آخر تبلیغات انتخاباتی بدون حمایت از هیچ نامزد خاصی با یک تصمیم شخصی از صحنه کنار رفت.
یعنی اگر هم بحث کنار گذاشتن عارف از سوی اصلاح طلبان مطرح بوده؛ آقای عارف در آن روزها از این حقیقت بزرگ با مردم سخنی نگفت!
ضمن اینکه نه آقای عارف و نه هیچیک از اصلاح طلبان در روزهای آن انتخابات هیچ حمایت رسمی از روحانی نکردند. بلکه پس از مشاهده پیروزی او اعلام أنا شریک کردند و مجاهدان شنبه ای شدند که بر سر سفره آماده نشستند. (و البته زجر قضیه هم به دلیل ناکارآمدی بارز دولت روحانی شامل آنها شد).
صداقت، شفاف بودن با مردم و تحلیل صحیح؛ انتظار ساده ای است که از رجال سیاسی کشور وجود دارد...
***
1_https://www.isna.ir/news/00061941790/
2_https://www.etemadnewspaper.ir/fa/main/print/183924